Članek
DVAKRAT VKLOPI POMIVALNI STROJ
Objavljeno Nov 30, 2021
Ko sem bila mentalno na eni najnižjih točk v svojem življenju, je bilo tako hudo, da nekaj dni nisem mogla vstati iz postelje. Nisem imela nobene želje ali motivacije in sem se komaj držala.
Dvakrat na teden sem imela terapijo in za na eno od srečanj nisem imela pojma, kaj naj povem. Terapevt me je vprašal, kakšen je bil moj teden, pa mu nisem imela kaj reči.
»S čim se boriš?« me je vprašal.
Mahala sem okrog sebe in rekla: »Ne vem... z življenjem.«
Ker ni bil zadovoljen z mojim odgovorom, me je vprašal: »Ne, s čim natančno se zdaj boriš? Kaj se ti zdi preveč obremenjujoče? S katerimi težavami se boš morala soočiti, ko se boš vrnila domov po tej terapiji?«
Vedela sem odgovor, ampak ga nisem hotela povedati. Hotela sem mu povedati nekaj pomembnejšega, z več pomena.
Ampak nisem.
Rekla sem mu: «Iskreno? Posoda. Vem, da je neumno, ampak bolj, ko jo gledam, težje jo čistim, ker jo moram podrgniti preden jo dam v stroj, ker imam zanič stroj, ki ne pomije dobro, in se preprosto ne morem spraviti, da bi jo podrgnila preden jo dam v stroj.«
Že, ko sem to povedala, sem se počutila kot idiot.
Odrasla ženska sem in se pustim obvladovati kupu nepomite posode? Tam zunaj so ljudje z RESNIČNIMI problemi, jaz pa jamram svojemu terapevtu o posodi?
Ampak moj terapevt je razumevajoče prikimal in rekel: »Pač dvakrat vklopite pomivalni stroj.«
Začela sem mu razlagati, da se to ne dela, ampak me je ustavil. »Zakaj za vraga se to ne sme delati? Če nočete drgniti posode preden jo date v pomivalca in imate zanič pomivalni stroj, ga pač zalaufajte dvakrat. Ali pa trikrat, koga briga! Pravila ne obstajajo, zato si jih nehajte sami ustvarjati.«
To me je močno zadelo. Tistega dne sem šla domov in naključno vrgla svojo smrdljivo posodo v stroj. Trikrat sem ga pognala in počutila sem se, kot da sem ukrotila zmaja.
Naslednji dan sem se leže tuširala. Nekaj dni kasneje sem zložila perilo in ga pustila kjerkoli se mi je zazdelo.
Ni bilo več pravil, ki sem se jih morala držati, in to mi je dalo dovolj svobode, da sem spet začela čutiti majhne zmage.
Zdaj, ko se počutim boljše, podrgnem posodo in jo na pravi način zložim v pomivalca. Tuširam se stoje. Razvrščam perilo.
Vendar v času, ko sem se iz dneva v dan borila za preživetje, sem se naučila pomembne lekcije:
NI PRAVIL.
DVAKRAT VKLOPI POMIVALNI STROJ
Kate Scott 2020
(prevedla Mojca Platinovšek)
B

Pravila Obstajajo, Ampak, lahko se jih tudi krši, samo, Za Tem kršenjem se pa žal Plača "davek" ki je kot Vzgojna "kazen" za te storjene Napake ki So Grehi , pa če se jih zavedamo, ali pa ne. Le, da je Vzgojna "kazen" Višja, če za posledice Vemo, kot pa če Ne vemo. Brez Kaznovalne Vzgoje pa žal Ni Duhovnega Napredka. Duhovni Napredek pa je Bistvo Življenja. Amen. Mir naj vam vsem Bo, vse do Drugega Prihoda v Drugi Polovici tega Desetletja, takoj za Koncem "sveta" v tem desetletju .