Članek
KAKO AFIRMIRATI
Objavljeno Dec 27, 2022

Afirmacije so stavki, ki jih govorimo zato, ker želimo, da se nekaj v našem življenju uresniči... Da dobimo denar, da dobimo ljubezen, hišo, avto... Kar pač želimo. Zapomnite si: Dobimo lahko vse, kar hočemo. Kako dobimo to, kar želimo? Tako, da ponavljamo afirmacijo toliko časa, dokler tega, kar si želimo, nimamo v svojih rokah. Po nekih raziskavah je potrebno ponoviti 10.000 krat neko afirmacijo, da se uresniči (približno 4 ure ponavljanja). Seveda je v praksi drugače. Predvsem zato, ker imamo na nekih področjih velike odpore... Lahko dobimo vse, kar si želimo, le za neke stvari porabimo več časa, ker naš podzavestni um noče iti ven iz naučenega avtomatizma in nam razlaga, da je to, kar si želimo nepotrebno ali da ni za nas. Če ga poslušamo, potem se lahko manifestiranje zavleče.

Drugače pa je pravilo, da dobiš nekaj, kar si želiš to, da si predstavljaš da to stvar, ki si jo želiš že imaš - poseduješ.

Vidim pa napake, ki jih delamo vsi, ko se nam zgodi nekaj "slabega" oz. nekaj, kar si ne želimo. Ne afirmiramo do nezavesti nečesa, kose nam recimo kosilo zažge, ali ko ne najdemo nečesa, ali ko slišimo, da je nekdo "slab", da je nekaj naredil narobe, da nekdo terorizira svojo družino itd... Vedno, kadar se nekdo obnaša do nas grdo afirmiramo: "XY je najboljša ženska/ najboljši moški na svetu... XY je najbolj prijazen / prijazna. XY ne preklinja in je popolnoma miren." Ponavljamo toliko časa, dokler se manifestacije niso zgodile. Če se še ni zgodilo, moramo afirmirati naprej. Dokler se ne uresniči to, kar si želimo!