Članek
Podkupljeno, vse je podkupljeno, od funkcionarjev FIFA, ki so Katarju dodelili svetovno prvenstvo, do sodnikov, ki zatuškajo prvi gol
Objavljeno Nov 22, 2022

Kafala ali kako najceneje do sužnjev
Nisem si mogla kaj, da ne bi komentirala snežno belih kaftanov katarskih šejkov, ki so iz vip lože prisostvovali otvoritveni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva. S čem neki perejo te rjuhe, da so tako bele? In potem so dali Ekvadorci domačinom prvi gol, ki je bil regularen, ampak ga sodnik ni priznal.
Podkupljeno, vse je podkupljeno, od funkcionarjev FIFA, ki so Katarju dodelili svetovno prvenstvo, do sodnikov, ki, kako simbolično, prvi gol na svetovnem prvenstvu zatuškajo.
Od leta 2012, ko so Katarci začeli graditi iz nič prizorišča nogometnih tekem, so se pod vroče arabsko sonce zgrinjale množice delavcev iz Pakistana, Indije, Bangladeša, afriških držav, ki so za bednih tristo evrov na mesec dobesedno žrtvovali svoja življenja, po uradnih podatkih, ki so jih zbrale samo azijske ambasade (podatkov za žrtve afriškega porekla ni), je za te moderne gladiatorske boje dalo svoja življenja 6.551 delavcev.
Sinov, očetov, bratov, ki so od vstopa v ta islamski emirat postali moderni sužnji, nad katerimi se je izvrševala KAFALA, islamski zakon, poceni način, po katerem tuji delavci nimajo nobenih pravic, še podjetja ne morejo zamenjati, niti oditi iz dežele.
Ljudje dobesedno zaplenjeni kot suženjska delovna sila. Nameščeni v hangarje, obdane z visokim zidom.
Rimski imperij je potonil skupaj z geslom KRUHA IN IGER. Zgodovina se ponavlja, kajti tako degenerirana družba, si ne zasluži obstoja.
Beli kaftani so v resnici oprani s krvjo nedolžnih žrtev, zato hvala FIFA za najdražje nogometno prvenstvo! Hvala, ne!

(D. Lovšin)