Članek
DMITRIJ MEDVEDJEV, 5.9. 2023
Objavljeno Sep 06, 2023

DMITRIJ MEDVEDJEV, 5.9. 2023: »Mednarodna preiskovalna komisija ZN o kršitvah v Ukrajini ni našla zadostnih dokazov, da bi bilo treba dejanja ruske vojske v državi označiti za genocid. To je izjavil njen vodja Erik Møse. Ob tem je omenil neko “veliko število vojnih zločinov”, ki jih je zagrešil neznano kdo.
Če člani te komisije res želijo odkriti genocid in vojne zločine v Ukrajini, naj se nehajo obnašati kot slepi krti. In potem, ko si bodo obrisali oči, naj samo pogledajo v pravo smer. Proti zločinskemu kijevskemu režimu. Naj objektivno ocenijo, kako neusmiljeno je osem let utapljal Donbas v krvi, dokler Rusija ni začela posebne vojaške operacije.
Konvencija ZN o preprečevanju in kaznovanju zločina genocida navaja, da “genocid pomeni dejanja, storjena z namenom, da se v celoti ali delno uniči narodna, etnična, rasna ali verska skupina”. Prav to kijevski režim počne od leta 2014, ne glede na spremembo vodilnih imen sostorilcev tega zločina.
Po podatkih urada visokega komisarja ZN za človekove pravice je v letih oboroženih spopadov v Donbasu umrlo več kot 3000 civilistov. Samo v letu 2014 je bilo na ozemljih, ki so razglasila neodvisnost od kriminalnega kijevskega režima, ubitih skoraj 2 tisoč ljudi, več kot 4 tisoč civilistov je bilo ranjenih. Tudi v razmeroma mirnih obdobjih je bilo žrtev na desetine. Osem let je bilo civilno prebivalstvo Donbasa izpostavljeno množičnemu obstreljevanju, zaradi česar so umirali otroci, ženske in starejši. Namen kijevskih nepridipravov, da pobijajo prebivalce Donbasa in izvajajo vojne zločine je očiten.
Kakšne dokaze še potrebujejo ti hinavci iz komisije? Popolnoma morate izgubiti vest, da tega ne vidite in poskušate najti dokaze, da naj bi genocid prihajal iz Rusije.«