Članek
TESLA: Elektrika sem jaz sam. Ali če hočete, elektrika v človeški obliki.
Objavljeno Apr 29, 2022

 Tudi ko je imel zaradi prometne nesreče polomljeni dve rebri, ni iskal zdravniške pomoči. Zdravil se je sam – kakopak s pomočjo elektrike.

"Elektrika sem jaz sam. Ali če hočete, elektrika v človeški obliki. To ste tudi vi, gospod Smith, vendar se tega ne zavedate," je odgovoril novinarju na vprašanje: "Gospod Tesla, kaj je za vas elektrika?" Za Nikolo Teslo je bilo vse, kar obstaja, elektrika: "Najprej je svetloba, neskončni izvir, iz katerega prihaja materija in se razporeja v vseh oblikah, ki predstavljajo vesolje in Zemljo z vsemi njenimi oblikami življenja. … Moj občutek in izkušnje mi pravijo, da v vesolju obstaja samo ena materija in ena vrhovna energija z neskončnim številom manifestacij življenja," je trdil.

Elektrika v celicah

Tesla je že leta 1890 govoril, da je elektromagnetno ravnotežje v celicah osnovni pogoj za zdravo življenje. A preteklo je celo stoletje, preden je njegove besede popolnoma potrdilo delo nemškega inženirja in fizika Roberta Endressa. Ta je s serijo eksperimentov, ki jih je izvajal od leta 1992, potrdil, da notranja elektrika v telesu omogoča celici, da deluje na osnovi svojega lastnega ritma, poudarja srbski profesor dr. Velimir Abramović, ki velja za najboljšega poznavalca Teslovega dela.

klik