Članek
Upam, da bo vsaj tokrat Slovenija enotna, stopila skupaj, staknila glave in šla svojo pot
Objavljeno Aug 04, 2023

Mar Ko

Upam, da bo vsaj tokrat Slovenija enotna, stopila skupaj, staknila glave in šla svojo pot. In ne kot kura, ki ji orisuje državne meje, ampak kot mala država velikega srca in ljubezni, ki se skriva v njenem imenu.
Zakaj je Slovenija najbolj napadena z vremenom, je po mojem več kompleksna zadeva. Samo naj mi kdo ne reče, lahko mi pa obrazloži, da je povsod tako, da so povsod ekstremi.
Slovenija je že mesec dni v primežu vseh vremenskih pojmov, samo poledice, snežnega meteža in cunamija še nismo imeli. Ostalo vse.
V končni fazi bi bilo vseeno kdo je krivec za vse to. Lahko bi bilo naravno, ampak naj nam to pojasnijo, tako kot je treba. Skrivajo naravne vzroke klimatskih sprememb, skrivajo umetno ustvarjene vzroke klimatskih sprememb. Lažejo nam na vseh črtah, medtem pa se mi o vsem tem kregamo.
Tako se pa ljudje ponižujejo in zmerjajo, ker nekdo kuha ali poliva kis, drugi gradijo bakrene topove oziroma stolpe, itd. Zakaj pa ne? Če je to iz starih izročil, ko še ni bilo ne wifija, ne elektrike in jim je pomagalo in mnogi, ki se tega poslužujejo še danes, pravijo, da pomaga, zakaj ne? Zakaj je potem potrebno nekoga zaničevati, če ima vero in upanje v stara znanja, medtem, ko nova ne pomagajo oziroma so celo izvor klimatskim napadom.
Če je vse skupaj delo Narave, potem smo se ji Slovenci nekje hudo zamerili, malo sarkazma, ampak ni važno ali je to naravno ali HAARP, Slovenci jebemo ježa s temi napadi.
Premali smo, da bi se smeli toliko kregati in biti drug proti drugemu, če želimo kot nacija obstati.
Sočustvujem s vsemi, ki jih bo ali jih je že, v tokratnih ključnih šestintridesetih urah, doletela kakršnakoli nesreča. Slovenija, moja dežela, dobrih in srčnih ljudi. "Ne vrag, le sosed bo mejak"