Članek
Narisala sem graf iz podatkov meteorološke postaje Kredarica iz naših (ARSO) javno dostopnih podatkov... a mi kdo verjame? NIHČE
Objavljeno Nov 29, 2022
Najdeno med komentarji. Biser.

Aleksandra Krivograd Klemenčič:
Jst sem odfrendala večino ljudi, tako da me fb ne izčrpava več, ker smo večinoma istomisleči. Še zmeraj pa razlagam ljudem v živo, na kar pač nanese debata in to me pa res izčrpava, ampak ne morem biti tiho, ko je vse tako očitno in debilno, da bolj ne more biti.
Recimo - v službi (na ARSO in na UL FGG) razlagam sodelavkam, da se Slovenija že 30 let ne segreva več - sem sama preverila in narisala graf iz podatkov meteorološke postaje Kredarica iz naših (ARSO) javno dostopnih podatkov, ker je tam najmanj vpliva človeka. A mi kdo verjame? Nihče! Pa čisto vsak lahko z nekaj kliki sam preveri. Zamahnejo z roko, eh daj no, to ni res...
Pa druga močna - CO2 je v ozračju 0,03 % (piše povsod na netu) - kako lahko 0,03 % plina segreva 99,97 % zračne mase??? Spet razlagam butalaščine. Največji proizvajalec kisika je rastlinski plankton v oceanih (to vsak ve) ampak največji ponor CO2 pa so gozdovi??? Halo - CO2 se porablja pri fotosintezi, pri kateri nastaja kisik. Komu ni jasno.

Aleksandra Krivograd Klemenčič: Jst sem odfrendala večino ljudi, tako da me fb ne izčrpava več, ker smo večinoma istomisleči. Še zmeraj pa razlagam ljudem v živo, na kar pač nanese debata in to me pa res izčrpava, ampak ne morem biti tiho, ko je vse tako očitno in debilno, da bolj ne more biti. Recimo - v službi (na ARSO in na UL FGG) razlagam sodelavkam, da se Slovenija že 30 let ne segreva več - sem sama preverila in narisala graf iz podatkov meteorološke postaje Kredarica iz naših (ARSO) javno dostopnih podatkov, ker je tam najmanj vpliva človeka. A mi kdo verjame? Nihče! Pa čisto vsak lahko z nekaj kliki sam preveri. Zamahnejo z roko, eh daj no, to ni res... Pa druga močna - CO2 je v ozračju 0,03 % (piše povsod na netu) - kako lahko 0,03 % plina segreva 99,97 % zračne mase??? Spet razlagam butalaščine. Največji proizvajalec kisika je rastlinski plankton v oceanih (to vsak ve) ampak največji ponor CO2 pa so gozdovi??? Halo - CO2 se porablja pri fotosintezi, pri kateri nastaja kisik. Komu ni jasno.