Članek
ZDRAVNIKI
Objavljeno Jan 08, 2024

Tudi to se dogaja. Gospod Aleš Pavič z Štajerske nam je tole poslal, ko je urejal stvari za svojo dvakrat cepljeno mamo, ki se ji je zdravje po prejemu zvarkov močno skrhalo.
"Pozdravljeni. Moram vam napisati v vednost, da bo čim več ljudi izvedelo kaj se dogaja v zdravstvu. Moja mama je dobila UZ dojk pod zelo hitro, datum 17.1.2024. Nato pred dvema dnevoma dobi preko sms novi datum pregleda 9.2.2024.
To me je razjezilo na polno, poklicem v bolnico Celje in se mi oglasi neprijazna administrstorka brez kakršne koli empatije do sočloveka.
Vprašam jo, zakaj je prišlo do spremembe datuma, nakar ona nesramno reče, ja ne vem gospod, sem mami poslala nov datum, vprasšm jo zakaj, ona odgovori da doktorja ni, jaz jo vprašam zakaj, spet odgovor ne vem, in ji rečem, da zato, ker bodo stavkali jutri in 15.1. do preklica in ona presenetljivo utihne in ni vedela, kaj naj mi reče.
Nakar zahtevam, da me veže v ambulanto in ona mi reče ne, ker sestre v ambulanti nimajo pojma o tem in, da o vsem odloča zdravnik.
Nato me še bolj razjezi, ker tu se gre za mojo mamo, ki je starejša in ne bom dopustil, da se delajo norce iz nje, nikoli. Nato pokličem na Ministrstvo za zdravje in dobim zelo prijazno gospo, ki ji razložim vso stvar. Nato mi reče naj dam prijavo k zastopnici pacientovih pravic. Jaz ji rečem kako si dovolijo kar tako prestavljati datume, če je urgentno in nujno.
Je to zaradi jutrišnje stavke in 15.1.2024 do preklica vprašam, nakar mi reče, da se pogajajo danes. Nato me preseneti z odgovorom, da mi ljudje vedno nasedemo obljubam politikov, stroki in ostalim, ki obljubljajo, da bo boljše pa potem ni ampak je samo še slabše. Da tako je to v Sloveniji.
Jaz ji odgovorim,da s tem se pa strinjam in da to vse pove kar mi je rekla.Druga zgodba pa, da potem spet kličem v zd.Celje za mamo in je telefon vseskozi zaseden.
Ko končno dobim še parkrat nobeden ne oglasi. In hvala Bogu, da ima mama mene, da lahko napisem vsaj mail, ampak vseeno čakaš na odgovor, oz. če ga sploh dobiš. Sramota za zdravstvo!!! In zdaj hočejo še stavkat. Višje plače si zaslužijo samo kirurgi, ki operirajo organe, srce,jetra, itd...reševalci in pa zdravniki na intenzivni negi, ki morajo nonstop spremljat pacienta, če je v komi na računalniku in v živo spremljat aparature, ki ga ohranjajo pri življenju.
Ostali pa nobeden v zdravstvu. Zato pa stopimo skupaj in se čimprej uprimo zdravstvu, politiki, Logarjevi, Beovicevi,itd...in gremo na ulice.
Samo skupaj bomo zmogli spraviti genocidnike v zapor, kateri so nam uničili zdravje s strupom in mnoge ljude ubili."
Deli!
P.s.
Telefona velikokrat nihče ne dvigne, na e-pošto ne odgovarjajo, saj ni dobro pisati, ker se jih potem lahko drži za besedo..

https://www.facebook.com/zascitaprizadetihpocepljenju