Članek

REPUBLIKA SLOVENIJA VAS IMA VSE ZA NORCE. "OBRAVNAVATI" BI MORALI KRIMINAL TISOČEV BIROKRATOV IN FUNKCIONARJEV .

ZZZS - Vprašalnik o poškodbi kmeta PRI DELU po 40 letnem izčrpavanju

PROPADLA DRŽAVA REPUBLIKA SLOVENIJA IŠČE OZ. UVAJA BIOTSKO PESTROST NA VELIKIH "SLO-EVROPSKIH" KMETIJAH, KI JO JE IZGUBILA Z NAKLEPNIM UNIČEVANJEM V VELIKE ASIMILIRANIH MALIH KMETIJ. PROCES KI ŠE KAR TRAJA - ZDRAVI KMEČKI PAMETI V POSMEH.

Objavljeno Mar 14, 2024

STANJE V KMETIJSTVU IZ TERENA JE EDINA MERODAJNA PODLAGA ZA PRESOJO DELA MKGP:


ZZZS mi je mesec po poškodbi roke dostavil vprašalnik o poškodbi v katerem navaja, da je zaznal stroške povezane z mojim obveznim zdravstvenim zavarovanjem(zdravljenje, nadomestilo plače, zdravila) zaradi poškodbe pri delu. (Priloga). Razlog je ustrezna razporeditev stroškov in morebitnega zahtevka do povzročitelja, odgovorne fizične ali pravne osebe. Do zdaj sem bil prepričan, da je zavarovan človek pač zavarovan. Zanimivo bo zame po tem novem spoznanju ali bo povzročitelj kaj plačal in če, komu bo nakazal ta denar, glede na to, da sem zaradi 40 letnega izčrpavanja moje primarne in sekundarne delno kmečke družine izpadel iz zavarovalniške igre PIZ:

"Odgovarjam na vaš vprašalnik - v prilogi. Ne vem, da bi do zdaj koristil nadomestilo plače, takšen naslov mi ni znan, tudi nimam računa, na katerega bi mi lahko nadomestilo poslali. Moj osebni zdravnik je nesrečo uvrstil med nesreče izven dela, oz. izven delovnega časa, ker si PIZ prispevkov ne morem privoščiti.

1. Datum in kraj:

Poškodba roke se je zgodila v ponedeljek ( ) na dvorišču na naslovu ( ).
Po želji so na razpolago slike kraja dogodka, iz katerega je razvidno, kaj se je zgodilo v trenutku nesreče.

2. Kje: delovno mesto...začasno/stalno delovno mesto....službena pot:

Ker nimate ustrezne možnosti navedene med možnostmi je tu odgovor pod "razno". Odgovor je stvar interpretacije. Moje delovno mesto je vsepovsod kjer se nahajam: v gospodinjstvu, na tržnici, v nabavi za vse namene, ki jih tu opisujem, na področju nabave, vzdrževanja in popravila vseh strojev na kmetiji, deloma tudi avtomobilov, na področju gradnje in popravila družinskega doma in vse stavbne infrastrukture in opreme v povezavi z gospodinjstvom in delom na moji kmetiji(delo z rastlinami, s stroji, fizično delo, delo z orodji, vzdrževanje in gradnja ograd pred divjadjo v lasti RS, pridelava hrane in vse kar to zajema, 1000 ur laične pravne samoobrambe letno pred nasiljem s strani državnih uradnikov, funkcionarjev in z njimi povezanimi vohuni, krti in fizičnimi osebami. Tako je pač pod vsiljenimi pogoji, ki jih vsiljuje RS in njena pravna predhodnica, ki niso usklajeni z ustavo in niti ne z mednarodnimi sporazumi in pogodbami. So pa tudi v neposrednem usodnem konfliktu z javnim interesom katerega nosilec je slovenski narod.

Status moje domnevne nezaposlenosti je tudi predmet mojega poročila za Organizacijo združenih narodov o več-desetletnem izčrpavanju, psihološkem, finančnem in upravnem nasilju s strani hudodelske združbe v javno zasebnem partnerstvu: državni uradniki, funkcionarji in fizične osebe z izraženim osebnim interesom kriminalne vpletenosti v okviru obsežne hudodelske združbe.

Domnevno jedro problema oz. dojemanje moje zaposlenosti na CSD in ZZ ob tem ko ob številnih aktivnostih HZ, tako indukciji tolikšne konstantne samoobrambe in vsestranske škode ne morem zagotoviti plačil za namen PIZ iz dejavnosti, ki jo izvajam. Evidentiranih in analiziranih je na stotine napadov in zarotniških dejanj zoper moje premoženje, človekove, ustavne in zakonske pravice, ter pravice zagotovljene po specifičnih mednarodnih sporazumih, v škodo tudi vseh članov moje primarne in sekundarne družine po omenjeni hudodelski družbi skozi obdobje več deset let. V precejšnji meri so KD HZ opisana v več ovadbah in številnih dopolnitvah ter v precejšnjem delu objavljena tudi na "Danijel Mivšek BPW".

Zaradi tega tudi nimam(o) nobenih pravic do nadomestil v primerih, ko zbolijo otroci in so doma. Taka je bila tudi situacija na dan nesreče. Enako nimam nobenih pravic, ki izhajajo iz naslova PIZ, ker si plačil kot rečeno ne morem privoščiti. CSD v odzivu na vlogo za IDP vseeno trdi, da smo bogati in da - če že- jaz sam nisem dovolj storil, da ne bi bili revni, s tem ko nisem ob trojnem delavniku prijavljen še na zavod.(ena od nedavnih objav) Moja družina je v tolikšnem stresu, da niti običajnih pravic in ugodnosti v danem sistemu ne uspemo koristiti zaradi pomanjkanja časa in pozornosti, bivanja v gradbišču in začasnih rešitev pri bivanjskih pogojih.

Med drugimi(MKGP, FURS, MNZ,...) tudi OBČINA IZOLA vztraja pri dolgotrajnem nasilništvu, rednem poplavljanju naše stanovanjske hiše(tlaki v pritličju) in obdelovalnih površin že najmanj 15 let, in ne stori ničesar. To je znak, da je že pri gradnji šlo za naklepno dejanje, načrtovano črno nizko gradnjo javno cesto Šared- Medljan - v čemer občino podpirajo vse pristojne službe že 10 let. V dogovoru med Pečanovo in mojimi z občino zlizanimi sosedi. Med pripravo na operacijo nisem bil gotov niti glede tega ali sem imel na dan nesreče poravnane položnice osnovnega in dodatnega zavarovanja, ker jih pogosto plačujemo neredno. V zadnjem letu in pol so številne pravne in upravne inštitucije RS v javno zasebnem partnerstvu vpletene v sprenevedanje v upravno pravni zadevi s čimer si prilaščajo pravico, da izvajajo izvršbe na računu ženinega podjetja, ki nima nobene zveze s samo zadevo, le zato, da bi izvajala pritisk na mojo družino. Ta je tako finančne narave in tudi nematerialne narave. To jih bo še posebno drago stalo. Zadnja moja ovadba izraža sum, da se pojavlja specifičen pritisk na mojega sina v obliki vrstniškega nasilja, ki bi lahko bil tudi induciran s strani ovadenih.

Vaše vprašanje je zato zame "nezemeljsko", izven konteksta moje stvarnosti in v sporu z vsem, kar je moje življenje kot posledica sistematičnega in sistemskega nasilja HZ, katere glavni akterji so zakonodajna telesa, ministri in drugi visoki funkcionarji in uradniki na plačilni listi podjetja REPUBLIKA SLOVENIJA, (kot vi), katerih dejavnost in posledice le teh ustrezajo definiciji mučenja po nekem režimu. Upam, da sem vam ustrezno opredelil odgovorno osebo in krivca za posledice (ta zadeva) dolgotrajnega izčrpavanja in mučenja. V tem sklopu ustanov HZ - akterjev se nahaja tudi ZZZS in ZPIZ na isti lokaciji v Izoli, saj mi je v preteklosti pristojna oseba tam več let tajila možnost samozaposlitve kot kmet samoplačnik. Leta pa so tekla.

Šele ko sem spoznal človeka, ki je prek te možnosti v RS pridelal pokojnino in s tem dejstvom soočil uslužbenko ZZZS Izola je ta opravila telefonski klic(!) in mi sporočila, da se lahko zavarujem s PIZ kot kmet. V istem krogu HZ se nahaja, še kako, FURS, ki mi je nato prispevke veselo izterjeval in me nonšalantno prisiljeval, da poslujem kot podjetje, ni pa mi dovolil, da bi vplačeval zavarovanja po več postavkah za naprej ali za nazaj, takrat, ko sem imel v vrhuncu sezone zadostne dohodke. Uslužbenka FURS koper se je celo norčevala iz mene in mi lagala glede tega ali bo izvršba ustavljena, če plačam do določenega dne, češ da bodo zmanjšani stroški izvršbe, pa sem tako imel še dodatno delo in stroške. Seveda prejšnja praksa dokupovanja delovne dobe kampanjsko ali za nazaj je bila prelahka pot ljudem do delovne dobe, če je niso imeli. Predvsem je izpostavila kakšen je postranski zaslužek ZPIZ-a., FURS-a in s tem blagajne Globoke RS, onkraj zakonitih obresti.

Ko sem zaključil z "avanturo" subvencioniranega SP-a, sem z vplačili takoj po poplačilu "kredita" (izračunanega z večkratnikom zneska prispevkov) zaključil, kar pa uslužbenki na ZZZS/ZPIZ ni bilo čisto nič všeč. Med drugim se je izkazalo, da je imela RS skrito željo velikemu delu zasanjanih mladih SP-jev pobrati premoženje in jih pahniti v osebni stečaj, saj RS "ni zmogla" zagotoviti niti stabilnih zneskov za prispevke v času do izteka pogodbene obveznosti minimalnega obstoja SP-ja,

Vedel sem namreč, da ob vsem nasilništvu nad menoj, tudi kot malim ekološkim kmetom s strani različnih inštitucij REPUBLIKE SLOVENIJE v nobenem primeru ne bom preživel iz dneva vdan, iz tedna v teden ob izterjevanju prispevkov. Po tem je bilo sicer drugače od mojih predvidevanj: bilo je še bistveno slabše. Nasilništvo in zarotništvo je vključevalo prav vse ustanove javnega prava, državne in lokalne s katerimi sem imel opravka, še kako tudi državna in občinska podjetja.

Izvršbe pa so razen fantomskih predpisov v kmetijstvu zagotovili tudi drugače. Razen izsiljevanja neupravičenih dolgov prek izvršb državnih podjetij tako, da niso zagotovili storitev, so izzvali konflikt in nato zlorabili izvršilni sistem države ali so zaračunavali storitve, ki jih nisem prejel niti rabil in jih začeli izterjevati, po tem ko so ignorirali ugovore zaradi neutemeljenih stroškov storitve. To se dogaja še zdaj v primeru KOMUNALE IZOLA IN RIŽANSKEGA VODOVODA - (strošek v povezavi z greznico se je 30 KRAT povečal čez noč, četudi je investicija KI in OI v moje nespremenjene fekalne naprave 0.00, biološke odpadke pa mi zaračunavajo in jih le fiktivno vedno znova želijo odvažati, četudi sem jim že pred desetletji predočil dejstvo, da sam obvladujem svoje gospodinjske biološke odpadke že vsa desetletja prej kot so jih oni prepoznali kot svojo tržno nišo).

MKGP se je podvizalo iz nič ustvariti tisoče predpisov na osnovi katerih so čez noč začele deževati vedno nove globe in birokratske zahteve za prej povsem legalno kmetijsko dejavnost, s čimer so mojo zdesetkali. Na splošno so kriminalizirali večino obstoječe pridelave in predelave na kmetijah, češ da jo morajo urediti in uskladiti z EU. Spet je šlo le za ustvarjanje razlike med velikimi in malimi kmetijskimi proizvodnjami z navideazno uravnilovko v pristopu k stvari. Kmetijski inšpektor je denimo trdil, da moje kompostiranje biomase na kmetiji sodi pod uredbo o ravnanju z industrijskimi biološkimi odpadki,...Ko sem njegovo KD poslal medijem, je bil postopek IRSKGP ustavljen v 24h urah na osnovi navedbe laži, ker "resnice" v predpisih niso vzdržale kritične presoje.

Zaradi obsežnega rednega prevarantstva in hinavščine AKTRP ob pomoči IRSKGP sem zelo zgodaj opustil vlaganje vlog za kmetijske subvencije, medtem ko sem bil eden redkih iz prve generacije prejemnikov, ko nam je Vlada RS še lagala v medijih, da gre pri subvencijah za podporo le ekološkim kmetom. To je bila le prevarantska strategija, da bi si ustvarila banko podatkov za lažje kasnejše prisiljevanje in uničevanje kmetov prek njenih ostrostrelcev iz IRSKGP. Dokaz: večna stagnacija števila certificiranih ekoloških kmetij v Sloveniji, ki imajo dostop do eko trga in spodbud. Vse vrnjene subvencije prikaz vložka države v kmetijstvo postavijo na laž. Postranski zaslužki države (primer ekoloških oljčnikov in odobritve perfektion -a v eni od prejšnjih objav)

Kot potrditev da gre za mafijske makro dumpinške posle - vse kar sem sumil da se dogaja se je potrdilo- so mi zaračunali davek na subvencije in ga hoteli izterjevati. Le kako so v REPUBLIKI SLOVENIJI natanko vedeli koliko subvencij mi pripada, četudi nisem že več let pred tem zanje več zaprosil in mi jih seveda tudi niso nikoli izplačali. Nisem vlagal zbirne vloge in nisem vlagal vloge za subvencije. In jasno, če mi pripadajo, zakaj jih niso nikoli izplačali?

Zahtevali pa so po mojem odstopu od subvencij, da kljub temu obvezno poročam vse podatke o njihovih obsesijah - GERK-ih, ki so z njimi najprej pogojevali ravno s subvencije, češ da ne morejo drugače pravilno izplačati, kar pa tako nikoli niso. To je tudi dokaz, da je subvencioniranje tudi dajanje podkupnine. Ko sem vse te podatke rabil za eko nadzorno službo, jih nisem dobil. To je bil spet pristen dokaz, da gre za izsiljevanje podatkov, diferenciacijo, manipulacijo in izčrpavanje nekega sloja kmetov na sebi prek ustvarjanja birokratskega dela vseh in s tem neenakosti med velikimi in malimi. To kar je bilo subvencij izplačano biotsko pestrim malim kmetijam ni opravičilo vložka birokratskega dela.

Rezultat: dumping na ravni EU in Državnih uprav nad malimi kmeti in prestrukturiranje kmetijstva v industrijsko kmetijstvo brez kmetov. Uničili so, kriminalci na položajih, biotsko pestre male kmetije, zdaj pa trdijo, da morajo veliki kmetje, ki so te kmetije asimilirali, poskrbeti za biotsko pestrost tako, da poskrbijo za lakoto Slovencev in uničenje samooskrbe Slovenije. Dogaja se natanko to, kar sem napovedal, ko so se začeli izživljati nad mano:"veliki pridejo na vrsto kasneje". Evropska verzija ameriške industrializacije pridelave pred sto leti. Bill and Melinda Gates foundation čaka, da slovenski narodni izdajalci izpolnijo svoje obljube. Slovenski kmetje: za sužnje na lastni zemlji. Fevdalizem se vrača.

Žaganje drv je delo, ki ga opravljam iz več razlogov: da nas ne zebe, da s svojim delom oddelam tisto kar ne morem plačat, da pospravim kar posekam okoli njiv in na njivah v zaraščanju. Zaraščajo se zaradi trajne degradacije po divjadi in zaradi nezmožnosti ograditve zaradi izpada dohodka na kmetiji po tej degradaciji zaradi divjadi in splošnem sistemskem nasilju RS. Pri tem izstopajo turistične dejavnosti v habitatu divjadi(več milijonski vložki RS, EU in lokalnih skupnosti, Interreg, Program razvoja podeželja, Evropa za podeželje, (bla, bla), Zavod za ohranitev kulturne dediščine,...), nasilništvo ali pasivnost vseh vej IRSKGP, Policije, MNZ, MKGP, MP, MOP, seveda njihov zvesti serviser FURS in drugi.

Prostega časa nimam, zato je nemogoče, da bi žagal v prostem času. Žagal sem v času v katerem sem po zakonu v RS dolžan brez nadomestila tudi skrbeti za oba otroka, če sta bolna v svojem delovnem času. Oba otroka nista bila zdravstveno zmožna prisotnosti v šoli, zato sem delal več stvari hkrati. Gospodinjil, skrbel za kurjavo, kuhal, varoval, zdravil, vzgajal mladoletna otroka in razmišljal o tem kako naj se odzovem na trditve CSD JP, da kot domnevno brezposeln človek nisem storil dovolj za dobrobit družine zaradi česar je po mnenju direktorice CSD mojim otrokom prav, da še vedno živijo v gradbišču. Beri: "ker nisem prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, kjer bi našel zaposlitev, da bi mi MKGP lahko neskončno izvrševala svoje kriminalne globe iz računa, ki ga nimam več, ker mi ga je NLB s Covid trikom skladno z globalistično agendo 2021 ukinila." Razen v nekem delu kuhinje in kopalnice, je cela hiša gradbišče zunaj in znotraj, s streho, ki pušča na številnih mestih že ves čas izčrpavanja, tudi po nedokončani sanaciji. (Ovadba na BPW in najava poročila za OZN in druge institucije o nasilništvu RS nad posamezno kategorijo državljanov, za dejanja, ki izpolnjuje kriterije zločinov proti človeštvu).

3. Na kakšen način...opis dogodka in mnenje o vzroku nastanka nezgode:

V sled 40 letnega bolj ali manj kontinuiranega izčrpavanja in napadov moje primarne in sekundarne družine po HZ je logično, da sem bil prisiljen v marsikatero dejavnost kot samouk. Razen popravil in vzdrževanja kmetijskih strojev in težke gradbene mehanizacije sem se naučil uporabe vseh strojev kot nekdo, ki je rojen na kmetiji in je do smrti očeta (do 16 leta) opazoval le tega pri delu in bil deležen še nekaj napotkov v času njegove bolezni. Učil sem se tudi od drugih kmetov, prijateljev in sorodnikov in vsa ta leta opravljal poklic kmeta na osnovi dolgoletne prakse brez omembe vrednih poškodb, četudi z orodjem in stroji, ki v povprečju presegajo starost 35 let in jih večinoma vzdržujem sam. Vprašanje varnosti pri delu pa je tudi vprašanje blagostanja in predvsem to. Z novo žago se to ne bi zgodilo, posebno ne, če bi si lahko privoščil redni uradni servis, kot si ga privoščijo uslužbenci Komunala Izola, ki v 20 letih niso očistili jaškov in jih odmašili na črni gradnji Šared Medljan, in ki mi zaračunavajo 30 krat večji znesek, za storitve, ki jih ne potrebujem, oz. 30-kratnik storitve, ki jo lahko koristim iz dejanske potrebe. Noben stroj na komunali Izola ni starejši od 5 let. Moji stroji so stari v povprečju 35 let. Samo s preplačilom storitve za greznico, ki jo bodo gotovo izterjevali prek navzkrižnega vpletanja Rižanskega vodovoda, bi lahko kupil novo žago najvišjega profesionalnega ranga vsake tri leta. Le na osnovi zahtevanega preplačila za storitev, ki jo potrebujem na 17 let (170 evrov) zanjo pa bom plačeval po njihovih izračunih 300 na leto. Evropska Unija z uredbo predpisuje finančni terorizem eko servisa nad uporabniki storitev in za to ni strokovne podlage, po tem ko sem eksplicitno že dokazal več desetletno vpletenost EU v okoljski terorizem v Občini Izola.

Žaga, ki sem jo uporabljal v trenutku nesreče je delovala očitno zelo dobro. Vendar gre za prek 30 let staro profesionalno žago, ki nima več dobavljivega varnostnega rezervnega dela za zaustavitev verige v primeru udara žage proti delavcu, ki se sproži ob vsakem že manjšem odstopanju od običajnega poteka žaganja z žago. Ko se tipalo nasloni na levo roko ob takšnem potegu, zagozditvi v nekaj, kar žaga ne uspe odžagati. (opomba: izvedel sem pred kratkim, da obstaja varnostna sklopka od konkurence, jo kupil in ugotovil, da ni enaka kot na mojem modelu žage z enako oznako. Dopuščam možnost da bo delovala, če jo predelam). Če bi varovalo bilo dobavljivo in bilo nameščeno bi do nesreče ne prišlo. Zato je moje stališče to, da sem imel do te nesreče sicer zelo dolgo, 33 let sreče in morda dovolj moči ter dovolj pozornosti, da mi ob tako varnostno ogrožujoči žagi v takih trenutkih ni nikoli prej sunek žage izpulil ročaja iz rok. Obenem nimam veliko izbire pri tem, saj potrebujem močno žago, ki pa mlajšega datuma zame ni dosegljiva, in ne velja za smiseln nakup ob vseh ostalih potrebah moje družine, zlasti otrok, ki so nezapolnjene in nenaslovljene. O mojih osebnih potrebah, o njihovi zadovoljitvi, že desetletja sploh ne razmišljam - onkraj osnovnega funkcioniranja - zaradi posledic omenjenega naklepnega mučenja in izčrpavanja po HZ.

Tveganja zaradi starosti strojev, finančne nezmožnosti, da bi temeljito vzdrževal vse stroje pri strokovno usposobljenih mehanikih(ki ne vgrajujejo neoriginalnih delov), pa tudi finančna nevzdržnost samih popravil pri serviserjih so neposredna posledica sistematičnega nasilja in izčrpavanja po kmetijski politiki, ki ga izvaja nad menoj MKGP, KGZS, in vse druge ustanove RS po svojih zaposlenih celotne HZ. Obenem gre pri mojem samozadostnem vzdrževanju strojev za mojo dodatno izgubo delovnega časa v osnovi le teoretično namenjenega pridobitni dejavnosti kmetijske pridelave. Že to po sebi govori o dumpingu RS in EU.

Do poškodbe je prišlo med zame neznačilnim pristopom k razrezu hlodovine. Običajno jo režem na stojalu. Za zaključek sem želel razrezati še eno metrsko deblo na tleh na kupu metrske hlodovine, ker je bilo neravno in grčasto. Delo sem pred tem večkrat prekinil, kuhal in po kosilu animiral otroke k skupnemu delu - prispevku v skupno gospodinjstvo - dovolj daleč stran, k spravilu drv iz oddaljenega kupa, saj njune zdravstvene težave niso bile takšne, da bi morala ležati ali biti v hiši ( ). Pri ogledovanju hloda sem se v nekem trenutku premislil glede mesta rezi zaradi razvejanosti hloda in grč, in posledično predvidevanja cepljenja grčastih polen, da bi bila dovolj kratka. Vsa ta dela delam samo jaz pri hiši. Sem sicer videl, da je v bližini mesta rezi pravokotno na rez postavljen drugi hlod in sredica le tega, a sem predvideval, kot kažejo izkušnje do sedaj vedno, da bi bil morebiten prijem žage v sredico drugega hloda zame obvladljiv. Rezultat hitre odločitve ob rutinskem pristopu k delu v stanju večvrstne preobremenjenosti je bil ta nesreča. Običajno sem vedno žago zadržal v zraku ali jo prisilil, da se je veriga pod obremenitvijo ustavila, zadušila motor. Najbrž je trda črna sredica hrastovega hloda predstavljala odločilno razliko v mehanskem poteku dogajanja tega usodnega trenutka.

Zgodilo se je vse prej kot to kar sem pričakoval. Spomnim se udarca na levem zgornjem delu zapestja in nato presenečanja nad dogodkom, ki se je zgodil v manj kot trenutku. Da se je to sploh lahko zgodilo tako hitro in na ta način je najprej morala žaga delovati zelo dobro in s polno močjo. Z delujočo varnostno sklopko za pogon verige, se ne bi zgodilo povsem nič. Ob takšnem udaru nazaj bi se varnostna sklopka(ne pogonska) takoj sprožila in bi žaga prek zaustavitve vrtenja verige v trenutku prenehala plezati po sredici hloda, ki sem se je med žaganjem dotaknil s konico meča. Tako pa se mi je žaga v trenutku izpulila iz rok, splezala in se odrinila z verigo od sredice pravokotno ležečega hloda, se v zraku preobrnila nazaj in se s še vrtečo verigo s konico meča zarila v hrbtišče moje leve dlani med prstancem in mezincem. Nastala je odprta rana med dlanskima kostema, ki vodita v mezinec in prstanec, od začetka zapestja skozi del dlani in do konca med prstoma. Veriga se je zaustavila na notranji strani dlanske kosti mezinca, nato pa žaga padla na stran.

V kmetijstvu sem po sili razmer vedno znova na podoben način tvegal življenje zaradi ekonomskega izčrpavanja in prevarantstva po uradni kmetijski politiki REPUBLIKE SLOVENIJE in EVROPSKE UNIJE. Enako se je zgodilo mojemu očetu v času Jugoslavije, ki je po vseobsegajoči prevari na področju jedra njegovega kmetijstva - vinogradništva in zelenjadarstva s strani lokalne politike lokalne skupnosti pod vplivom in po dejanjih posameznih lokalnih funkcionarjev bil najprej žrtev zavajanja v investicije vseh sredstev in nato bil sredi izvedbe projekta pod pokroviteljstvom teh funkcionarjev in teles lokalne agrarne skupnosti ali kmetijske zadruge deležen škodljivih posledic odstopa le teh od ključnega dela dogovorov in pogodb - sofinanciranja, dokončanja projekta in investicije ali odkupa pridelka po pogodbi.(mnogi bodo po potrebi z veseljem in z grenkobo pričali o teh dogajanjih v izolski zadrugi, ki je naročala tovornjake polne zelenjave iz drugih republik in zavračala lokalne pridelke pridelane popogodbi). Kmetijski plan KZSI se je spremenil v času same izvedbe projekta in jo prekinil v korist povsem pristranskih interesov posameznikov (na ravni Občine Izola bi lahko govorili o eni politično podprti kmetiji v nastajanju iz nič - sosedje) in njihovih za novo vizijo lokalne kmetijsko-zemljiške skupnosti nadomestnih projektov. Ti projekti so bili le izgovor za preusmeritev denarja in kmetijske infrastrukture v točno določene žepe, za dejavnosti, ki v ta kraj sploh niso sodili, so bili že kratkoročno neuspešni in so v celoti vsi propadli. S tem da so mojega očeta oni (KZSI) nagovorili k izvedbi družbenega projekta in potem, po prekinitvi financiranja vse člane zadruge okrcali češ da projekt ne napreduje po planu.

Zato je tudi ta dogodek in vpletenost vseh služb RS sestavni del mojega poročila o ekonomskem nasilju, segregaciji, diskriminaciji in neskončnih manipulacijah, mučenju, ter kršitev ustavnega in mednarodnega prava in sporazumov s strani funkcionarjev, uradnikov in organov RS za OZN, ter pri uvedbi pravnih sredstev proti vsem storilcem HZ pri pristojnih mednarodnih telesih, saj so v RS vsi pristojni organi, če izhajam iz njihove neodzivnosti in dejavnosti, del istega kriminalnega organizma HZ.

Žaga je z mečem in delujočo verigo naprej, sodeč po moji rekonstrukciji dogodka in ogledu kraja nesreče, v letu - saltu nazaj - potovala proti roki ne dlje kot 30 cm mimo mojega vratu in glave. Na ta dan pred nesrečo sem razmišljal, kako bomo nadoknadili zavrnjen zahtevek za delno povrnitev škode (tisočinko mojih terjatev) po vsesplošnem nasilju RS in po nasilju nad habitatom divjadi RS in EU in posledično za uničenje moje pridelave v enormnih obsegih po divjadi (500,000.00 v 18-ih letih le primarne škode) za dokončanje sobe otrok s strani CSD JP.

Od česa bi naj vzeli, da bi sami ta vložek pokrili, dokler sploh še otroci imajo lahko kaj od svoje sobe. In hkrati sem razmišljal o tem kako se bo moja osebna izkušnja otroštva še bolj dosledno ponovila pri njih, če te sobe ne bomo končali takoj. Žena zahteva končanje otroške sobe kot prioriteto za vsako ceno. Kolikšna naj bi bila torej ta vsaka cena in kako jo bomo pokrili? Kaj bi šele bilo, če bi žaga poletela še pol metra dlje. Sramota je to da se RS upa angažirati pri OZN in v VS s tako nagnusno a dobro dokumentirano kriminalno dejavnostjo na svojem domačem terenu skozi vsa desetletja njenega obstoja.

4. Pri komu sem zaposlen?

Na vprašanje o zaposlenosti pri nekom vam ne znam odgovoriti, saj ste v RS poskrbeli, da se ne morem iz finančnih razlogov na noben način vključiti v vašo in ZPIZ-ovo ponudbo, ob tem da želim ostati kmet. Slednje pa je očitno s strani vašega ustanovitelja RS zelo nezaželeno, zato tudi deluje RS iz konflikta interesa in iz interesa po okoriščanju iz naslova postranskih nezakonitih zaslužkov od prestrukturiranja kmetijstva v industrijsko, ki ga "podmazuje" veliki kapital multinacionalk. Te so nepošteno enako kot kraljeve družine deležne subvencij iz javnih virov kot mali kmetje, ki imajo obratno sorazmerno z svojo majhnostjo lahko tudi do 1000 ali večkrat večji delež birokratskega vložka (časa, izgube zaslužka, dela v senci) po ha kot multinacionalke. Birokratizacija kmetijstva je pravzaprav vsiljevanje dela v senci, tako kot je to ta vprašalnik, ki mi je prinesel najmanj 300 evrov izpada delovnega časa, starševskega časa, katerega koli časa, ki ga že dolgo nimam več na razpolago tudi brez takšnih dogodkov in izgube zaslužka. Izčrpavanje po sebi. A zaradi namigovanj v vprašalniku moram biti zelo jasen o situaciji in posledicah za RS.

5. g. Vzrok za nastanek nezgode in poškodbe?

Star sem skoraj 50 let in od 16 leta pripravljam drva za vso družino z žagami, ki nimajo tovarniško vgrajenih varoval ali žagami, ki varoval zanje ni več možno kupiti, četudi so ob nakupu rabljenih žag te ta varovala še imele v manj ali bolj delujočem stanju. Zaščitna oprema je dodaten strošek, ki si ga privoščim v najnujnejšem obsegu za splošno uporabo. Novega stroja, ki bi ga tudi normalno amortiziral nisem kupil že 25 let, pa še tistega smo kupili kot družina po obrokih zato, ker rabljenih ni bilo. Kar je samo po sebi zgovorno in vzbudi sume na naklep nekoga vpletenega v izčrpavanje mene, moje družine in moje dejavnosti, ob dejstvu, da sem vedno opravljal dva do tri polne delavnike ur po splošni kolektivni pogodbi mesečno, in to še vedno počnem da preživim na zasedenem ozemlju slovenskega primorja s strani podjetja REPUBLIKE SLOVENIJE. Tudi zdaj ko sem poškodovan delam vse kar lahko, ko ne izvajam nalog iz naslova rehabilitacije. Vedno znova ponovno presojam kaj lahko in kaj ne znotraj splošnih napotkov za moj primer od strokovnjakov iz travmatologije in fiziatrije.

Ko mi je v preteklosti šlo najbolje, in to je bilo, ko sem se odpovedal zadušljivi birokraciji za pridobivanje subvencij, ki niso bile potem nikoli povsem v celoti izplačane, in ni bilo nikoli možno doseči obravnave kaznivih dejanj uslužbencev MKGP na katerem koli sodišču RS, se je RS lotila vseh nas. Vseh, ki smo kot od RS neodvisni kmetje bili sposobni živeti in vlagati v svojo dejavnost ter jo z inovativnostjo razvijati, to pa je storila s tisoči izmišljenih predpisov in pooblastil za ropanje in uničenje neodvisnih kmetov od dumpinških procesov po diktatu slovenskih proglobalističnih narodnih izdajalcev. Uprava nam je kradla (in jo še danes) tudi intelektualno lastnino, znanje, da jo zdaj poriva kot svoj izum v svojih zahrbtnih kriminalnih agendah skozi predpise in propagando.

6. Ali ...poškodovana še katera druga oseba?

V moji nesreči in z njo je prišlo do duševne poškodbe in trpljenja celotne družine in do finančnega propadanja, ki še traja in se bo še nadaljevalo le iz tega vzroka še najmanj celo leto. Eden od otrok je bil priča dogodku. V luči očitnega razloga zanjo gre le za nadgradnjo sicer naklepnega nasilja z indukcijo povečevanja verjetnosti ogroženosti pred nesrečami po sistemskem in sistematičnem izčrpavanju, več-desetletnem usmerjenem nasilju HZ pod okriljem REPUBLIKE SLOVENIJE. Oba otroka sta bila štiri ure po poškodbi sama doma po šoku ob raztrgani, krvaveči vzdolž cele, po besedah kirurga " razcefrani" dlani, ki sta mi jo v paniki pomagala poviti najprej za zaustavitev krvavitve, nato za prvo razkuževanje in povitje za na pot. Bili smo na telefonski zvezi, dokler nisem uspel pridobiti sorodnice za varstvo ko sem že moral na operacijsko mizo. Žena je delala do 21h in sem z njo govoril šele po operaciji ob 22h zvečer. Telesnih poškodb pri drugih ljudeh ni bilo.

7. Pri poškodbi je bil očividec mlajši od otrok(10let), ki je 5 m stran nalagal drva v prvo njegovo samokolnico ta dan, ki je potem tam tudi ostala.

8. Ja. Usposobljen že a ne finančno sposoben, da bi te pogoje zagotavljal. V "normalnih" pogojih edine vrste, ki jo jaz poznam v danih okoliščinah, se nesreča ne bi zgodila kljub nepopolni opremi. V stanju večvrstne preobremenjenosti namreč opravljam večino del. Opravljam jih v takih okoliščinah že desetletja, sicer bi v teh istih okoliščinah lahko le propadel. Ravno to, indukcija nevzdržne preobremenitve, tako finančne kot psihofizične, pa je tisti edini cilj vseh ukrepov slovenske kmetijske politike. Na KGZS temu pravijo uspešno prestrukturiranje. In ker se včasih nastavljen vozel zanke zatakne je potrebno v takih primerih "pomagati". Javna uprava RS obvlada te posle, usklajeno delovanje, interdisciplinarnost,... Mhmmm. Do zdaj sem imel morda sebi v pomoč veliko izkušenj, zanimanj, znanj in darov vseh vrst, naklonjenost nekaterih ljudi. Pa še kako nevidno pomoč. To ni prva izkušnja, ko je dotrajan stroj odpovedal na način, da je bilo moje življenje ogroženo. Moja dizelska freza stara 40 let že deset let nima delujoče vzvratne funkcije, in morda me to ob njenem stanju nasploh in skladiščenju na dežju rešuje pred smrtjo ali poškodbo večkrat letno. Pred desetimi leti je dotrajan muljčar prenehal delovati na zelo glasen način. Razstavljen je bil več let, ko sem več ha kosil z nahrbtno kosilnico iz enega dela v zaostanku v drugega. Zaradi njegovega nedelovanja sem izgubil več let pridelka v večjem od obeh vinogradov. To je bilo v času, ko je SKZGRS bil v polnem naskakovanju na moje premoženje v skladu s projektom Uživajmo podeželje II (2014-2021), Ki je predvideval mojo razlastitev v celoti in turistični kampus na moji kmetiji prek predkupne pravice s strani Občine Izole na dražbi(projekt je nadgradnja dejavnosti turizma sosedov Kodarinov, ki vključuje po načrtu prevzem celotne moje kmetije v režiji akterjev ki zastopajo ravni od lokalne skupnosti pa vse do evropskih skladov in Evropske komisije). Na neki točki je vzdrževanje stroja finančno nevzdržno, a v takih okoliščinah vseeno alternativ ni. Iz uničenih strojev že desetletja moram ustvariti vedno znova delujoče stroje. Muljčar zdaj deluje, naredil sem dve generalni obnovi v 5 letih, prva je imela poudarek na mehanskem delu stroja druga pa na konstrukcijskem.

Moram priznati, da me je januarja zaposlovalo posebno duševno stanje. Barbarska brezčutnost in laži v odločbi CSD JP so me presenetili kljub vsemu že prej doživetemu in me je vtis tega njihovega pisanja spremljal cel januar, od prvih dni, ko sem jo prejel. Razmišljal sem, kako naj se obnašam ob takšnem stanju REPUBLIKE SLOVENIJE. Tako sem ob globokem razočaranju nad rezultati moje zadnje(!) ponudbe REPUBLIKI SLOVENIJI, da začne sama popravljati svoje grehe v odnosu do mene in moje družine v januarju sklenil, da se bom obrnil na mednarodne inštitucije na področju človekovih pravic in zločinov proti človeštvu. Izginotje 4 milijonov kmetov iz obličja Evrope v nekaj desetletjih ni bilo nikoli ustrezno naslovljeno pri OZN, kar je znak hipnotiziranosti splošnega prebivalstva in več-desetletne medijske indoktrinacije ljudi v samouničenje človeštva. Kljub temu sklepu se nisem mogel znebiti globokega malodušja ob zavedanju stanja pravne in socialne države v RS. Globoka žalost in sočutje do vseh državljanov RS in EU, ki jih Uprava izčrpava ali ima za novodobne sužnje me spremlja še vedno vsak dan.

9. Odgovornost za nesrečo?

V ožjem smislu RS in MKGP(naklepno izčrpavanje za indukcijo propadanja), sicer pa celotna HZ, kot jo izčrpno opisujem zgoraj in tudi v člankih in ovadbah na Danijel Mivšek BPW. Mislim, da sem sam naredil in prenesel več kot marsikdo, ki je že propadel, se odrekel lastni identiteti iz s strani uprave induciranih ekonomskih razlogov. Marsikdo je klonil, se odpovedal ustavnim, zakonskim in človekovim pravicam, ter konkretnim pravicam, ki izhajajo iz specifičnih mednarodnih sporazumov. V enakih okoliščinah, sem sam vztrajal desetletja, da bi preživel in živel ustvarjalno ter v dobrobit vseh deležnikov plodov mojega dela. Mnogi, žrtve te zarote, niso prepoznali naklepa v tem, kar se jim je zgodilo, ker so bili v ta proces zapeljani z raznimi metodami temne psihologije temačnih lož, katerih člani rijejo kot krti po družbeni strukturi.

Če bi želel zvišati varnost mojega dela in prilagoditi fizično obremenitev načina kmetovanja mojim letom, bi potreboval nemudoma povrnitev celotne primarne škode po divjadi v vrednosti 500.000,00 evrov. Sicer se bo propadanje mojega kmetijstva nadaljevalo, tudi če bi se nasilje nad menoj, mojim delom in habitatom - še vedno v polnem teku - takoj in za zmeraj v celoti ustavilo. Le za vzpostavitev in vzdrževanje ograd pred stravmatizirano divjadjo povsem spremenjenega doživljanja stvarnosti na meji s prizoriščem okoljskega terorizma v režiji RS in EU, bi potreboval veliko denarja in zdravo roko. Ta pa se bo, če se bo, zdravila najmanj do poletja. Kar pomeni, da bi moral za delo po planu biti takoj plačilno sposoben za plačilo delavcev, za tisto, kar sem za letos načrtoval z zdravo roko... In tako naprej. Bivalnih pogojev tu še nisem omenil. Zato je v mojih očeh REPUBLIKA SLOVENIJA propadla zgodba o pranju možganov, kriminalu in nasilju, ki zahteva temeljite posege na področju identifikacije in odstranitve kriminalnega osebja tega podjetja.

10. To je prvi zapisnik razen kratkega zapisa o nesreči v bolnici. Je pa dogodek omenjen in opisan v kazenski ovadbi, v najavi poročila in v samem poročilu za mednarodne inštitucije in pri sodiščih pristojnih za zločine proti človeštvu, mučenje, segregacijo, diskriminacijo in podobne delikte posameznih svetovnih vlad in režimov. Tudi pisanje tega poročila obravnavam kot neposreden sestavni del izčrpavanja, ne glede na to ali je to neposredno ali posredno. JAVNA UPRAVA RS vedno navzkrižno poizveduje o vseh stvareh, da bi lažje manipulirala s svojimi lovkami v svojem interesu, zato sem si vzel čas, da bi vam pojasnil ozadje te nesreče in posledice zame in za odgovorne osebe povzročiteljev. Iz mojega zdravstvenega dosjeja je očitno, da do slej nisem veliko koristil vaše usluge, tudi zdravila iz vašega naslova po operaciji nisem koristil, ker nisem imel veliko bolečin, poškodbo pa sem negoval z zelo učinkovitimi naravnimi metodami brez stranskih učinkov. Tudi sicer so bile v preteklosti predvsem male nesreče. Pri eni konkretnejši pa mi niste imeli kaj ponuditi, pomagal sem si z zelo dobrimi terapevti izven kritja zdravstva.

11. Iz kraja nesreče so me odpeljali z rešilnim vozilom.


končano, 4.3. 2024"






Danijel Mivšek





#biotskaraznovrstnost #Evropa #Lokalna samooskrba #MKGP #REPUBLIKASLOVENIJA #Slovenija #Svet