Članek
PRED VEČ KOT TRIDESETIMI LETI SO NAS NALAGALI!
Objavljeno Dec 26, 2021
Sodržavljani!
Pred več kot tridesetimi leti so nas nalagali.
Da, imeli smo sanje. Verjeli smo. Zaupali. Bili polni upanja. In najpomembnejše, bili smo Enotni. Socializem je bil v nas. Kljub vsemu nas je povezoval. Bili smo človek človeku, brat bratu, sosed sosedu.
Otroci v šolah NISO bili lačni. Državljani smo jim plačali malice in kosila.
Otroci so imeli kolonije, državljani smo poskrbeli tudi za to.
Gradile so se hiše, bloki.
Bile so službe.
Oropali so nas.
Izkoristili.
Nalagali.
Zmanipulirali.
LJUDSTVO NISMO politika.
LJUDSTVO SMO država. LJUDSTVO smo SRCE DRŽAVE SLOVENIJE.
Odgovorni smo za to v kakšni državimo živimo.
Mi smo MOČ, ZAKON in edina PRAVICA!
Pozivam vas, položite roko na srce, začutite utrip in prebudite patriotizem.
Pozivam vas v pokončno držo in ponos.
Pozivam vas k odločnosti.
Pozivam vas: VZEMIMO SI NAZAJ SANJE!!!
Zmoremo ponoviti udeležbo?
***
KAJ SE BO DOGAJALO JUTRI?
(L.Petrič)
Parlament bo sprejemal PKP10, zakon, ki bi, če bo sprejet, omogočal nadaljnje teptanje in morda dokončni odvzem naših svoboščin in pravic.
Tokrat so bili predlagatelji po dolenjsko premeteni: v predlog so posejali kopico vab. Po tem, koga nameravajo nagrajevati z davkoplačevalskim (našim) denarjem, lahko vidite, koga se bojijo na morebitnih demonstracijah: kmetov, upokojencev, delavcev, pripadnikov civilne zaščite, študentov, dijakov, podjetnikov, samozaposlenih in zamudnikov pri vnovčevanju turističnih bonov. Torej se bojijo vseh. Manjkajo menda le brezdomci, saj je o njih splošno znano, da jih politika ne zanima. Prosto po Kostji Gačniku:»Ne maram SDS, ne maram rdeče fane – s steklenico šnopsa letim prek Ljubljane!«
Oblast bi torej rada pridobila »ljudske množice«.
Prognoza bi se morala glasiti, da bo tak program za omilitev posledic ravnanja oblasti v zvezi s »pandemijo« zagotovo uspel, kajti Slovenci smo takšni, da kadar nam kdo potisne kakega jurja v desni žep, ne vidimo, da nam ga hkrati jemlje iz levega (ali obratno).
Vendar je v predlogu zakona še tudi kaj drugega. Civilna iniciativa slovenskih pravnikov je – tako kot še marsikdo – spregledala skrite namene Vlade in izrazila naslednje ugovore:
»Predlog predpisuje obvezne higienske varnostne ukrepe, med katere spadajo obvezno nošenje mask, razkuževanje in socialna distanca, pogojevanje osnovnih življenjskih aktivnosti z izpolnjevanjem pogoja PCT in osebnim legitimiranjem vsakogar praktično na vsakem koraku. Vlada bi na podlagi tega zakona lahko vse te ukrepe, ki jih zakon o nalezljivih boleznih sploh ne pozna, še nadalje sprejemala z odloki kar mimo zakona, kljub jasnemu sporočilu ustavnega sodišča, da s tem krepko presega pooblastila izvršilne veje oblasti. (…) Poleg policije in mestnega redarstva pooblašča še vse inšpektorate, urade, uprave in javne agencije. Tako široka pooblastila za nadzorovanje vladnih ukrepov so prav tako značilnost totalitarnih sistemov.
PKP 10 med drugim pooblašča Javno agencijo za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP), da lahko začasno dovoli promet z zdravilom za profilakso ali za zdravljenje covida-19, tudi če zdravilo nima dovoljenja za promet. (…)Poleg tega bi bil pri tem proizvajalec odvezan kakršnekoli odgovornosti za nastalo škodo. Takšno določilo je (…) zloraba zaupanja državljanov.
V predlogu zakona je še mnogo vsebin, ki niso združljive s slovenskim pravnim redom, ustavo, mednarodnimi predpisi in splošnimi demokratičnimi normami. Predlagani zakon je še eden v vrsti interventnih zakonov, ki jih je vlada v zadnjem letu in pol predlagala in ki pomenijo zlasti nove finančne obveznosti ter dodatno zadolževanje države, ne prinašajo pa pravih rešitev in ukrepov, ki bi učinkovito in zadovoljivo reševali covidno krizo. Prav nasprotno, namesto učinkovitih ukrepov vsebuje tokratni predlog tudi določbe, ki posegajo v pravice delavcev, omejujejo in odvzemajo ljudem temeljne človekove pravice in svoboščine, čezmerno pooblaščajo določene organe in institucije pri izvajanju nadzora, Vladi RS – torej izvršilni veji oblasti – pa podeljujejo status »zakonodajalke« in s tem omogočajo nadaljevanje samovolje izvršilne oblasti ter rušenje temeljev pravne in demokratične države. (…)
Interventni zakoni so namenjeni reševanju izrednih, nepričakovanih pojavov, ne morejo pa postati ustaljen način reševanja katerekoli dalj časa trajajoče situacije. (…) Pa vendar so poslanci na seji državnega zbora sprejeli in podprli odločitev kolegija predsednika državnega zbora, da se predlog zakona sprejme po nujnem, skrajšanem postopku.«
Podobno so ravnale kovidarske oblasti v Švici, kjer so v referendum o kovidskem pasošu vpletli razne »omiljevalne ukrepe«. Referendum je z 62 odstotki potrdil predlog. (Poučno poročilo o tem najdete spodaj nekje pod naslovom Samomor iz zasede z dne 12. decembra) Zdaj oblasti že grozijo s petletno zaporno kaznijo za ljudi, ki bi se želeli okužiti in tako pridobiti imunost!
Piše: Branko Gradišnik
Zberimo se na Trgu republike v ponedeljek 27. 12. ob 9:00 , ker bo ob 10:00 seja DZ, na kateri bodo odločali o predlogu zakona PKP-10, ki bi pomenil totalitarizem in konec ustave in svoboščin v naši državi .
Državni zbor bo glasoval tudi o prepovedi izvedbe referenduma, kar je že odobrila zakonodajno-pravna sluzba državnega zbora.
Pravne poti za preprečitev morebiti izglasovanega predoga zakona torej NI.
Od tega ponedeljka bo odvisno, ali še imamo državo. Ali nas čaka vojna, ki ne bo več zgolj informacijska, ali bo zmagala človečno

LJUDSTVO NISMO politika. LJUDSTVO SMO država. LJUDSTVO smo SRCE DRŽAVE SLOVENIJE. Odgovorni smo za to v kakšni državimo živimo. Mi smo MOČ, ZAKON in edina PRAVICA! Pozivam vas, položite roko na srce, začutite utrip in prebudite patriotizem. Pozivam vas v pokončno držo in ponos. Pozivam vas k odločnosti. Pozivam vas: VZEMIMO SI NAZAJ SANJE!!!

PRAVI DAN SAMOSTOJNOSTI SE BO ZGODIL JUTRI... Prvi za domovino in Slovence po zelo dolgem času, saj smo po 30 letih lahko uvideli da nismo nikoli imeli svoje države. Imeli smo iluzijo ponosa na nekaj, kar je bila samo fikcija v naših glavah. Danes lahko razkrito vidimo, komu smo predali oblast. Torej ja, pravi praznik se bo zgodil jutri! (Vojko)

Samo, da vas opozorim. Od teh 90 prodancev, ki si drznejo jutri odločati o naših telesih, je c€plj€nih natanko 0. To vem iz zanesljivih virov. Ker, troli obstajajo v obe smeri. Zato. Dajmo jim priložnost. Lahko se jutri ali rešijo, ali pogubijo. Želim jim vse dobro! (s.u.)