Članek
GEN Z
Objavljeno Jan 29, 2023

Generation Z (or more commonly Gen Z for short), colloquially known as zoomers, is the demographic cohort succeeding Millennials and preceding Generation Alpha. Researchers and popular media use the mid-to-late 1990s as starting birth years and the early 2010s as ending birth years. Most members of Generation Z are children of Generation X.

(https://en.wikipedia.org/wiki/Generation_Z)

Osebki, ki pripadajo Gen Z (to je generacija "zoom", ki se je rodila po letu 2000) so izredno kreativni, izredno talentirani in izredno hitri osebki, zdaj stari okoli 20 let. 

Ko sem bila jaz stara 20 let, sem bila na napačnem faksu, skupaj z napačnim fantom, živela pri starših, ki sem jih sovražila, živela v sistemu, ki sem ga sovražila...vse okoli sebe sem sovražila... Če se primerjam z Gen Z...- oni študirajo to, kar jim je všeč, če pa ugotovijo, da jim ni všeč, pa takoj prenehajo, ne čakajo leta in leta in ne ostajajo tam, kjer ne marajo biti, ampak gredo TAKOJ stran.

Literatura za faks (za pisanje diplome recimo) - hodila sem po knjižnicah in iskala literaturo in kopirala knjige, obenem pa zavlačavala in zavlačevala z diplomo, ker me je bilo na smrt strah zagovora diplome... no, da ne govorim o izpitih... tresla sem se pred vsakim izpitom in kar na nekaj izpitih sem padla (pri nekih sem izgubila dar govora) v četrtem letniku pa se mi je ustavilo in nisem delala naprej... šele čez dve leti sem vse skupaj zaključila - a še vedno sanjam, da nisem naredila vseh izpitov in da nisem naredila diplome do konca... Gen Z odpre lap top - pardon notesnik, gre na google in najde na googlu literaturo, ki jo rabi... in gre na izpit in če se uči dve - tri ure dobi 10, če se uči eno uro dobi 9, in če res nima pojma dobi 8... Ves stres in strah in gnusoba, ker sem delala nekaj, česar ne maram - tega pri Gen Z sploh ni! Gen Z študira to, kar mu je /ji je všeč!

Primerjava z glasbo... končala sem nižjo glasbeno šolo in potem mi je nekdo rekel - ko sem bila stara 15 let - da je to kmečki inštrument - od takrat se harmonike nisem dotaknila in pozabila sem vse note... Gen Z tudi ne zna not in ni hodila v glasbeno šolo, a komponira prekrasno muziko, ki jo sestavlja na aplikaciji na računalniku... melodijo dela tro ali štiri glasno... tekst meče iz rokava... melodijo meče iz rokava... v enem dnevu naredi eno pesem, poleg tega pa še hodi na faks...

Jaz sem sezačela ukvarjati s solo-petjem, ko sem bila stara 30 let! Moj učitelj petja je nekajkrat jamral in stokal in ni razumel, zakaj sem tako stara začela s solo petjem... ja, pač šele takrat mi je kapnilo, da je to to, kar bi jaz rada počela... Ne boste verjeli, učila sem se peti eno leto ali nekaj takega - enkrat na teden - in potem 30 let nič, zdaj bi pa pri šestdesetih spet začela z vajami... V 3D (tretja dimenzija) obstaja linerarni čas, ki traja od takrat, ko smo se rodili do 70. 80.leta, ko bomo umrli. Seveda umrli ne bomo, ker gremo hitro v 5D(peto dimenzijo), kjer čas in msrt ne obstajata. Tudi v našem DNK-ju ni smrti in ni časa... ampak ljudje še vedno umirajo - tisti so v 3D! Ko boš v 5D, boš tam srečal ljudi, ki so "umrli". Smrt je samo proizvod dolgoletnega programiranja. Tako so nas zasužnjevali, da jim ne bi ušli... drugače nam oblastniki ne bi mogli vladat... Zdaj pa smo jim ušli in smo svobodni!