Članek
EUGENIJA CARL: NA KOZINI SUŽNJELASTNIŠKO IZKORIŠČANJE DELAVCEV!
Objavljeno Jun 08, 2022
PREKOPIRANO IZ FB >>>>> EUGENIJA CARL
7.6.
Na kratko:
-nekdanji državni sekretar, ki je sedel zaradi prejemanja podkupnine Boris Šuštar in njegova žena Rosana.
-pakirnica rib na Kozini
- Indijci spijo v skladišču
- delavci podplačani, pod nenehnim videonadzorom. Prek aplikacije Viber se jim na telefone pošilja fotografije z opozorili. "Zakaj se pogovarjajo". Ne smejo biti lačni, tudi če delajo 15 ur
-delavec je delal v kosu 40 ur. Najprej v proizvodnji, potem je vozil do Prage in nazaj, spal štiri ure in šel spet razvažati ribe po Sloveniji
- Spusti hlače do kolen, se obrne k delavcem in jim reče, da ga lahko poljubijo na zadnjico
-Zanikajo vse, njihovi delavci ne trpijo
-Inšpekcija v nadzorih. Kršitve so!
-Delavska svetovalnica vloži ovadbe
Alo, pejte pred ekrane. #Dnevnik19.00 ( Panorami nisem dorasla) Pol pa lahko še berete na MMC.
8.6.
Moje včerajšnje razkritje novodobnega suženjstva v podjetjih družine nekdanjega državnega sekretarja Borisa Šuštarja Marinblu in Selea, je streslo. Upravičeno razburilo javnost, upam da pognalo na noge pristojne, medije je že. Tukaj smo pravkar, množično. Kar je prav.
Nadaljujemo zgodbo:
- Dovoljenj za registracijo delavcev Selea ni imela ali so ji bila odvzeta, zato so Indijce "uvozili" prek portugalske firme, ki sploh ni registrirano za posredovanje delavcev in ni registrirana v Sloveniji
- Izkoriščanje delavcev do kronične izčrpanosti je vsekakor produktivno, lani so Šuštarjevi imeli skoraj 8 mio evrov prihodkov in 260.000 evrov čistega dobička.
- Pakirane, zmrznjene ribe, ki jih trgovci (Lidl, Špar) vrnejo z reklamacijo, ker smrdijo..., po pripovedovanju delavcev, potopijo v led v t.i. "ledeni šok", da izgubijo vonj, spet zapakirajo in odpeljejo v trgovine na Češko in Madžarsko. Higienski pogoji v obratu naj bi bili katastrofalni. Črvi na delovnih površinah...
- Inšpekcije so v nadzorih vedno ugotovile kršitve, ampak delile le opominčke, čeprav imajo vse zakonske vzvode za zaprtje proizvodnega obrata in prepoved proizvodnje.
Nadzorne institucije so odpovedale! To je zdaj kristalno jasno!
Šuštarjevi so že najeli PR, agencijo za korporativno komuniciranje.
Težko bodo sanirali tole svinjarijo.
Carta canta, bi rekli Italijani.
Dokazi!

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/podjetja-ki-se-posluzujejo-takih-praks-v-sloveniji-nimajo-mesta/630333

Eugenija Carl Delava. Za Dnevnik. Potem se za Odmeve. V studiu glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić in minister Luka Mesec. Ista tema, tretji dan.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/jerkiceva-o-izkoriscanju-delavcev-morala-bi-poredovati-tudi-policija.html

Očitno je raziskovalnih novinarjev več kot inšpektorjev. :-)) Sicer pa delavci lahko delodajalca danes izberejo saj je pomanjkanje delovne sile. Po mojem mnenju so tako dobro plačani, da sprejmejo tudi take pogoje.

Neuradno: inšpekcije "zaplombirale" proizvodnjo Marinblu na Kozini. Sledi... (FB Eugenija Carl)

TV SLO: Reklamirane ribe v Marinbluju prepakirajo in pošljejo v trgovine. Podjetje to zanika. Po razkritju kršenja pravic delavcev na Kozini pozivi nadzornim organom k takojšnjemu ukrepanju Po razkritju izkoriščanja delavcev v podjetjih družine Šuštar v javnost prihajajo še druge nezakonitosti in obupne higienske razmere v proizvodnji. Ribe iz reklamacije naj bi prepakirali in jih spet odpeljali v trgovine. V podjetju Marinblu to zanikajo.