Članek
URADNA ZNANOST JE POVSEM V LASTI TEMNIH SIL
Objavljeno Sep 17, 2023

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087642945082

ZNANOST JE ŠLA V MALORO...
Uradna znanost je povsem v lasti temnih sil. Včasih je vsaj dajala vtis, da deluje v dobro človeštva, tega vtisa pa že dolgo ne daje več in občutek imam, da se niti pretirano ne trudi v tej smeri, saj na Zemlji obstaja dovolj vernikov, ki jo še vedno neomajno podpirajo.
Pred časom je moj FB prijatelj napisal objavo, ki naj bi dokazovala ravno Zemljo in pod njo so se vsuli komentarji osebkov, v katerih so se sklicevali na znanje iz fizike, ki naj bi ga oni imeli, pisec posta pa očitno ne.
Malo sem bral te komentarje in ko sem prebral enega, kjer tip v vsaki drugi besedi omenja gravitacijsko silo, se nisem mogel več zadržati in sem mu napisal komentar, v katerem ga sprašujem, če ima kakšen dokaz za to gravitacijo, ki jo kar naprej omenja. Seveda sem doživel buren in vulgaren odziv, kot se spodobi za amaterskega fizika, ki znori že po prvem komentarju, kjer nekdo dvomi v to, kar je napisal.
Nato so izginili vsi moji komentarji pod prijateljevo objavo vključno s komentarji uporabnikov FB, na katere so se le-ti nanašali. Čez en dan so se vsi spet čudežno pojavili, le da je bil dodan še en komentar uporabnika, ki se je predstavil kot doktor astrofizike. Preveril sem in ugotovil, da gre res za pravega pravcatega doktorja astrofizike, ki je promoviran kot "specialist" za sončni veter in njegove interakcije s planeti.
V samem začetku se je doktor distanciral od vulgarnega podajanja komentarja svojega fizikalnega kolega in to mi je bilo všeč. Vesel sem bil, da se je oglasil nekdo, ki je s formalno iobrazbo pridrsal do samega plafona. Vrhunskega strokovnjaka torej. Bil mi je izziv postaviti se po robu nekomu, ki naj bi bil v samem vrhu znanosti.
Kar je sledilo, pa je bil vsaj z moje perspektive gledano pogreb za znanost...
Preveč teksta je bilo izmenjanega med nama, da bi to lahko stlačil v eno samo objavo, zato bom navedel samo nekaj odgovorov na moja vprašanja, ki mi jih je dal ta "vrhunski strokovnjak".
Na vprašanje o dokazu za gravitacijo odgovarja, da je dokaz to, da vržeš predmet v zrak in ker ta potem pade dol je to dokaz za gravitacijo. Na moj odgovor, da to ni dokaz in da se to zgodi zaradi razlike v gostoti predmeta v odnosu na gostoto medija, ki ta predmet obdaja je odgovoril, da gravitacija pač preprosto je in se s tem nima smisla ubadati.
Vse fizike rad vprašam, kako delujejo raketni motorji na povratku na Zemljo, saj v vakuumu ni pogojev za sam start rakete. In tudi njega sem. Odgovoril mi je, da se izpušni plini iz iztiskalnih šob raketnega motorja ne odrivajo od zraka kot medija ampak od rakete in da on tukaj ne vidi problema. Haloooooo!!!
Na vprašanje, zakaj je nebo modro je odgovoril, da je to zelo enostavno razložiti. Potrebujemo samo sončno svetlobo in zrak. Dobesedno je bil to njegov odgovor. Kaj se s to svetlobo in zrakom dogaja potem, da vse skupaj rezultira v modro barvo ni pojasnil. Pomislite samo kakšna bi bila njegova reakcija, če bi jaz izjavil, da je npr. ravnilo in liter vode dokaz za ravno Zemljo.
Vprašal sem ga še nešteto drugih vprašanj, katera je enostavno zignoriral, saj nanje očitno ni imel odgovora. Sam sem mu navedel veliko dokazov in linkov za svoje trditve on pa svojih ni podkrepil niti z enim dokazom ali pa vsaj z verodostojno razlago.
Najbolj smešno pa mi je bilo, ko je v odgovoru na moj dokaz o ravni Zemlji, ki se nanaša na vidljivost svetilnikov poskušal izpasti strokoven in je kdo ve kako "izračunal" na desetinko km natančno razdaljo od mesta opazovanja do horizonta (pozor horizont je navidezna črta med nebom in zemljo in ne nek predmet, do katerega bi se dalo meriti).
Sam že od nekdaj ne verjamem v znanost, ta doktor znanosti pa je s svojimi pavšalnimi razlagami brez kakršnihkoli dokazov in svojimi nesmiselnimi odgovori samo še enkrat dokazal, da je znanost v bistvu največja religija, katere verniki (ne glede na svoj nivo izobrazbe) slepo verjamejo vsem lažem, ki jih promovirajo avtoritete, ki to znanost predstavljajo. Najbolj pa me je presenetilo, da tudi "vrhunski znanstvenik" v zagovor vesoljskih in drugih okroglih nesmislov uporablja natanko iste puhljice kot ostali FB fiziki in se pri tem očitno ne zaveda, da to ne pritiče znanstvenemu naslovu, s katerim se kiti. Te vrste znanstveniki so vzgojeni v stražarje heliocentričnega sistema in verjamem, da marsikdo od njih tega ne bo nikoli niti doumel.
Vsak naj si sam ustvari mnenje o zgoraj napisanem, jaz osebno pa predvsem tistim, ki ste še v nekih dilemah glede znanosti polagam na srce:
NE ZAUPAJTE ZNANOSTI!!! DVOMITE V VSE, KAR LE-TA PROMOVIRA V VSEH SVOJIH SEGMENTIH. VKLOPITE SVOJE LOGIČNO RAZMIŠLJANJE IN ZAČNITE SE ZAVEDATI, DA JE ZNANOST ZGOLJ ORODJE V ROKAH "ELIT", KI NAM LJUDEM NE ŽELIJO NIČ DOBREGA.
Na koncu pa še odgovor znanstvenika za sončni veter na vprašanje kako vakuum, ki naj bi se nahajal nad "mejo vesolja" vpliva na zemeljsko gravitacijo. Njegov odgovor je bil, da je vakuum preprosta praznina, ki seveda na gravitacijo nima nikakršnega vpliva. Pa je res vakuum samo praznina?