Članek
JULIJA TIMOŠENKO
Objavljeno Mar 01, 2022
24. januarja 2005 je bila Julija Timošenko imenovana za predsednico vlade Ukrajine. Parlament je 4. februarja njeno imenovanje potrdil z izjemno veliko večino 373 glasov (potrebnih je bilo 226).
Timošenkova, drobna svetlolaska s kito las nad ušesi, je uživala največje zaupanje med ukrajinskim prebivalstvom, kar ga je kdajkoli užival kateri koli politik.
Že septembra, ko je Timošenkova uradno izpolnila večinsko željo Ukrajincev, da se približa Rusiji, vendar ne želi članstva v zahodnih zavezništvih (članstvo v Natu in EU), se je nenadoma in nepojasnjeno začela njena nemilost, ki se je končala z Juščenkovo razpustitvijo njene vlade.
Predsednik Juščenko je zaradi te razrešitve, ki ni odražala volje večine prebivalstva, izgubil veliko podporo.
Na parlamentarnih volitvah 30. septembra 2007 je Timošenkova 18. decembra 2007 ponovno prisegla kot predsednica vlade.
Predsednik Juščenko, ki je odkrito koketiral z Zahodom, je vlado Timošenkove že od začetka močno spodkopaval.
Odločitev Timošenkove leta 2012, da bo odprta in prijazna do EU, vendar bo Rusijo še naprej obravnavala kot tesno partnerico, je bila verjetno slama, ki je prelomila kamelji hrbet.
V nekaj tednih po tej odločitvi so v Ukrajini nenadoma in nepojasnjeno izbruhnili hudi nemiri, ki so s položaja odnesli že tako mednarodno zelo oslabljeno Timošenkovo.
Nekaj dni pozneje so jo aretirali in obtožili zaradi zelo dvomljivih razlogov.
Obsojena je bila tudi zaradi domnevnega vplivanja na sodne postopke s podkupovanjem/ogrožanjem najvišjih sodnikov. Mednarodni preiskovalci so sodbo označili za popolno sodno zmoto.
Naslednji postopek proti njej je bil zaradi utaje davkov, pranja denarja itd.; tudi v tem primeru je bila obsojena, čeprav so celo mednarodni sodni opazovalci ugotavljali, da takšni postopki, kot je bila izrečena sodba, ne zdržijo niti nevtralnega sodnega nadzora.
Politična presoja je bila torej tista, ki je Ukrajino odrešila politika, ki se je v skladu z željami svojega ljudstva želel bratsko nakloniti Rusiji.
Ko se je Timošenkova umaknila s položaja, se je v Ukrajini začel popoln kaos, ki so ga spremljali vse večji nemiri, ki so Ukrajino dejansko vse bolj oddaljevali od Rusije, k Natu in EU.
Režim so sčasoma prevzeli nacisti in fašisti, oblečeni v uniforme s svastikami in znaki SS, ki so svoje enote poimenovali po enotah Wehrmachta in vodili Ukrajino stran od Rusije proti Natu.
Prebivalstvo samo zelo trpi zaradi neonacistov.
Vse nadaljnje dogajanje v Ukrajini po Timošenkovi lahko z nekaj kliki najdete na spletu.
Dejstvo je, da je Ukrajina po tem, ko se je Timošenkova v skladu z željami državljanov odločila, da se bo približala Rusiji in se nekoliko oddaljila od Zahoda, zdrsnila v notranjo državljansko vojno.... Kakšno naključje.
ZDA in Nato so državo preplavile z orožjem, vojaki in strelivom.
To spiralo provokacij proti Rusiji je prekinil šele Trump, po njegovem odhodu pa se je z vso hitrostjo nadaljevala."
V Ukrajini je 15 bioloških laboratorijev v lasti zasebnih ameriških podjetij, ki imajo ekstrateritorialni status!
To pomeni, da niso podrejeni ukrajinskim oblastem. Vsi zaposleni imajo diplomatske potne liste, ti objekti pa so dejansko ozemlje ZDA. Tako je dejal Igor Nikulin, nekdanji član Komisije ZN za biološko orožje.
 Na družbenih medijih se pojavljajo ugibanja, da Rusija v svojih vojaških operacijah v Ukrajini cilja tudi na biološke laboratorije, ki jih vodijo ZDA. Rusija je v preteklosti izrazila bojazen, da bi lahko ZDA razvijale biološko orožje v laboratorijih zunaj njenega ozemlja.
Dejstvo, da imajo ZDA laboratorije v Ukrajini, je mogoče potrditi tudi z ogledom spletne strani ameriškega veleposlaništva v Ukrajini - čeprav na njej piše, da je "program za zmanjšanje biološke nevarnosti" namenjen predvsem konsolidaciji in "varovanju" "varnostno pomembnih patogenov in toksinov".