Članek
UPRAVLJANJE ZA RAST NOVIH ZOB PO METODOLOGIJI SERGEJA VERETNNIKOVA
Objavljeno Oct 28, 2023


Ta funkcija je zdaj v načinu spanja in bo še naprej spala, dokler je ne vklopite.
Ubogati določen program - zobje se menjajo enkrat v otroštvu in potem se ta "avtomatski" program konča in ga moraš zagnati sam s svojo pametjo, kot je treba.
Na kratko bom opisal, kako izrastejo prvi zobki in kako se spremenijo v nove v otroštvu:
1. Prvi zobki se torej običajno pojavijo okoli 5-7 mesecev po rojstvu, od 3-4 mesecev pa začne otrok čutiti proces "kalitve" zob v dlesnih, vse grize in redno joka. Najprej odrežemo spodnja osrednja sekalca.
Čez nekaj časa se zgornja dva sekalca predreta. Upoštevajte to pomembno dejstvo – pomembno bo, ko bom nadaljeval z opisom te prakse.
Nato v različnih intervalih izrastejo stranski sekalci, sledijo kočniki in nazadnje očnjaki. In čisto na koncu, po opaznem intervalu, zadnji molarji.
2. Nekje pri šestem letu starosti se zobje najprej začnejo majati in nato izpadajo v istem vrstnem redu, kot so se pojavili – najprej spodnja oba sekalca, nato zgornja oba itd.
Upoštevajte, da se ta celoten postopek začne znova z obema sprednjima sekalcema.
»Stari« zobje se začnejo majati, ker pod njimi rastejo novi zobje – uničujejo korenine mlečnih zob in jih ob izpadanju zrahljajo. To je preprost in neposreden postopek. Ki se ga vsi dobro spominjamo po zaslugi modrosti narave – svojim otrokom je skozi bolečino posredovala spomin na ta proces, kot da bi nam hotela sporočiti: »Zapomnite si, otroci, vem, da boli, a to je edini način,
Zapomnili ste si, kako rastejo novi zobje, tako da, če želite, se lahko tega spomnite v prihodnosti in zrastejo nove."
3. Do 12. leta se zobje popolnoma obnovijo za nove zobe, drug program rasti novih zob pa se zgodi pri približno 18. letu, ko začnejo rasti modrostni zobje. Po tem zgodovina pozna le še »naključni« začetek programa rasti novega zoba, ko začnejo novi zobje rasti starejšim ljudem, ki so z nekim nezavednim dejanjem »sprožili« proces, ki čaka, da ga nekdo sploh »sproži«. .
Opis prakse rasti novih zob:
1. Najprej si je treba čim bolj zapomniti vse občutke, ki so spremljali rast novih zob v otroštvu. Ni težko - narava se je potrudila in nam je dala spomin na to skozi bolečino (vsi boleči občutki so najmočnejši in se dolgo spominjamo). Pomislite na nenehno srbenje dlesni, premikanje starih zob in rastoče mlade zobe, ki nanje »tiskajo« od spodaj, na to, da stojite pred ogledalom z vrvico, privezano na zob, in s puljenjem premagujete strah itd. Ne pozabite, da ga imate, ker je prvi "gumb", ki se vklopi in začne proces rasti novih zob.
2. Sedaj pa vas bom vrnil k opisu, ki sem ga dal zgoraj - natančneje, kjer sem rekel, da prvi zobje začnejo rasti iz prvih dveh spodnjih sekalcev in se tudi začnejo spreminjati v nove. To nam trmasto sporoča, da je tukaj še en izmed "gumbov", ki jih morate pritisniti, da aktivirate proces regeneracije zob.
3. in tretji "gumb" sta seveda v naših mislih. Tudi vklopiti ga moramo ves čas, ker ne moremo vsega, kar pišem spodaj, početi ves čas (polnih 24 ur).
Zdaj bom natančno opisal, kaj storiti:
1. Najdite si vsak dan 10-30 minut za vadbo. Prvo tretjino tega časa pomislite na prostor pod vsakim zobom, torej pod vsakim zobom hkrati znotraj dlesni. V tem prostoru si predstavljajte majhne bele zobke kot semena, ki so pravkar vzklila. Na te zobe pomislite natanko kot na seme, torej kot na nekaj, kar je posajeno in že začenja kaliti. Spomnite se (od prve točke) srbečice, ki je spremljala rast novih zob v otroštvu, kako so zobki »srbeli«, kako boleče je bilo itd.
2. Ohranite to koncentracijo v prvi tretjini vaje.
3. Nato se, ne da bi prekinili zgornjo koncentracijo (zobna semena, srbeče dlesni), koncentrirajte na mesto, ki se nahaja pod dvema spodnjima sprednjima sekalcema (to je območje približno 0,5-0,8 cm). Pri koncentraciji lahko čutite pritisk na tem področju, kar je dobro.
4. Nadaljujte s to koncentracijo v drugi tretjini vaje.
5. Ne da bi prenehali z izvajanjem obeh zgoraj opisanih koncentracij (na dlesni in na točko pod sprednjimi sekalci), se osredotočite tudi na predel med obrvmi in malo dlje (tretje oko) ter si v mislih recite približno naslednje stavek: "Moji zobje so popolnoma obnovljeni ". Držite se zamisli o obnovi zob, kjer razpadli zobje izpadejo in na njihovem mestu zrastejo novi mladi.
To prakso je treba izvajati vsaj en mesec. Seveda nekateri potrebujejo manj časa, nekateri pa več. Zato je glavno merilo tukaj vaša sposobnost, da se tako počutite.
Edini razlog za neuspeh pri tej praksi je lahko vaš strah pred izgubo zob in oklepanjem starih. Na primer misli, kot so »Kaj, če ti vsi zobje izpadejo, novi pa ne zrastejo«, »Bolje vrabec v peščici kot žerjav na nebu« itd.
Michal Zelensky

(tekst preveden iz češčine, google prevod, original našla na tem FB profilu: https://www.facebook.com/groups/183943002854716/user/100008198407603/)