Članek
AVTOFAGIJA
Objavljeno Aug 24, 2023


Ko je človeško telo nekaj časa brez hrane, začne ''jesti'' (razgrajevati) samega sebe. Ta proces imenujemo avtofagija, kar pomeni, da se v telesu dogaja proces čiščenja, pri čemer se najprej odstranijo vse bolne, rakave, starajoče se celice in Alzheimerjeva bolezen (aluminij v možganskih celicah).
Avtofagija pomeni tudi ohranjanje mladosti, boj proti sladkorni bolezni in ponovno pridobivanje zdravja. Preko avtofagije prihaja do ustvarjanja posebnih beljakovin, ki nastanejo samo v določenih okoliščinah, te pa so postenje vsaj 16 ur dnevno. In ko te okoliščine nastanejo, se te selektivne beljakovine v organizmu zberejo okrog odmrlih rakavih bolnih celic, jih razkrojijo in vzpostavijo stanje, ki je organizmu v veliko korist. V bistvu ta proces izgleda kot nekakšno recikliranje.
Znanstveniki so z dolgimi in specializiranimi študijami ugotovili, da proces avtofagije zahteva nenavadne pogoje, v katerih se prisili organizem k čiščenju in odstranjevanju odpadkov in strupov. Te okoliščine pomenijo, da se je potrebno vzdržati jedi in kaloričnih pijač vsaj 16 ur na dan, vseeno pa v tem času lahko normalno opravljamo svoje aktivnosti.
Ta postopek je potrebno prakticirati vsaj 3 dni na teden, še bolje pa kar vsak dan. Bolni bodo v tem primeru kmalu postali zdravi, zamaščeni ljudje pa vitkejši, in seveda tudi bolj zdravi. Pri čemer je seveda treba biti pozoren na dejstvo, da v času, ki ga imamo na voljo za hranjenje (8 ur) uživamo (v normalnih količinah) čim bolj zdravo hrano (kar vključuje predvsem rastlinsko hrano) in se izogibamo nezdravi (bela moka, kristalni sladkor, rafinirana olja, živalske in umetne maščobe-margarina, meso in mesni izdelki, umetne pijače … itd.)
https://www.facebook.com/.../a.53604689.../7541880742551480/