Članek
K ovadbi predsednice piranskega Okrajnega sodišča (v prilogi)

K ovadbi predsednice piranskega Okrajnega sodišča (v prilogi)

Objavljeno Nov 05, 2022

K ovadbi predsednice piranskega Okrajnega sodišča (v prilogi)


Trenutek presekanega vozla


Samanta Kravanja bi za sodno presojo mojih - po njeno - "laično(!) podanih dokazov" v resnici potrebovala več vrst izvedencev za naslednja (ločena) področja: lovstvo, kmetijstvo, turizem, nizke gradnje, upravljanje urbanega in naravnega okolja, šport, itn. Laično je presodila da sem laik. To se ni zgodilo prvič, da bi sodnica ali v drugem primeru tožilka prekoračila pooblastila in lastne kompetence. Da bi laično razumela kaj je poplavnost neke parcele bi morala z menoj tam broditi po vodi v nalivu, ki je segala ponekod, do koder sem upal iti, do kolen. Da bi razumela kaj to pomeni v strokovnem smislu bi za to potrebovala izvedenca, ki bi ji razložil incidenco poplavnosti glede na relief širšega gravitacijskega območja meteorne vode pri Idili ob Šmarski cesti v odnosu do ugotovljene in hipotetične količine padavin na lokaciji v odnosu do nekega časovnega intervala. Že štiri leta poskušam to doseči a vsa pristojna ministrstva, od katerih to zahtevam si raje že ves ta čas vrtajo v kolena kot bi ugotovila lastno odgovornost v tej zadevi. Zato bo ovadbo kakopak potrebno dodatno razširiti. Ovadba bo postala „poplavna“ prek več ministrstev in njihovih ekip, pa tiste komisije v parlamentu, in upam da tudi „odplavna“. Nepoštenim, prevarantom in ignorantom v javni upravi ni mesta.

(Vse povezave na priloge tega pisanja so na dnu objave.)


Dodatno bi verjetno potrebovala tudi izvedenca/svetovalca za pošteno uporabo slovenske zakonodaje in za zagotavljanje integritete sodnikov v sodstvu, za procesno pravo in še kaj, ker svojo "strokovno usposobljenost za sodnico" le še zlorablja za svoje lastno laično izvajanje pristranosti pri sojenju. Težko je v Sloveniji govoriti o pravni državi, ker so tako kot sodniki tudi izvedenci in KPK, vsi ali brez pooblastil ali s pooblastili vred, stisnjeni v preši. Vzajemno in hierarhično nasilje in izsiljevanje v slovenskem upravnem, sodnem, zakonodajnem, poslovnem in političnem prostoru pa ne sme biti več olajševalna okoliščina teh storilcev. Vzajemno si raje zagotovimo pošteno družbo in poštene institucije. Čakam na pozitivno presenečenje.


Tako vrhovni tožilec Boris Ostruh na prijavo oviranja dostopa do vsebine spisa v izvršbi v tej zadevi na istem sodišču, kot tudi Samanta Kravanja želita od mene samoizčrpavanje v postopkih te tožbe (na prepustitev) in drugih povezanih. Tožilec želi sporočiti, da je moja prijava kaznivega dejanja stvar procesnega prava in ne njegove pristojnosti. Procesno pravo omogoča, da sodniki mečejo polena pod noge oškodovancem v postopkih, ker po zakonu to lahko počno v interesu tretjih oseb, ki se sprenevedajo, da predstavljajo javni sektor in s tem - "javni interes". Jasno je, da želita, da plačujem takse globoki državi na neznane račune za to, da še naslednjim štirim stopnjam sodišč ponovno izpostavim dokaze, ki so že v sami tožbi, kaj šele v mojem odgovoru na tožbo. Ob zlorabi procesnega prava za izločitev mojega odvetnika iz postopka in z zavlačevanjem ob nadaljnji zlorabi s strani uslužbencev Fursa za njegovo izčrpavanje (morda tudi smrt), je Kravanja storila vse, kar je lahko, da bi se izognila svoji pošteni sodbi. Kravanja ve, da me MKGP in FURS sistematično izčrpavata že desetletja zato, ker sem jim javno očital prevaro, kazniva dejanja in izdajo enormnih razsežnosti na področju ekološkega kmetijstva, varne hrane in subvencioniranja. Vse te zadeve se desetletja valjajo po piranskem sodišču levo in desno, gori in doli.


Po ponižanju, ki si ga je privoščila izolska komunala s prevaro z zabojniki za smeti nisem nikoli več doživel, da bi prišel do naroka, saj se s kabinetnim delom sodnice in sodniki sistematično izogibajo srečanju s tistimi, ki terjajo pravico in ki odbijajo napade izdajalskih javnih inštitucij in javnih podjetij nanje (Komunala Izola, Občina Izola, IKC, MKGP, IRSKGP, AKTRP, KGZS,Telekom, ...). Sodnica ni podala ovadbe zoper direktorja Komunale Izola, zaradi poslovne prevare, ki jo je KI izvajala sistematično. Podtikala je vse večje kontejnerje, četudi so bili vedno prazni in se pri vse višjem znesku na položnici sklicevala na vse večjo prostornino.


S preprečitvijo obravnave tožbene vsebine ali vsebine odgovora na tožbo, je najlaže uničiti pravno državo za državljane in jo proslavljati kot javni uslužbenec v isti zadevi. Volitve so postale praznik monopola, če že, demokracije zaključenega kroga ljudi na položajih, z diskriminacijo uzakonjeno znotraj volilne zakonodaje in monopolom nad mediji, manipulacijami z ljudstvom s strani prodanih družb za analizo javnih mnenj in tako naprej.


Kot predsednica sodišča tudi ve, da je zadeva P69/2018 zaznamovana s prstnimi vtisi dejanj njene kolegice, s tem pa tudi njenih. Zato izvršuje vedno znova nove in že plačane terjatve v tej zaključeni zadevi, s katero se je vzpostavila „bolj odkrita“ dvonivojska komunikacija med menoj, Skladom, Občino Izolo, Sodiščem v Piranu in - kot sam trdi zase - njenim zaposlenim izvršiteljem Frankom Slavcem, četudi drugje trdi da to ni. Morda mi z okostnjaki, s katerimi kot predsednica sodišča sedaj opleta, želi kaj sporočiti. Ni prvič, da mi sodišče v tej zadevi zaračunava že plačane terjatve. Težko sem jih plačal, vendar sem jim moral dati vedeti, da razumem razsežnosti njihove zlorabljajoče prevlade z zlorabo oblasti nad mojimi pravicami v RS, ker sem le od kriminalne izvršbe Sklada dalje leta 2018 do sedaj potreboval 2500 ur, da sem obeležil kriminalno dejavnost paradržavnih struktur v RS in gotovo 1550 ur od same vložitve tožbe na prepustitve (če zanemarim tisoče in tisoče ur v preteklih desetletjih). Saj je mogoče, da je Občina Izola „pozabila“ da je že izterjala sodno takso, oz. me prisilila, da sem jo plačal, ali pa „pozabila“ sporočiti Sodišču v Piranu, da sem jo plačal. A je to storila gotovo naklepno, kot vse ostalo v zadevi P69. Morda pa je bil račun na položnici za takso kak privaten račun ali kaj tretjega, pa plačila ni v evidenci ne Sodišča, ne Občine. Tudi prekrški v prometu se po Mestnem inšpektoratu ljubljanskem zaračunavajo tako, da mestni inšpektorat zahteva sodno takso. Če so prometni inšpektorji v Sloveniji sodniki, potem začenjam verjeti, da „ameriški FURS“ res zaposluje ostrostrelce in da Biden res plačuje Antifo z davkoplačevalskim denarjem. Antifa se obeležuje z grafiti tudi po stenah slovenskih stavb.


Piransko sodišče je ravno sedaj izvrglo novo izvršbo, jasno prek FURS-a, v že leta zaključeni zadevi P69/2018, a do plačila, financiranja globoke države z moje strani pač ne bo prišlo. Gre za mojo izvršbo na sredstvih za škodo po javni občinski črni gradnji Občine Izola, ki jo je ta povzročila s - tehnično gledano - povsem naklepnim spreminjanjem vodnega režima celotnega slemena hriba Medljan, s posegom v cesto Šared - Medljan, vključno s traso vodovoda do Cetor in neodzivnostjo nje in vseh pristojnih služb na moje PP poslane zahteve za sanacijo te črne gradnje ceste in po vrnitvi že povzročene škode. Še Mef je zavrnil objavo drugega poročila o poplavah v Mandraču in je raje prejel občinsko nagrado za življenjsko delo za dobrobit Izole. S tem se je zapečatil v polju izolske in slovenske kontrolirane opozicije. Celo v njegovi pesmi bi bilo možno simbolno prepoznati takšno malodušno odločitev, ki človeka nagovarja k predaji in preživetju preostanka življenja „pred gostilniškim pultom“.


Občini je bil v prisotnosti odvetnikov predložen tudi natančen izvedenski predlog sanacije občinske črne gradnje. Komunala Izola je želela sestanek, a ni pristala na mojo zahtevo po prisotnosti ustreznega strokovnjaka, ki ga sama nima, očitno z namenom, da si dolgoročno zagotavlja posle s fušanjem v javnem sektorju. Izola - turistično in poplavno mesto, kjer voda po mnenju graditeljev javnih površin pač mora teči navkreber ali pač v smeri, kamor ji pokažejo s prstom. Pravna služba OI me je po elektronski pošti brutalno napadla, češ da vem, da nimam prav in da ni res, da mi je OI povzročila kakršno škodo s poplavno cesto, ki je z nakloni izdelana kot hudourniški jarek, saj zajema vodo vzdolž 600 metrov na trasi Šared - Medljan, in to samo do moje hiše. Zdaj je tudi edini še delujoči odtok pod cesto (od skupno dveh, na relaciji 600 (šeststo) metrov) že zamašil izvajalec Telekoma - ob izvedbi optike. Jasno, da sem tedaj odstopil od te izvršbe, saj je isti teden v osemdnevnem roku za odziv, na isti dan kot je Občina odgovorila na izvršbo, Franko Slavec, prijatelj mojega soseda Marka Kodarina, začel za Sklad oglaševati dražbe mojega premoženja, s čimer je očitno imel (tako on kot Sklad), sicer namen še počakati do izteka triletnega roka moje pravico do tožbe (proti, na moje vloge za izvzetje dvojno degradiranih površin iz pogodbe, neodzivnemu Skladu; vse zelo natančno opisano in dokumentirano v ovadbi in v odgovoru na tožbo v zadevi SKZGRS - Mivšek). Med drugim je F.S. v izvršbi moji ženi grozil z izvršbo na hiši in njenem avtomobilu, če mu jaz ne bi izročil v posest premičnin. Seveda bi lahko izvrševal vse tri terjatve hkrati in zmanjšal stroške sebi in s tem meni. A izkazalo se je, da skladova uslužbenka ga. Golob, sodelavka sodišča Piran Petra Rudolf in Franko Slavec načrtujejo še napad na moje premoženje, t.j. drobno premično premoženje, s praznjenjem moje hiše (ne vem, kaj so pričakovali da bodo našli, morda vlekli električne kable iz doz ali izpilili okna ali pač goro inkriminirajoče dokumentacije o njih in elektronske verzije dokumnetacije), tako v naprej kot po tem, ko sem mu na izvršbi dal vedeti, da je to šele konec začetka in ne začetek konca te zadeve (glej priloge objave). Sosed izvršitelj Franko Slavec mi je po mojem pokojnem sosedu poznan izpred izvršbe le po tem, da je ljudem praznil hiše, pobiral tudi ničvredne osebne predmete, da jih je nato metal v kontejner in jih ponujal zgroženim ljudem naokrog. Dnevna komunikacija med Skladom in Sodiščem Piran je dejstvo, medtem ko me je uslužbenka sklada po telefonu nagovarjala, naj bom pred Sodiščem tiho v zvezi s posameznimi detajli njenega početja. Seveda tega nisem storil, pač pa pisno priporočeno obvestil vse akterje o tem, kar se je zgodilo in kar sem storil v odziv, da sem sebe in svoje premoženje zavaroval pred nadaljnjo zlorabo položaja vseh treh v mojo škodo.


Če smo natančni, od trenutka in v času izdelave črne gradnje lokalne ceste, vse povsod skoraj čisto vsa voda s te ceste na koncu - v spletu vseh okoliščin - odteka v smeri proti ali na moja zemljišča, tako ali drugače v dolžini enega kilometra. Ko sem sam opremljal to javno cesto z dodatnimi preusmeritvami vode, da bi mi ta ne tekla na dvorišče in za hišo, ki stoji na slemenu hriba(!) Medljan, se je ustavil in me iz avta nagovoril sosed Marko Kodarin (sosed št. 1 iz ovadbe proti SKZGRS), citiram: "Jaz nimam nobenih problemov z vodo s te ceste." To je sicer vse, kar je povedal, ob tem, da ga nihče ni nič vprašal (božični prazniki 2018). O tem sem že in še bom kaj dodal o očitni in trajni navezi med OI Bredo Pečan in g. Šumanskim ter sosedom Kodarinom, v povezavi z vodovodno oskrbo in diskriminacijo krajanov pri dostopu do pitne vode pred njeno končno izvedbo, ki je nato pripeljala do preplastitve ceste in s tem do spremembe vodnega režima na celem hribu Medljan.


Zato zadeve segajo globoko še dlje nazaj, v črne gradnje komunalne infrastrukture in kmetijskih objektov Kodarina na mojih najetih površinah od Sklada, skrivanjem tega dejstva s strani Sonje Mikulin iz Sklada, ter mojo prijavo 17-letnih (!) črnih izpustov fekalnih voda iz teh črnih gradenj (tudi moje grožnje neodzivnim inšpekcijam na prijave izpustov skozi 17 let s pravnimi sredstvi) na moja zemljišča, še pred ureditvijo vodo-oskrbe Medljana.


Akterji so vedno isti, upam pa, da se bodo vloge v kratkem spremenile. Z mojo zahtevo po prekinitvi diskriminacije krajanov Medljana - v dostopu do javne izlivke - je Kodarin sploh prvič po 20-ih letih začel plačevati vodo iz javne izlivke, do katere ostali sploh nismo imeli dostopa. Rižanski vodovod, direktor le tega, je tedaj mislil, da mi pač imamo vsi enako dostop do brezplačne vode, ker ni vodovoda. Enormne izgube iz tisočkrat povožene cevi je plačevala občina. Že samo dvajset let trajajoče stanje napajanje Kodarinov iz javne pipe je sporočilo vsem Slovencem. Občina je v maščevanju meni hotela zaračunati vso ostalo vodo(izdan račun), ki jo je naštel števec javne izlivke na Šaredu (a je ob poti izginjala v tla), ker nisem dovolil, da mi namestijo števec za vodo, pomešano z zrakom, na mojem odvzemnem mestu po tej prerešetani cevi (ko sem se protestno nanjo priklopil). Diskriminacija OI je postala informacija javne domene, ki jo je kriminalna uprava OI morala maščevati. Naj sodni izvedenci Kriminalistične Policije pregledajo, kako je grajena cesta na hribu z enakim naklonom v isti občini, kjer stanuje izvršitelj Franko Slavec, katerega družina je prva prejela občinske usluge odvoza otrok v Šolo izpred domače hiše, v odmaknjenem zaselku na izolski periferiji.


M.K. je isti sosed, ki je v času te zadeve (2014-20219) s svojim že petim turističnim projektom v bližnjem gozdu tudi mojo kmetijo (njive in vinograde) dal prepresti z digitalno promoviranimi turističnimi potmi brez moje vednosti (Dokaz: turistična tabla na Šaredu), za kar je neposredno kazensko odgovorna tudi odgovorna oseba tako imenovanega „Programa razvoja Podeželja“. To je tudi tisti sosed, ki se je v času te zadeve (čakanja, da mu Franko Slavec in Darko Cerkvenik pridobita mojo kmetijo v najem) drl na svojem dvorišču tako, da sem ga slišal prek sto metrov stran, citiram: “Vrgel mu bom kamen v glavo“, ko je ravno pošiljal svojo stranko na jahanje v moja kmetijska zemljišča (slika jahačice nekaj minut po dretju). Dan prej sem namreč vprašal drugi dve njegovi stranki njegove turistične dejavnosti, kako si predstavljajo, da krma raste na travnikih (v moji lasti) za krmo mojih živali, če se one po njej sprehajajo s konji in jo teptajo. Punce očitno do tistega trenutka ne vedo, kako trava zraste in se spremeni v seno za konje, ki jih jahajo. Rekle so mi - zaprepadene - da jim je to odobril šef konjeniškega kluba Medljan. Nič-hudega-slutečih, ne-krivih mestnih deklet mi je bilo sicer kar malo žal, ko jih na tako perverzen način (vedno druge) Marko Kodarin pošilja v vlogi uzurpatoric in uzurpatorjev nad mojo lastnino.


Najbrž bo - tako kot črnograditelji na Šaredu - na koncu zatrjeval, da sem mu vedno dovolil in nikoli oporekal uporabe mojih zemljišč. Bo za ta namen izvajal nasilje nad pričami in jim metal kamne v glavo? Teh je na Medljanu povsod pri roki. Tako prič, kot kamnov. Tako se to v Izoli počne: štirje sosedje črnograditelji sosednje vasi, na Šaredu, ki jih zdaj že skoraj vse osebno poznam, nekatere že preko 40 let, so svojemu sosedu zasebniku s sodelovanjem v dolgoletni naklepni kriminalni dejavnosti (skupaj/usklajeni) z Občino Izola prek skupnega odvetnika pripravljeni zlorabiti sodni sistem, za krajo osebne lastnine in protipravno pridobitev pravic na njej.


Predhodno so temu sosedu v delu, ki ga ni ponudil v zamenjavo občini za infrastrukturo, vztrajno vdirali na zemljišče z avtomobili, na njem brez dovoljenja: prali avtomobile, postavljali kokošnjake, obračali svoje stroje pri obdelavi, saj so zasadili trte do meje, kosili travo za svoje potrebe uporabe, si uredili nogometno igrišče in se na njem igrali, ... četudi imajo javno igrišče manj kot 100 metrov stran (dokaz: ortofoto - še traja).


Ves čas obstoja črnih gradenj in povpraševanja črnograditeljev po uporabi obrobnega dela zemljišča za dostop do njih, je lastnik zahteval zamenjavo zemljišča z nadomestnim, ki je del sklopa površin med cestami in površinsko ustreza obsegu zemljišč, namenjenemu za komunalne priključke, tj. namenjenemu zamenjavi. Občina pristaja, a ne izvrši. Na osnovi dogovora o zamenjavi je OI sploh lahko izvedla OPN. Za ta namen je bila bodoča infrastruktura geodetsko zakoličena, a nato so bili po sprejetju OPN mejni količki skrivaj odstranjeni (to KD je storil kdo od stanovalcev ali celo občina, saj si stanovalci gotovo iz sodelovanja v kraji ob OI - zoper zdaj sosedo - obetajo nižjo takso za legalizacijo svojih črnih gradenj in nižji komunalni prispevek).


Občina zlorablja Finančno upravo za davčne terjatve na tem zemljišču, četudi je z njim nemogoče razpolagati. Dokaz o mafiji v slovenskem sodstvu in upravi (sam na sebi) je, da ni v Sloveniji možno najti odvetnika, ki bi lastnico oškodovanko zastopal v tožbi proti občini. Ta, Občina Izola, pa trdi, da „nima dovolj denarja, da bi prejela(!) kupnino“ za razliko v nekaj metrih zemljišč, za kolikor odstopajo površine, namenjene zamenjavi v njeno (OI) korist. Zavlačevanje, monopol nad koruptivnimi sodišči, maščevanje nad odvetniki, ki zastopajo pravice zasebnikov proti zastopnikom javnega, sodelavci koruptivnih zastopnikov javnega. To je slika slovenskega pravnega prostora.


Če tožilec, ki me nagovarja, da ni pristojen za procesno pravo pravdnega postopka in vpogleda v pravdno dokumentacijo, po tem ko bržkone razpolaga s 15 GB dokumentacije o ozadju te zadeve, Samanta Kravanja, ki namerno krši in zlorablja procesno pravo za pristransko sojenje in pristransko izpeljavo pravdnega postopka, da bi se jaz pod njeno taktirko „metal na zobe“, da bi ji to kar počne oporekal, zlorablja svoj položaj sodnice. Sodi in nasploh vodi postopek pristransko, onemogoča izvedbo dokazov, zavlačuje, ko je to v prid tožnici in laično tolmači, ignorira ali diskriminira toženo stranko v postopku, ko je to v interesu tožnice, ki zastopa Sklad, v krempljih globoke države. Z ignoranco vsebin v odgovoru na tožbo, z režiranjem moje odsotnosti na naroku, preprečitvijo prisotnosti mojega odvetnika na naroku, s sprejetim če ne režiranim taktiziranjem glede zdravstvenega stanja tožnice več tednov v naprej, ...


Zato ta objava predstavlja tudi prijavo kaznivega dejanja tožilca, ki ga obtožujem usklajenega delovanja s sodnico, v poskusu utirjenja mojih aktivnosti v dolgotrajen sodni postopek, ki si ga - kar dobro vesta oba - finančno ne morem privoščiti. Tožilstvo namreč ob tem ni dalo vedeti, da bi mojo dokumentacijo posredovalo v roke kriminalistom, da jo po njihovi izročitvi v pristojno reševanje preiskuje Policija, kot tudi ni dalo vedeti, da se jih prijavljena kazniva dejanja organiziranega kriminala sploh kaj dotikajo. Medtem, ko polnim globoke predale Tožilstva, se kaznive prakse nadaljujejo v samem postopku. Ugrabljena država ne zmore soditi sama sebi, kot se ovadeni ni dolžan izreči zoper sebe in svoj interes. Ker nimam časa ukvarjati se z izmikanjem obravnavi zadeve drugega, tretjega in vseh nadaljnjih zaporednih in paralelnih redov, se bliža „trenutek presekanih vozlov“.


To je najbolj običajen arzenal metod preprečevanja poštenih sodnih epilogov v RS. Kombinacija procesnega izčrpavanja tožencev ali tožnikov, v postopku proti paradržavni mafiji z neomejenimi možnostmi izigravanja in zanikanja, poniževanja in razvrednotenja osebe in razvrednotenja dokazov, ki to mafijo inkriminirajo. In to s sodniki in tožilci vred, ki postopke vodijo, že po samem načinu ravnanja teh članov globoke države različnih vej oblasti v samem postopku.


Dodelitev imunitete sodnikom je tudi ob amputaciji pristojnosti KPK, ob predpostavki, da bi se te izvajale, drugi naziv za vsesplošno zavestno odpoved pravni državi. To storijo ljudje na položajih, "v imenu ljudstva".


Jasno, govorim kot laik z dvema diplomama, in zadostnim znanjem in izkušnjami s korupcijo, da si prilaščam pravico do uporabe lastnih kognitivnih in drugih sposobnosti. Ni težava v tem, da se uslužbenci sodstva in tožilstva ne bi primerno izobrazili, pač pa v tem, kakšni so njihovi etični standardi pri opravljanju poklica. Ne sodeč po izobrazbi, pač pa po njunem moralnem vrednostnem sistemu in njunih ravnanjih, oba sodita v zapor. Čas je, da nas ti kriminalci nehajo obravnavati kot tisto vetrnico v morju, ki poje svoje možgane, po tem, ko poskrbi za razplod in svojo stalno prehrano. To je vztrajno zasledovani cilj Davosa, ki pa ima svoje perverzne člane tudi med slovensko takšno ali drugačno „elito“ .

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/Scan_to_ba_P74_2021_uvodni_dokumenti.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/odgovor_na_to_boP74_2021.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/seznam_prilog_odgovora_na_to_boP74_2021.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/1_del_sodba_na_to_boP74_2021.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/2_del_sodba_na_to_boP74_2021.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/s.kravanjaovadbaposlanasdt.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/s.kravanjaovadbadoppolnjena_za_objavo.pdf

https://beta.publishwall.si/uploaded/temp/pdfs/2022/11/05/233719/01_objavaSKZGRS_goljufija_kraja_organiziran_kriminal.pdf