Članek
Kako sedaj, ko sem v tujini vidim slovenski zivljenjski standard...
Objavljeno Apr 25, 2014

Glede na to, da delam in zivim zdaj v UK lahko povem, da place so pri nas navadna zaljivka za vse ljudi, tudi mojega kova in tip dela, ki sem ga opravljal, cene pa so pri nas v primerjavi s stanardom drugod po Evropi prav nesramno visoke.

 

Samo za primer, moja neto placa je vsaj 3,5krat visja kot moja najvisja neto placa v Sloveniji (nekaj nad 1000€), delo pa precej manj odgovorno in zahtevno.

 

Cene pa so take, ce se malce znajdes lahko odpeljes domov za cel vozicek hrane na kakovostni ravni kakega Spara (da izkljucimo res poceni Hofer in Lidl) za cca. najvec £100. Spar pride pri nas v enaki meri pa NAJMANJ 150€.

 

To kar se gremo pri nas, da si to dovolimo, take davke (tu je najvisja davcna stopnja za delavce 25% z vsemi prispevki vred,v Sloveniji pa v povprecju ne pade pod 40%), tako suzenjstvo.

Zdravstvo je tu dejansko zastonj, povsem zastonj. Skatlica tablet proti glavobolu pa stane v trgovini celih 30 penijev!!

 

Sploh ni primerjav, in ce bo kdorkoli rekel, da so EU drzave drazje od nase, naj dobro premisli preden dobi kako po zobeh od kograkoli, kar bi bilo edino prav storiti. To je sramota! Mi smo v posmeh celemu svetu!

Se dobro, da niti ne vedo kje smo, kaj sele kaj vec o nas.

 

Vse kar je tu drazjega so javni prevozi, ampak spet, ce se znajdes so cene hitro za najmanj 50% nizje.

 

Birokracije NOBENE, vse se uredi preko interneta, po telefonu in glede na st. prebivalcev (cca. 75mio ljudi) zelo hitro.

 

A sem se kaj izpustil, aja, spet, razen Londona me pride soba v privat hisi v izjemno lepi soseski skupaj z vsemi stroski £500 na mesec.

 

No zdaj pa sem nekako na hitro predstavil "najdrazjo" drzavo v Evropi.

 

Drago je samo pitje pivca v pubih pa se to ne vedno in povsod, se najdejo tudi pubi kjer dobis meal+beer za £5 - £8 in ob sportnih dogodkih na TV pivo po £1,5, ker pa so tu nori na nogomet je to vask druga dan :D

 

Skratka, BURN the motherfuckers DOWN!!!

 

Slovenija je resnicno dalec zadaj za svetom kar se napredka tice, glede obdavcitev in visine cen zivljenjskega standarda pa smo med prvimi na SVETU!!

 

Lahko pa mene direkt vprasajo vsi se kaj vec, ce zelijo, jim lahko kar celo zgodbo mojega zivljenja vrzem pred oci in primerjavo s tem kako se delo in ljudi ceni tule v materi "kapitalizma" - V. Britaniji.

 

Aja pa se to, hehe, hoteli s 3+ zvezdicami so ponavadi celo cenejsi od nasih kvazi 4zvezdic, da ne govorim o urejenosti teh hotelckov. Eh, ni vredno izgubljati vec besed kot toliko, BUUUUURN!

 

POVEZAVE DO SPLETNIH MEDIJEV, KI SO OBJAVILI TA PRISPEVEK:

 

http://razkrito.net/eu-primerjava-place-so-pri-nas-navadna-zaljivka-za-ljudi-2/

 

http://www.politikis.si/?p=21930