Članek
Podpišite peticijo proti zaprtju Ruskega kulturnega centra v Ljubljani
Objavljeno Apr 02, 2022

klik

Ta peticija je ustvarjena v podporo delovanju nepolitične organizacije Ruski kulturni center znanosti in kulture "Ruski dom" v Ljubljani, ki jo trenutna vlada želi ukiniti v zvezi z vojnim konfliktom Rusije z Ukrajino.

Odločitev na današnji dan (1.4.2022) še ni dokončno sprejeta, saj še ni potrjena  s strani poslancev, kljub navedbi medijev o ukinitvi centra. Zato je tukaj ta peticija.

Menimo, da je ta kulturni center, ki že več kot 10 let povezuje Slovenijo, Rusijo in tudi Ukrajino (trenutni direktor je Kijevčan) zelo pomemben za ohranitev kulturnih in jezikovnih povezav za vse tiste, ki so povezani s kulturo ruskega jezika ter predstavlja podporo skupni kulturi slovanstva. V okviru kulturnega centra se že več kot 10 let odvija  Festival glasbe slovanskih narodov, deluje knjižnica, potekajo tečaji ruščine, glasbeni dogodki, izmenjave muzejskih razstav in še mnogo drugih lepih kulturnih in znanstvenih projektov. Center je tudi pomemben za celotno ruskogovorečo skupnosti v Sloveniji, med katero je veliko ljudi različnih narodnosti.

Ta peticija nima povezave s političnimi pogledi in je ustvarjena s strani ruskogovoreče skupnosti, ki jasno izraža svojo pozicijo PROTI vojni v Ukrajini.

NE - VOJNI

DA - Kulturi.

Kulturni mostovi naj nas povezujejo. Tega si želimo, če se strinjate s tem, hvala!