Članek
PISMO ZASKRBLJENEGA OČETA
Objavljeno Jan 20, 2022
(Grega Glavan)
 
Ko so uvedli maske tudi v nižjih razredih, sem na pristojne poslal nekaj ključnih vprašanj, ki jih spodaj tudi navajam.
Do danes po cca treh mesecih, sem od njih prejel kar nekaj povratnih mailov, v vsakem pa so mi lepo razložili, da oni niso pristojni za odgovore in naj se obrnem na drug organ. NIJZ pravi, da je za odgovore pristojno ministrstvo za šolstvo, MIZS pravi naj se obrnem na Ministrstvo za zdravje, MZ trdi da mora odgovore podati NIJZ. Ko pošljem mail vsem skupaj, s pozivom naj se dogovorijo kdo je pristojen, vsak odgovori tako, da pristojnost prelaga na drugega .... in tako se vrtimo v krogu že tri mesece, v tem času pa niso znali odgovoriti niti na eno vprašanje.
TOLE PA SO VPRAŠANJA
1. Če maska v razredu koristi, da virus ne prehaja, kaj se zgodi s prehajanjem virusa med telesno vzgojo, dopolnilnih športnih dejavnostih in med malico ter kosilom, ko so otroci brez mask?
2. Kdo odgovarja za morebitne poškodbe med obveznim testiranjem, zlasti otrok prvih razredov.
3. Kako pojasnjujete dejstvo, da lahko po vseh izdanih odlokih, otrok do 12 leta brez PCT pogoja vstopa kamorkoli in se prosto giblje in druži brez vseh omejitev, brez mask, brez testiranja, med tem ko v šolo brez maske in testiranja nima vstopa.
4. Cepljenim in prebolelim otrokom se ni potrebno testirati, čeprav ravno tako prenašajo virus. Prosim za pojasnilo.
5. Masko je potrebno vsaj dvakrat na uro zamenjati. Za starše z dvema otrokoma pomeni vsaj 160 mask na mesec. Kdo bo kril te stroške? Marsikatera družina si tega bremena nikakor ne more privoščiti. Kako je poskrbljeno za to?

Zato, ker je idiot.

Zakaj Miz Zelen zagovarja smrtonosno cepljenje? Pa ni plačan za to, tako kot Greg Zupan? Zakaj? Zakaj? Zakaj?

Kdo odgovarja? Predsednik vlade, predsednik države, stroka! Vse v zapor! Odškodnino otrokom!