Članek
VSEM UČITELJEM IN ŠOLAM (Če vlada ne ukrepa, ukrepajmo sami)
Objavljeno Oct 03, 2021
Nemška nevrologinja in nevrofiziologinja, dr. Margarite Griesz-Brisson o nošenju mask:
"Otrok potrebuje možgane za učenje, možgani pa za delovanje potrebujejo kisik. Ponovno vdihavanje izdihanega zraka bo nedvomno povzročilo pomanjkanje kisika in poplavo ogljikovega dioksida. Vemo, da so človeški možgani zelo občutljivi na pomanjkanje kisika. Na primer, v hipokampusu obstajajo živčne celice, ki brez kisika ne zdržijo več kot 3 minute; ne morejo preživeti.
Akutni opozorilni simptomi so glavoboli, zaspanost, omotica, težave s koncentracijo, skrajšan reakcijski čas - reakcije kognitivnega sistema. Ko pa ste kronično prikrajšani za kisik, vsi ti simptomi izginejo, saj se nanje navadite. Toda njegova učinkovitost bo še naprej upadala in nezadostna oskrba možganov s kisikom še naprej napreduje. Vemo, da se nevrodegenerativne bolezni razvijajo leta ali desetletja. Ko mislite, da ste se že navadili nositi masko in znova vdihujete izdihan zrak, se degenerativni procesi v možganih stopnjujejo, ko se pomanjkanje kisika nadaljuje. Druga težava je, da se živčne celice v možganih ne morejo normalno deliti in se tudi ne morejo obnavljati. Pomanjkanje kisika je zelo nevarno za možgane.
Za otroke in najstnike so maske absolutno ne-ne. Otroci in mladostniki imajo izjemno aktiven in prilagodljiv imunski sistem in potrebujejo stalno interakcijo z zemeljskim mikrobiomom. Možgani otroka ali možgani mladeniča so žejni kisika. Bolj ko je organ presnovno aktiven, več kisika potrebuje. Pri otrocih in mladostnikih so vsi organi presnovno aktivni. Če otroku ali mladostniku odvzamemo kisik ali ga kakorkoli omejimo, ni samo nevarno za njihovo zdravje, ampak je celo kaznivo. Pomanjkanje kisika zavira razvoj možganov in škode, ki je nastala kot rezultat, NI MOGOČE odpraviti. Otrok potrebuje možgane za učenje, možgani pa za delovanje potrebujejo kisik. Za to ne potrebujemo klinične študije. To je preprosta in neizpodbitna fiziologija. Zavestno in namerno povzročeno pomanjkanje kisika je popolnoma namerna nevarnost za zdravje in absolutna medicinska kontraindikacija. Ko se bo čez deset let demenca eksponentno povečala in mlajše generacije ne bodo mogle uresničiti svojega potenciala, nam ne bo pomagalo reči, da "nismo potrebovali mask".
Vem, kako je pomanjkanje kisika slabo za možgane, kardiologi vedo, kako slabo je za srce, pulmologi vedo, kako slabo je za pljuča. Pomanjkanje kisika poškoduje vsak organ.
Kdo je odgovoren za to kaznivo dejanje? Izvršitelji? Tisti, ki to dopuščajo in se poigravajo, ali tisti, ki se temu ne izognejo? Ne gre za maske, ne za viruse, zagotovo ne za vaše zdravje.
Gre za veliko več. Ne sodelujem. Ni me strah. Mi smo odgovorni za to, kar mislimo, ne mediji. Mi smo odgovorni za to, kar delamo, ne naši nadrejeni.
(Katja Zupan)