Članek
Branka in Zlatko Partlič: Čebelja sedmerokraka zvezda
Objavljeno Nov 07, 2023

Čebelja sedmerokraka zvezda - Bienen Siebenstern, sedemzvezdni med. Le kaj je to? Zakaj bi sploh postavljali kaj takšnega? Od kod izvirajo ta znanja?
Tudi midva sva leta 2018 na srečanju biodinamičnih čebelarjev prvič slišala za takšno postavitev. Najprej me sploh ni pritegnilo, potem pa je Zlatko pričel raziskovati, zbirati literaturo in mi navdušen razlagal kako visoko življensko energijo ima ta postavitev, prav tako med in ostali čebelji pridelki. Čez zimo je podrobno raziskal tehnične stvari glede postavitve in pomladi, čim je vreme dopuščalo sva pričela s postavljanjem, takrat sem bila jaz tudi že navdušena in sem komaj čakala kako bo postavitev vplivala name. Po zastarani boreliji pred leti sem bila še vedno hitro utrujena in s precej bolečinami, kar me je oviralo pri vsakodnevnih opravilih. Že po štirih postavljenih družinah sem občutila zelo ugoden vpliv, ves dan sva delala na vrtu in meni energija sploh ni upadla kot običajno predtem. Šele po nekaj urah dela sem se zavedla da sem polna energije. Od takrat dalje sva zelo hvaležna čebelicam in tudi sebi da sva postavila sedmerokrako zvezdo. Je neprecenljiva za naravo in tudi za nas. Sedemzvezdni med da telesu to kar je prejel od čebelic - visoko življensko energijo. Z uživanjem sedemzvezdnih čebeljih pridelkov (med, propolis, vosek, mešanice in mazila) podpremo telo da se lažje in hitreje harmonizira, lažje premaguje stres, utrujenost se zmanjša, okrevanje je hitrejše.
Kaj je torej čebelja sedmerokraka zvezda?
To je sinergijsko delovanje kamenega kroga in sedmih čebeljih družin, ki so postavljene nad ta kameni krog. Postavitev izvira iz starega Egipta in ustreza planetarnim risbam dr. Rudolfa Steinerja. Nad vsako čebeljo družino se vzpostavi stoječe stebričasto valovanje, ki pripelje kozmično življensko energijo v čebeljo družino. Čebelje družine življenjsko energijo transformirajo in moč sedmerokrake zvezde usmeri transformirano življenjsko energijo v središče postavitve. V središču postavitve se življenjska energija ojača in širi na vse strani v obliki krogle ter pomaga zemlji, čebelam, rastlinam, živalim in ljudem v območju delovanja postavitve. Energijsko polje in čebelji pridelki imajo več kot 10-krat večjo življensko energijo kot pri ostalih postavitvah.
V takšni postavitvi še čebelari biodinamično, ker je takšno čebelarjenje najbolj prijazno do čebelic.
To je na kratko o čebelji sedmerokraki zvezdi in sedemzvezdnem medu. Več boste lahko slišali na najinem predavanju 16.11. ob 17 uri Celju na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Ljubljanska cesta 97 in 22.11. ob 17 uri v Mariboru na Waldorfski šoli Valvasorjeva ulica 75 . Več pa na apipartlic.com