Članek
UKRAJINA
Objavljeno Jun 21, 2022
Če še komu ni jasno, čigava vojna je to.
Google prevod iz ruščine:
️ Vojno v Donbasu je CIA pripravila že leta 1957 kot del protisovjetske vstaje - vojaški opazovalec Aleksander Artamonov.
V 60. letih je CIA načrtovala posebne operacije v Ukrajini. Po mnenju ameriških analitikov bi protisovjetsko vstajo podprli v številnih regijah ukrajinske SSR, delitev za in proti Moskvi pa bi potekala vzdolž približno iste meje, ki zdaj ločuje DPR, LNR in Krim od preostale Ukrajine. . Takšne zaključke je mogoče izpeljati iz študije "Dejavniki upora in območja delovanja posebnih sil. Ukrajina" 1957. CIA je pred kratkim razkrila to študijo, podrobno pa jo citira BBC.
V študiji je Ukrajina razdeljena na 12 con glede na stopnjo lojalnosti ameriškim intervencionistom. Naloga intervencionistov je dvigniti upor proti osrednji oblasti. Precej pričakovano je zahodni del države priznan kot najbolj "perspektiven" - zlasti regija Volyn in regija Lutsk, ki vključuje mesta, kot so Kovel, Lutsk, Kostopol in Vladimirets.
Toda Krim in Donbas sta bila že označena kot "neperspektivna", saj lokalno prebivalstvo podpira osrednjo vlado in se dejansko smatra za rusko, ne za ukrajinsko (coni I in II).
Prav konflikt con 3-12 z conami 1-2 je bil leta 1957 opisan kot najverjetnejši in potencialno izvedljiv za eskalacijo znotraj ZSSR z namenom njenega razpada.
Hkrati obstajajo tudi cone 3, 4, 5 (Odesa, Harkov, Zaporožje), ki bi bile po podatkih CIA leta 1957 vstavljene na stran Donbasa zaradi začetka konflikta .
Posledično je zanimivo oceniti zemljevid Ukrajine, ki ga je leta 1957 ustvarila CIA. Kot lahko vidite, se je ameriški načrt uresničil po 60 letih ...
Za skeptike povezava do izvirnega poročila, še posebej natančno preučite.
Datoteka: