Članek
voli
Objavljeno May 28, 2014

ne, nisem šel volit in ne, ne bom šel ne na referendum (wtf?!) ne na parlamentarne (kadarkoli že bodo). a zakaj? 

1. ker nimam koga volit (ne pristajam na manjše zlo)
2. ker ta nihče nima niti najmanjših možnosti čivkanja v EU parlamentu
3. prav tako ne v našem (saj smo pod direktno upravo Bruslja) in ostalih mednarodnih "vladarjev"

in kaj, če ni tam nobenega kandidata, ki se mi zdi primeren, naj bi storil točno kaj? in zakaj točno?

no, pa recimo da je, tako kot je bil nazadnje najbližje TRS in ok, dobijo več kot tista še ne 2 % in uau, znanstvena fantastika dobijo 5 poslanskih sedežev. še vedno ostane njih 85, ki harajo enako kot do sedaj, pa recimo da ne in da je tam večina in majo rešitve top, takšne, za ljudi, za deželico, za raj. mi smo svetove preveč vpleteni v vse možne mreže in kot takšni absolutno odvisni od "velikih" (pa da se ne bi narobe razumeli, tudi če ne bi bili v EU bi blo podobno). pa ajd, gremo mi po svoje in odfukamo vse, v prvem momentu izgubimo recimo nemški, avstrijski in makaronarski trg in slo gospodarstvo, se sesuje v mesecu dni. z njim tudi država in porabimo kakšnih 15 do 20 let da se poberemo. pozor, zdej smo v kiti, pa vse te trge še vedno imamo...

stanje, ki ga imamo je realno, to smo sposobni kot država in državljani. če bi bili sposobni več, bi imeli več. simple logika. ker, recimo da smo več sposobni, zakaj potem nimamo več? vam je to preenostavno? meni (žal) ni.

bojim se, da nismo realni, da še vedno lebdimo na nekih famah preteklosti. a od kje? odkar smo se čez noč iz najbolj zapostavljene pokrajine avstroogrske spremenili v najbolj razvito regijo Juge. in vsi kod purani, kako smo mi oh in sploh. ma kurc smo, vse so nam nardili jodlarji, vse! meli bi mi tovarne in železnice my ass, meli bi jebene koliščarje še vedno! no ja, sej jih mamo, v glavah. ker tam se pa nismo premaknili nikamor, kot narod žal ne.

aha, pa še to. kdaj in kako točno smo iz svojih zavesti izbrisali dejstvo da mi pač nismo germani in romani. mi nismo osvajalci in cesarji. mi smo jebeno slovansko pleme, alo, slovani! in to ne neki ruski slovani, ampak čudna neka balkanska jeba. pa pozor, nismo niti nek veliki balkanski narod, ampak drobno malo pišče, čiv čiv čiv.