Članek
KIKI IN MLADI ZMAJI
Objavljeno Nov 30, 2021
Noro smo ponosni, da bo v kulturnem delu Konference: https://www.mladizmaji.si/.../mladost-je-ni-norost.../ z nami Kiki. Kiki je Laetitia Pohl, ki je svojo prvo avtorsko skladbo s svetom delila letos, ko je s pesmijo "Punčka iz papirja" nastopila na Slovenski noti 2021.
S singlom "Jaz pa ne spim" Kiki vstopa v svet studijske glasbene produkcije. Skladbo je napisala in zapela sama, prav tako je sama posnela večino glasbe in pri tem uporabila zvočne tehnologije, ki ji omogočajo, da izpod njenih prstov zazveni cel orkester. Na snemanju sta sodelovala še producent Rok Molnar in kitarist Jaka Florjančič. Postprodukcijo skladbe je opravil Boštjan Košir iz studia Blackbird Sound.
Kiki je s skladbo "Jaz pa ne spim" zmagala na natečaju "Hit betona", ki ga za spodbujanje ustvarjalnosti mladih glasbenic in glasbenikov pripravljamo Zmaji. Na finalnem večeru na vrtu metelkovske Gale hale je očarala žirijo in obiskovalce. Za nagrado je prejela snemanje skladbe v glasbenem studiu Basement, ki ga upravlja izpostava Mladih zmajev v Črnučah. Mladi zmaji so Kiki podprli tudi s snemanjem videospota, ki ga je Kiki posnela v sodelovanju Koprodukcija Plus (Gašper Markun in Renato Švara).
Svež video bo svojo premiero doživel prav na dan Konference, v petek 3. 12. 2021!
B

Joooj, jaz pa žal Preveč spim ... :-(...