Članek
TAKO IZGLEDA RAZPAD ZDRAVSTVENEGA SISTEMA
Objavljeno Nov 23, 2022
Tako. Danes popoldne nekaj minut čez pol peto prebijem barikado v avli zdravstvenega doma Šiška, kjer so me hoteli prepričati, da bi si nataknila masko. Ni govora, sem rekla, imam potrjeno zdravstveno izkaznico in grem k zdravnici, mask pa ne nosim. Pohitim po stopnicah, varnostnik pa za mano. V prvem nadstropju zavijem na levo do hodnika z ambulantami in - ne morem verjeti. Pričaka me teman hodnik, za mano pa že začne svojo mantro o maski varnostnik. Prižgem luči na hodniku in preverim, če morda ambulanta dela. Nič.
Malce sem v šoku, ker to je pa skrajno nenavadno, da v enem največjih slovenskih zdravstvenih domov sredi popoldneva ambulante ne delajo. Medtem varnostnik goni svoje o neodgovornosti .... opozorim ga, naj mi ne hodi bliže in naj me neha nadlegovati ... kar začuda deluje, možak se obrne in gre.
Bilo pa bi zanimivo slišati razlago direktorja ZD Šiška, kaj za vraga se grejo? Kako, da ambulante popoldne ne delajo. A dva varnostnika pa lahko imajo, da gnjavita obiskovalce.
Ali nas lahko prihodnost javnega zdravstva v Sloveniji navdaja z radostnim optimizmom, saj je v njegovih temeljih vgrajena solidarnost - ali pač z zaskrbljenostjo, ko se udejanjajo besede Billa Gatesa, da bi lahko denar za revne in bolne drugače porabili.
Ali kot bi rekel Broj 1: Bolje je biti bogat in zdrav, kot reven in bolan!
(D.Lovšin)
May be an image of indoor

COVID = Creating Our Vision In Details

Ma kako javno zdravstvo lepo vas prosim??? Sej tega pri nas že dolgo ni več. Jaz za vse, kar rabim, placujem privat že 20 let. Tudi k dr. Loredanu sem prišla na privat pregled v treh dneh, z napotnico bi čakala 6 mesecev. Javno zdravstvo je le še orodje v rokah politike za maltretiranje državljanov z obveznim cepljenjem. Prejšnji teden piše kolegica, da so na sistematskem pregledu spregledali, da je njen otrok slaboviden (-4). Ko jih je klicala, da na to opozori in prosila za napotnico za pregled vida pri specialistu, je otrok kljub oznaki "zelo hitro" dobil termin šele v naslednjem letu!!! Njo pa je zdravnica napadala, zakaj otrok ni cepljen proti hepatitisu in ji grozila z ovadbo. Toliko o javnem ali bolje rečeno državnem zdravstvu. Briga njih naše zdravje, važno da smo vsi cepljeni in pridno papamo tablete.

Pomagajmo ministru za zdravje Vaš izjemen odziv na mojo včerajšnjo objavo o razpadanju slovenskega zdravstvenega sistema kaže, da je zdravje res na prvem mestu našega skupnega interesa. Nikakor pa ne moremo pričakovati, da bo naš minister za zdravje Daniel Bešič Loredan sam kos izjemnemu izzivu, kako ohraniti javni zdravstveni sistem. Zato predlagam, da strnemo svoje vrste in mu pomagamo z dejstvi, informacijami in predvsem trdno namero, da si ohranimo SVOJ JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM. Naslednji teden razglasimo za TEDEN BOJA ZA JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM V SLOVENIJI Vsi, ki ste pisali na moj zid o svojih izkušnjah, prosim, da v kratkem strnete to na papir, dodate fotografijo, če jo imate in pošljete na naslov ministra: Minister Daniel Bešič Loredan dr. med. Ministrstvo R Slovenije za zdravje Stefanova 5 1000 Ljubljana Svojo vlogo na ministra fotografirajte in mi jo, prosim, pošljite do 1. decembra na e-pošto: avrelija64]@gmail.com Zbrane dokaze o skupni volji državljanov Slovenije, da si ohranijo javni zdravstveni sistem bomo uporabili v naslednjem koraku pomoči našemu zdravstvenemu ministru.

Komentar ene lekarnarice: Ko sem še delala v lekarni v Šiški, so mi ljudje dnevno jokali, da imajo zdravstvene težave in ne pridejo do zdravnika. Hiteli so povedati, da vse upoštevajo, so cepljeni, imajo masko, se redno testirajo, pa zdravnikov v ZD Šiška niti po telefonu ne dobijo. Ena gospa s prebito ustnico se mi je tako zasmilila, da sem klicala splošno urgenco. Tam so me vprašali koliko je stara. Ko sem povedala, da 83 let, jih ni zanimala več, češ, da logično, da se počuti slabo pri teh letih. Gospa pa je jokala, da zaradi prebite ustnice in bolečin že nekaj časa ne je in ne pije, a je v ZD nihče ni želel sprejeti. Tako je. Ni besed.