Članek
MATEJA TUTA: Že tisočletja človeku ni dovoljeno spregledati!
Objavljeno Jan 11, 2024


Ti zahtevni časi nas obračajo h globljemu razmisleku o tem, v kakšnem svetu živimo. Razodeva se nam lažna matrica, v katero smo bili ujeti, programirani, vodeni in zavedeni. Podira se vse, kar je gradilo naše iluzije. Vse, kar je varno in toplo grelo našo cono udobja in nam dajalo lažni občutek varnosti. Vse pokvarjenosti, zastarelosti in izrojenosti prihajajo zdaj na površje. Pred nami se razgalja vsa gniloba in vso zlo, ki nam v imenu stroke in z avtoriteto položaja zapoveduje, kako naj bi živeli. Še nikoli doslej se nam niso tako jasno razkrivali ljudje in sistemi, ki so v službi laži. Razodevajo se nam vse zasužnjujoče sheme, v katere so nas (tudi s pomočjo institucionalnega vzgojno izobraževalnega sistema) že od majhnega udomačevali. Prepoznali smo vse njihove skrite načrte, zakaj so nas vzgajali v pridne, poslušne in ubogljive hlapce. Zakaj si kapitalistični sistem ne želi razmišljajočega človeka, ampak ubogljivega delavca. Zakaj so nas programirali v perfekcionizem in pohlep, prežet z večnim občutkom krivde in sramu. Zakaj so nas učili, da vidimo samo težave in ovire. Da je življenje borba in trpljenje. Da si ne zaslužimo obilja. Že tisočletja človeku ni dovoljeno spregledati. Oblikovali so nas v stroj, ki je enak drugim. Obljubljali so nam srečo. Zato smo slavili tiste, ki nas zlorabljajo.
Sistem nas je vzgojil v majhnega človeka, zato da ne bi bili sposobni prepoznati svoje veličine. Da smo se navadili videti sebe kot žrtve. Polne pomanjkljivosti in napak. Da bi se zaverovani v bolezni, nesreče, izgube in preizkušnje vrtinčili v vrvežu in blišču praznega življenja. S popačenim dojemanjem dobrega in vrednega. Tako smo počasi skozi odraščanje izgubili samega sebe in kljub svojim neizmernim potencialom postali sužnji sistema. Življenje v nas je umrlo in posledično so zastale tudi vse energije. Ko ni več pretakanja, človek postane hladen, trd in okoren. Odtujen od samega sebe. Zaveden v lastne in družbene iluzije. Izgubili smo občutek svoje lastne vrednosti, nesposobni zaupanja in vere vase. Zato smo pridno sodelovali v tem eksperimentu poučevanja, discipliniranja, omejevanja, ukazovanja, nadzorovanja, obvladovanja, tekmovanja, primerjanja in prilagajanja. Postali smo njihovi poskusni zajčki, testiranci, sledilci in verniki. Predano utečeni v manipulacije. Zlorabljeni od zlohotnega interesa tistih, ki nam pišejo zakone in zgodovino. Nismo se zavedali, da smo s svojo ubogljivostjo in poslušnostjo pravzaprav ustvarjali plodna tla za lastno uničenje.
Prepoznali smo vse te norosti duhovno-moralnih iztirjencev, ki trenutno manipulirajo svet. Naj nas to zbudi in dvigne našo zavest. Da bomo zmogli izstopiti iz obdobja zaspanosti, predanosti in pasivnosti ter vstopiti v zavedanje, da s prepoznavanjem zla, lahko vidimo tudi njegovo nasprotje, ki je tukaj z namenom, da nam prinese nekaj dobrega. Globoko znotraj nas se zdaj prebujajo boleči spomini vseh sistemskih posiljevanj. Kot tudi vseh družinskih podedovanosti. Naj se iz tega trpljenja razvije zavedanje, kako ranljivi smo in kako smo se premalo posvečali svojim ranljivostim. Koliko smo v res je vredni, pa teh vrednot sploh nismo živeli. Naj se iz te bolečine rodi ustvarjalnost, ki nam bo pomagala videti izven starih okvirjev. Da bomo zmogli izstopiti iz tega brezna izgubljenosti in še bolj pogumno graditi tisto, kar nam je najbolj vredno in pomembno. Ne dovolimo si več zanikanja in ne sprejemanja samega sebe. Dvignimo se nad vse to. Spustimo vse, kar je bilo vsiljenega in podedovanega. Da končno presekamo ta krog uničenja človeštva, kjer se je ubijalo živega duha znotraj nas. Naj se iz nas rodi boljši človek. Človek, ki bo znal ohranjati svojo čistost in plemenitost. Človek, ki bo zmogel upoštevati svoj notranji glas. Naj se prebudijo v nas vsi speči darovi in pozabljena znanja in nas povrnejo nazaj k vrednotam, ki smo jih pod vladavino temnih sil skozi zgodovino izgubili. Spustimo strah, jezo, zavist in pohlep. Odprimo prostor v svojem srcu za nov svet. Svet, poln obilja, pravičnosti, ljubezni, radosti in neskončnih možnosti.
Zbudi se Človek! Dojemi vendar svoje bistvo. Rojen si za življenje v Raju, ki ga lahko ustvariš le ti. Ali pa uničiš.