Članek
LOVOR
Objavljeno May 01, 2022
Mnoge ženske svoji hrani dodajajo lovorjev list, še posebej, ko pripravljajo rdeče meso in perutnino. Ne vedoč, zakaj dodajajo lovorjev list v hrano, ko katero žensko vprašate, zakaj, vam odgovori: Da bi hrani dali aromo in okus. Dodajanje lovorjevega lista mesu pretvori trigliceride v monolipide. Če želite to preizkusiti, enega piščanca prepolovite in vsako polovico skuhajte v loncu. V eno šerpo damo lovorjev list, drugo pa pustimo brez lovorjevega lista in po kuhanju zabeležimo količino maščobe v obeh šerpah.
Če imate lovorjev list, vam ni treba v lekarno, saj so zadnje znanstvene raziskave pokazale, da ima lovorjev list številne koristi. Pomaga pri reševanju številnih zdravstvenih težav in nevarnih bolezni. Lovorjev list zdravi prebavne motnje, lovorjev list pomaga znebiti napihnjenosti, zgage, zgage in zaprtja. Uravnava gibljivost črevesja s pitjem toplega lovorovega čaja. Poleg tega, da znižuje raven sladkorja v krvi, je tudi antioksidant. Omogoča telesu, da proizvaja inzulin tako, da ga dodajamo hrani ali pijemo kot čaj za en mesec. Odstranjuje škodljiv holesterol in telo osvobaja trigliceridov. Zelo uporaben pri zdravljenju prehladov, gripe in oslovskega kašlja, saj je bogat vir vitamina C.
Liste lahko skuhate in vdihnete paro, da se znebite sluzi in zmanjšate resnost kašlja. Lovorjev list ščiti pred srčnim infarktom in možgansko kapjo, saj vsebuje spojine, ki ščitijo srce in ožilje. Bogata je s kislinami, kot so kofeinska kislina, kvercetin, eigenol in partenolid, ki so snovi, ki preprečujejo nastanek rakavih celic v telesu. Odpravlja nespečnost in stres, če ga jemljete pred spanjem ter pomaga pri sprostitvi in mirnem spanju. Če popijete skodelico kuhanega lovorjevega lista dvakrat na dan, raztopite ledvične kamne in zdravite okužbe ...