Članek
ALEN DODIĆ: MLEKO, ŠE EN RESEN PROBLEM TEGA SVETA
Objavljeno Oct 14, 2023

ŠE EN RESEN PROBLEM LAŽI TEGA SVETA IN MEDICINE
MLEKO

Mleko in mlečni izdelki so dokazano povzročitelji sladkorne bolezni, bolezni ožilja in srca, bolezni ledvic in jeter, kar vodi v osteoporozo in druge bolezni. Če ste torej v svojo prehrano vključili le malo sadja, niti ne upajte na ozdravitev. Nobeno odraslo telo po obdobju dojenja ne potrebuje mleka in mlečnih izdelkov, kot sta jogurt ali sir. Smo edini sesalci, ki vse življenje tekamo za živalmi in jim odvzemamo mleko za mladiče. In kot da to ne bi bilo dovolj, še zakoljemo in pojemo njihove mladiče, da zagotovimo vir mleka.
Problem mleka in mlečnih izdelkov ni samo laktoza. Rastni hormoni v kravjem mleku so prilagojeni teletu, ki do polne velikosti zraste v 7 mesecih, pri nas pa potrebujemo 22 let. Kar pomeni, da zaradi tega hormona rastemo 37-krat hitreje. Pospešena rast telesa glede na notranje organe vodi v nezmožnost srca, da bi zadostilo telesnim potrebam, kar je prvi vzrok za aritmije, nato pa skolioze in prezgodnje menstruacije pri deklicah.
Poleg tega danes krav ne molzejo ročno, temveč s pomočjo molznih strojev, ki molzejo, dokler jih računalnik ne izklopi, zaradi česar popokajo kapilare v vimenu, nato pa pride do gnojne okužbe. Rezultat je prisotnost krvi in ​​gnoja v mleku in mlečnih izdelkih.
Po milijonih denarja, porabljenega za oglaševanje v medijih, skoraj vsi mislijo, da so mleko in mlečni izdelki nekaj zdravega.
V medijih se nenehno vrtijo oglasi za živila, ki nas delajo bolne, in zdravila, ki naj bi nas zdravila.
V zadnjih desetletjih so kravje mleko in izdelki iz njega postali skoraj nepogrešljiv del prehrane.
Edinstven oglaševalski načrt je delal čudeže pri promociji mleka in mlečnih izdelkov, kot so sir, jogurt, sladoled, sirotka, kefir in maslo.
Mleko je popoln dokaz, da je laž mogoče prodati z milijoni oglaševalskih proračunov.
Mlečna industrija je tako vsiljiva, da jim je za ohranitev rentabilnosti proizvodnje uspelo celo vsiliti kravje mleko in mlečne izdelke v vrtce in šole. Odgovorni za ta korak so popolnoma prezrli, da ima 15 odstotkov otrok resne stranske učinke na laktozo – mlečni sladkor. Ne glede na zdravstvene posledice pa od 80. let naprej poraba mleka in mlečnih izdelkov nenehno narašča.
Obenem zdravniki za vzrok bolezni (od mleka) krivijo našo imunost, genetiko ali preprosto pravijo, da je to običajna alergijska reakcija (z nasvetom – le pijte mleko in mlečne izdelke, ker krepi kosti).
Obstaja nešteto študij, ki kažejo, da nobena druga sodobna hrana ne povzroča več bolezni, invalidnosti in smrti kot mleko.
V študijah so mleko in mlečni izdelki povezani s sladkorno boleznijo tipa 1 v otroštvu in sladkorno boleznijo tipa 2 v starosti, zaprtjem, vnetji ušes, zamašenimi sinusi, težavami s kožo (dermatitis, ekcem, izpuščaji in akne), astmo, prebavnimi motnjami – razdražljivim črevesjem, Crohnova bolezen, prebavne motnje, artritis in bolečine v sklepih, rak (zlasti limfni in levkemija) in težave z nadzorom telesne teže, bolezni srca in ožilja ter visok krvni tlak.
Očitno je, da so težave z mlekom in mlečnimi izdelki številne.
Vzrok bolezni so predvsem mlečne beljakovine, mlečne bakterije, kot so Salamonella, Staphylococcus, Ecoli, Listeria in druge manj znane. Pasterizacija ubije nekatere bakterije, ustvarja pa tudi virusne dele, ki ogrožajo zdravje. Vsi živalski proizvodi imajo visoko koncentracijo pesticidov in antibiotikov.
Da bi pospešili proizvodnjo mleka, kravam molznicam vbrizgavajo velike količine rastnega hormona in estrogena za plodnost, kar povzroča prezgodnjo menstruacijo pri deklicah, težave s srcem in ščitnico pri otrocih ter nenaravno pospešeno rast. Hormoni povečajo proizvodnjo mleka, v našem telesu pa tudi povečajo inzulinu podobno rast, ki spodbuja nastanek rakavih celic.
Bolezen, imenovana puščajoče črevo, je posledica mlečnih beljakovin.
Torej, kefir je vrsta probiotika (živih mikroorganizmov). Mlečni probiotiki ne morejo nadomestiti uničene, naravne telesne flore.