Članek
Ne joči za menoj - tako sem se dogovorila, preden sem se rodila
Objavljeno Sep 22, 2022
Skoraj vsak dan slišim, da je kdo umrl v prometni nesreči, še posebej veliko mladih. Nekateri krivijo mladost, drugi nepremišljenost. Tudi sebe krivim. Krivim vse, kar mi pride na misel, ko preberem, da je družina z otrokom tragično umrla. Nič krivi in nič dolžni. Krivim, ker smo ljudje, ker ne moremo najti smisla v svojih omejenih glavah. Ne moremo razumeti, zakaj se takšne stvari dogajajo in so videti tragične, neusmiljene in nesmiselne. Kako zlahka se je triletna punčka odločila za odhod? Kako bi sploh lahko vedela, kaj hoče pri teh letih? Zakaj bi se nekdo odločil oditi, ko pa bi lahko ostal in živel? Ali ni naša odločitev, da živimo svoj največji blagoslov, ki nam je bil dan ob rojstvu? Nekateri bodo rekli, da je to usoda, drugi karma, tretji božja volja.
Odkar pomnim, me zanimajo teme o smrti. Zato sem začela iskati odgovore, ki bi bili nekakšna olajšava za moj um in bi lahko razumela: "Zakaj duše zapuščajo telo in kako lahko tisti, ki ostajamo in nismo pripravljeni oditi, najdemo smisel? Kako lahko brez njihove fizične prisotnosti v našem življenju odpustimo in spet mirno živimo?” Krivila sem, čeprav me to čustvo ni rešilo. Želela sem slabo tistim, ki so prizadeli druge, a tudi zaradi tega nisem bila srečnejša. Čedalje bolj sem si želela odgovorov, zato sem na poti spoznala, da le razumevanje bi me lahko rešilo, čeprav nisem poznala poti do razumevanja. Zato sem začela raziskovati in našla to knjigo: "Pogovori z Bogom.” Moja spoznanja so bila fascinantna. Odgovori, ki sem jih našla, so ovrgli vsa moja prejšnja razumevanja, ki so v tistem trenutku zame postala neuporabna. To razumevanje mi je prineslo idejo o nesmrtnosti in všeč mi je bilo.
Razumevanje mi je prineslo idejo, da preden izkusimo življenje, kot ga poznamo, imamo načrt. Neskončna energija našega obstoja je večna. Vsaka duša potrebuje izkušnje iz tisočih življenj, ki jih živimo. Navdušuje me ideja, da duše potujejo in da služijo druga drugi. Fascinirana sem nad idejo, da sem načrtovala že pred rojstvom, da bom imela negativnega očeta in da sem na to pristala, ker sem potrebovala takšno izkušnjo v življenju. Njegova duša je sprejela, da bo moj del rasti. Ko se spet srečava, bova imeli nov načrt. Ne moremo umreti, smo nesmrtni. Spreminjamo oblike, a telesa so v službi drug drugega. Kdor to razume, bo našel odgovore na vse, kar išče. Te ideje so prinesle trajne spremembe v moje življenje.
Zakaj je triletna deklica umrla? Ker je njena duša želela takšno izkušnjo. V dogovoru z dušami njenih staršev in v soglasju z voznikom, ki ju je pokončal v prometni nesreči. V naslednjem življenju si bo morda želela živeti 90 let. Zato obstajajo ljudje, ki so lačni, bolni, itd... V enem od naslednjih življenj si boste morda zaželeli izkušnjo invalidnosti, da bi spoznali brezpogojno ljubezen. Velikokrat se pred kakšnimi pomembnimi dogodki vprašam: "Kaj si izbrala tokrat, čudakinja?"
Veliki Sulejman Veličastni je rekel svoji ženi:" Poznam te, odkar sta bili najini duši ustvarjeni, Hurem. Takrat sem te izbral za ženo in na tem svetu sva se združila.” To je vedel in razumel. Ni treba verjeti v tisto, kar vam ne koristi. Jaz nisem. Ni treba misliti, da je nekdo pametnejši, bolj poduhovljen ali bolj izobražen od vas, če vam njegovo mnenje ne ustreza kot resnica. Verjemite v tisto, kar vam prinaša mir. Če mislite, da je to cerkev, pojdite v cerkev. Če je to horoskop, raziskujte zvezde. Če je to meditacija, zaplavajte! Če niste srečni, to je zato, ker verjamete v stvari, ki vam ne koristijo. Samo preprosto živite kot izjemni ljudje tega popolnega življenja. Za trenutek pomislite, da ste si želeli vsako bolečo izkušnjo, ker ste jo želeli doživeti, zaradi izkušnje svojega obstoja. V tistem trenutku boste morda našli bistvo.