Članek
Ponoči in podnevi blokirajo vhod v tržaško pristanišče, če kdo od delavcev hoče it delat, mu ne branijo!
Objavljeno Oct 17, 2021
Diana Cimprič
Moja Italija! To so definitivno moji heroji, med njimi moji prijatelji, uf kako sem ponosna.
Ponoči in podnevi blokirajo vhod v tržaško pristanišče, če kdo od delavcev hoče it delat, mu ne branijo. Pravijo, da so tam zato, da branijo svobodo izbire in evropsko zakonodajo, ki določa da se zaradi cepljenja nikogar ne sme diskriminirati.
Novinarjem dajejo izjave samo v živo oz. v direktnih prenosih, da se ne dogaja to, da obračajo njihove besede - včeraj zvečer so namreč mediji objavili, da z današnjim dnem nehajo stavkati, ker so 30.10. povabljeni v predsedniško palačo v Rimu, kar ni čisto res. Povabljeni so na pogovor v Rim, stavka pa se nadaljuje.
Pridružujejo se jim druga pristanišča, ljudje na ulicah vseh mest, in kar je najbolj neverjetno, podjetniki, ki pravijo, da ne bodo preverjali svojih zaposlenih, ustavljajo svoje obrate in tovarne, prav tako pa so se stavki pridružili novinarji, zdravstveni delavci, gasilci in policisti!Ljudje iz cele Italije hodijo v Trst, tudi iz Rima, da jih podprejo. Seveda, mediji in elitni intelektualci jih napadajo, da izsiljujejo vlado itd, enako kot pri nas.
Imajo tudi svojo himno, ki jo med ostalo muzko vrtijo podnevi in ponoči: "Ljudje kot mi, nikoli ne popustijo, ljudje kot mi, nikoli ne popustijo, ljudje kot mi, ljudje kot mi, ljudje kot mi nikoli ne popustijo."
Pravijo, da bodo do 31. 12. če se zeleno potrdilo ne ukine za vse delavce v Italiji, blokirali celo državo in videti je, da jim bo uspelo. Pred tržaškim pristaniščem na morju čaka na vplutje 20 tankerjev z nafto, namenjeno v Nemčijo. To pomeni vsak dan 100000 evrov stroškov na tanker.
Ljudje, ki jih podpirajo pa to počnejo ne samo moralno, ampak finančno, pravno, v glavnem cela Italija se združuje proti fašizmu. Ker so na nedavnih shodih proti pct v Milanu nasilneži vdrli v zdravstveno postajo in so mediji in politika ugotovili, da je šlo za neofašisticne protestnike, mirni protestniki sami sedaj zahtevajo od senata, da prepove fašizem oziroma fašistična gibanja z zakonom.
Nikjer nobenega solzivca, helikopterjev, aretacij, popisovanja in kazni protestnikom! Nikjer želvakov za zatiranje mirnih protestnikov. To so pravi heroji! Enega naslednjih dni grem v Trst! Gre kdo z mano?

Ponoči in podnevi blokirajo vhod v tržaško pristanišče, če kdo od delavcev hoče it delat, mu ne branijo. Pravijo, da so tam zato, da branijo svobodo izbire in evropsko zakonodajo, ki določa da se zaradi cepljenja nikogar ne sme diskriminirati. Novinarjem dajejo izjave samo v živo oz. v direktnih prenosih, da se ne dogaja to, da obračajo njihove besede - včeraj zvečer so namreč mediji objavili, da z današnjim dnem nehajo stavkati, ker so 30.10. povabljeni v predsedniško palačo v Rimu, kar ni čisto res.