Članek
KORUPCIJA POMENI DEGRADACIJO, KI SPROŽI PROCES GNITJA
Objavljeno May 21, 2022
Beseda KORUPCIJA ne pomeni samo dajanja podkupnin, kot se največkrat uporablja v sodobnem jeziku, ampak tudi in predvsem nazadovanje, degradacijo, ki sproži proces gnitja, naravnega razpadanja mrtve organske snovi. Korupcija je v Sloveniji dobesedno v vseh porah življenja. Brez podkupnine ali vez in poznanstev ne prideš nikamor. Nekdo te mora poznati in te podpirati, te priporočiti, v nasprotnem si nihče, ne obstajaš. A bi bilo dobro, da se ljudje zavedajo, kaj to pomeni za družbo kot celoto... Tudi Rim je propadel zaradi notranje dekadence in upam si napovedat, da Slovenija v relativno bliznji prihodnosti kot taka ne bo več obstajala, še najmanj pa bo krščanska oziroma vatikanska.
Iz Websterjevega slovarja:
Corruption noun. the act of corrupting or making putrid, or state of being corrupt or putrid; decomposition or disorganization, in the process of putrefaction; putrefaction; deterioration.
Pa še ena insajderska - agencije za javna naročila verjetno še nekaj časa ne bo, dobavitelji med opreme iz tujine so že povedali, da ne bodo z njo sodelovali, ker imajo utečene dobavitelje...
In še p.s. Lokalne skupnosti so edini način za kolikor toliko dostojno preživetje.
(D. Cimprič)