Članek

Mlin za vodo

MNZ pretvarja ovadbe v pritožbe kot je Kristus vodo v vino

Rižanski vodovod pod Fonderlinovo na nacističnem pohodu

Objavljeno Jul 23, 2024


(11.7.2024 poslano na NPU v osnovni verziji, ta je dopolnjena)


dopolnjena dopolnitev ovadbe v več zadevah 1 del (julij 2024): MNZ in RV, KI, RS in EU

I. 2600-204/2024/2(142-09) "Obvestilo o neobravnavi pritožbe"

Medtem ko si Andraž Tušek in Gregor Majerič domnevno iz MNZ domnevno prizadevata uokviriti mojo ovadbo zoper netransparentnost (ne)dela Policije pogojeno z neizkazom učinkov dela v podanem roku, (ne da bi se lastno ročno podpisala pod svoje pisanje) domnevno prizadevata, da bi uokvirila mojo ovadbo v svojo domnevno pristojnost upravljanja postopkov in ovadbo preimenovala v pritožbo, da bi jo lahko zavrnila, se podlaga za delovanje in nujo ukrepanja policije na terenu nadaljuje tudi v času razglabljanja in pisanja obeh nepodpisanih - motokros v PPP Cetore -Korte. (Njuna podpisa sta zame nepreverljiva(podpisal se je (digitalno) eden), digitalni certifikat pa ni jamstvo, da se je sploh kdo od avtorjev podpisal. Gre za odpiranje vrat digitalni hekerski korupciji, kot jo poznamo iz volilnih naprav slovenskega parlamenta in celotnega delovanja globoke države, ki s tem lahko podpisuje za mrliče). Njune trditve in sklepanja v njunem pisanju iz dne 3.6., če ne gre le za plod kake UI, odražajo težnjo poskusa pavšalne analize neupoštevne zakonodaje na posameznem primeru. V tekstu je toliko nelogičnosti, da tu ni vredno izgubljati časa. Obe imeni kljub ne izkazu prisotnosti pri pošiljanju pisanja ali pri samem pisanju dodajam na seznam ovadenih, kot imeni vpletenih v branjenju 14 letnega izogibanja uradnih oseb MNZ in vseh ostalih že ovadenih dolžnemu uradnemu dejanju. Je pa vredno dejanje, razglabljanje in imeni vključiti v ovadbo pred mednarodnim kazenskim sodiščem. Gre za delovanje po diktatu ne-voljenih uradnikov EU.

Ponovno poudarjam, da me "upravno poslovanje"- uredba Evropske Unije pri kazenskih zadevah storilcev funkcionarjev Evropske Unije in Republike Slovenije prav nič ne zanima. Vrana iz EU vrani iz SLOVENIJE drži vrečo, in obratno.

II. Rižanski vodovod

Če sem v zadnji dopolnitvi ovadbe podvojil dnevne terjatve do RV in KI in njunih funkcionarjev jih zdaj potrojujem glede na začetne terjatve: RV in KI še vedno zaračunavata storitve, ki jih ne izvajata ali/in jih ne potrebujem, v njuni zvestobi EU kriminalni agendi, ki je večinoma že dovolj dobro opisana v predhodnih ovadbah in dopolnitvah z njima v zvezi. V primeru kakršnih koli izvršb kriminalnih terjatev RV ali KI se moje terjatve proti vsem vpletenim početverijo glede na začetne terjatve kazenske odgovornosti. MNZRS in MPRS v tem primeru postaneta so ovadena sodelavca mednarodnega hudodelskega zarotništva.

Tukaj dodajam še štiri aspekte kazenske odgovornosti RV in povezanih podjetij in direktorjev, projektantov in odgovornih uradov za nadzor javnih financ in javnih investicij:

1)Rižanski Vodovod vsaj 15 let od vzpostavitve vodovodnega omrežja na mojem odjemnem mestu ni zagotavljal zakonsko določenih pogojev dobave vode, kar je izkazano v neustrezno izgrajeni infrastrukturi(vodni razbremenilnik pritiska je postavljen na napačnem mestu -višini). Opisal sem že(v več ovadbah) da Rižanski Vodovod za potrebe izgradnje vodovoda po trasi dveh cest ni izdelal projekta za preplastitev in vrnitev v prejšnje stanje vodnega režima meteorne vode in s tem vpliva na okolje s projektom spremenjenega reliefa na celotni trasi cest na relaciji Cetore - Medljanska cesta in naprej do konca Medljana, preplastitev ceste - poseg v javno infrastrukturo pa je segel še 100 m izven trase vodovoda. S posegom v prostor je povsem spremenil naklone cestnih površin. Ker je RV izvedel posege v prostor in ni vrnil v prejšnje stanje cestišča je objektivno odgovoren za posege v prostor in nastalo škodo, četudi je pri tem sodeloval z Občino Izola. Nastale terjatve na moji strani in na strani moje dejavnosti gredo z obrestmi v deset tisoče in so bili občini kor lastnici ceste predočene pisno že pred 10 leti. UE Izola je predložila dokumentacijo o gradnji, OI pa je kot naročnik del in projekta do danes neodzivna. UE Izola ne razpolaga z dokumenti o navedenem spornem delu izvedbe projekta, ki ima še danes škodljive učinke. Leta 17 je bilo iz moje strani terjatev povezanih s poplavljanjem iz ceste Šared Medljan (ki se nadaljuje):

  • poškodbo pohištva in tlakov,

  • odplavljanjem zemljine iz njiv,

  • poškodbo cestišč na kmetiji,

  • uničenjem pridelkov po poplavah,

  • stroških dovažanja zemljine,

  • podrtih škarp na območju poplavljanja,

  • uničenih BD preparatov na območju poplavljanja kmetije,

  • onesnaženja celotnega območja kmetije (2.5 ha) s penečo se vodo iz fekalnih naprav Terapevtske skupnosti Medljan,

  • poplavljanjem celotne opreme kmetije na dvorišču kmetije in

  • z gradnjo protipoplavnih bankin vzdolž medljanske ceste.

kmalu po izgradnji vodovoda mi je prvič v zgodovini poplavilo delavnico, kjer sem med drugim hranil dokumente(takrat še nisem povezoval poplave s cesto)
za sindikalnih 10 000,00 evrov. V moji izvršbi na sredstva občine v sled naraščanja škod in popolne ignorance, nedostopnosti in neodzivnosti odgovornih oseb in ustanov za poplave iz javne črne gradnje in javnih organov pristojnih za obravnavo in ukrepanje v primerih takšnih javnih "podvigov", sem sprožil cel plaz usklajenih akcij številnih povezanih akterjev globoke države v teh istih javnih inštitucijah(opisano v ovadbah in dopolnitvah) in širše, ki so bile usmerjene proti meni in mojemu premoženju že dolgo pred tem. Šlo je za nasilne akcije zlorabe oblasti, ki so bile že pripravljene in načrtovane, kot je bila pred tem načrtno dejanje črna gradnja za poplavljanje moje kmetije usmerjena proti meni in moji lastnini načrtno dejanje udbaškega konglomerata: med drugim županje Izole, Tatjane Kodarin, Telekoma, Komunale IZOLA, Okrajnega sodišča v Piranu(morda še traja), Okrožnega sodišča v Kopru, Slavca iz Kocine itn.. Znesek odškodnine (in kazenske odgovornosti) še vedno zahtevam v kazenskem postopku, neodvisno od tega kaj pišejo so-vpleteni tožilci na Okrožnem sodišču v Kopru, skupaj z obrestmi. Postopki proti moji izvršbi, pre-uranjena Skladova izvršba(SKZGRS), ki so istega datuma, kot je odgovor na mojo izvršbo s strani izolske občinske pravnice, so dokaz usklajenega delovanja in nevihte, ki jo je moja izvršba na sredstva občine ustvarila v globoki državi - RS. Moje terjatve kazenske odgovornosti do vseh storilcev so že opisane v več predhodnih ovadbah in dopolnitvah, dodane so za tiste, ki "ne želijo" delati v okviru MNZRS in MPRS. V tistem času sem se že dogovoril, da bom s kopačem s sosedi očistil vodotoke pod nezakonito gradnjo, da bi zmanjšal poplavnost Medljana in med drugim saniral tudi redna odplavljanja gramoza iz spodnje trase Cetore - Medljan. Vendar sem od tega sodelovanja odstopil zaradi izvršbe nezakonitih terjatev SKZGRS na mojem kopaču po sosedu Franku Slavcu osebnemu prijatelju za izvršbo zelo zainteresiranega soseda Kodarina, danes že odsluženem izvršitelju vsaj kar se tiče istega SKZGRS.

2) Rižanski vodovod in vsi nadzorni organi vodo oskrbe Medljana so vodovodno napeljavo načrtovali in izgradili na način, da ni zagotovila zakonsko predpisanih pogojev pritiska in pretoka vode na moji lokaciji in so moje zahteve po ustreznem pritisku ignorirali 15 let, češ da se ne da narediti, ker je razbremenilni rezervoar prenizko. Nobenega problema ne bi bilo umestiti razbremenilnik nad terapevtsko skupnostjo. Ta je bila kolateralna piarovska vrinjenka Pečanove, češ da bo terapevtska skupnost sploh opravičila gradnjo vodovoda. Pred nekaj leti (po več kot 15h letih od izgradnje vodovoda) v času vlaganja obsežne ovadbe proti naštetim zgoraj je zadostoval klic, da so pomanjkljivost prenizkega pritiska odpravili, kot je ravno tako pred nekaj leti zadostoval klic, da so odpravili dolgotrajno napako na napeljavi nizkonapetostnega voda. Domnevam, da so to posledice moje ovadbe Telekoma in odgovorne osebe (Marijano Benčič) iz leta 2014, ki mi od leta 2005 ni zagotavljal telefonske linije ob tem pa mi grozil s policijo in prisilo, potem ko sem prepovedal dostop Telekomu do zasežene opreme Telekoma na mojem zemljišču. Zgodba še nima epiloga in poplačila škode z obrestmi, zaradi česar je vsak dan ne-ukrepanja Koprskega tožilstva še danes kaznivo dejanje, ki ga bom izterjal prej ali slej od koruptivne mreže izdajalcev Slovenskega naroda znotraj MNZ in MP. To se ne bo zgodilo na slovenskem sodišču.

Tatjana Kodarin, moja "najboljša" soseda, je v želji, da bi se polastila moje kmetije v celoti aktivirala vse svoje udbaške mafijske povezave v državi.

Sinu Marku pa gredo zelo na roko tudi mednarodne naveze, posebno, ko gre za sklade in investicije, kohezijo, turistične projekte v kmetijstvu in razvoj podeželja, uničenje naravnega okolja, uničenja samooskrbnega kmetijstva, iztrebljanje malih kmetov(4milijone kmetij je že izginilo v Evropi) kot ga vidi agenda 2030, prej agenda 2000, 2021(petnajst minutna mesta, arheološka najdišča pod spomeniškim varstvom - destinacija za elito - turistične kmetije, razlastitev prebivalstva, hlapčevstvo nekdanjih lastnikov na svojih nekdanjih kmetijah zdaj v lasti multinacionalk pod npr. nadzorom Bill Gates fundation, hrana ki jo raje izpljuneš, ker bi se ti zataknila v grlu, depopulacija, depopulacija, nasilje, segregacija, cepiva pod prisilo, virusi iz ukrajinskih laboratorijev, depopulacija,...) Nasilje nad zdravniki, če ni zgolj propaganda, je lahko le posledica genocidnega nasilja nad pacienti s strani zdravnikov v covid depopulaciji z iglami. Vse je povezano. Če storilec kaznivega dejanja, v tem primeru zdravnik, dobi dodatno imuniteto in status javnega uslužbenca se je treba vprašati, kaj vse bo še v tem zakonu dodano, da bodo lahko zdravniki, če dovolj psihopatski da bodo nadaljevalli morilski pohod, streljali z iglami nedolžne ljudi, ki se ne bodo smeli nanje jeziti ali se upirati, tako kot so nas z laserji streljali direktno v možgane, da bi odvzeli podatek o telesni temperaturi, ki je lahko prinesel karanteno. Navidezen odmik od teme, a v kontekstu to pomeni, da odvisnike od javnih skladov in opranih javnih financ ni težko vključiti v genocidne agende. Saj je s subvencijami(podkupninami) v kmetijstvu povsem enaka manipulacija. Um globalistov: najprej odvzameš sredstva, ustvariš finančno neenakost, prikrajšanost dumping, da bi pod tvojimi pogoji pomagal pokornim tvojim pogojem. S tem spremeniš svet do nepojmljivih razsežnosti.

Sprememba v odzivnosti je tudi posledica več sto strani ovadbene vsebine v zvezi z organiziranim kriminalom državnih ovratnikov RS, ki sem jih na pristojne službe naslovil v zadnjih letih in objavil. Nakladanje z uredbami ne bo pomagalo, ko bodo Koprski in drugi tožilci šli odsedet, kar si v današnjih vojnih časih lahko štejejo kot božjo milost. Ker je šlo očitno za namerno dejanje škodovanja meni v okviru projekta vodo-oskrbe Medljana in ne zgolj za malomarnost, saj je preočitno in povsem zabetonirano stanje jasen dokaz, da delati mimo zakona ni možno po pomoti če se v celem projektu vodo-oskrbe Medljana vse konkretne napake v projektu nagibajo v škodo enega samega človeka, mene in moje družine in tudi premoženja, kar je dokaz povezovanja vseh vpletenih v zlonamernem povzročanju škode meni in le meni. Enostavno kot je to(da cesta le meni poplavlja) "ugotovil" Marko Kodarin, ko se je ustavil ob cesti, ki sem ji izdelal dodatni razbremenilni jarek za meteorno vodo, (da bi jo usmeril mimo moje kmetije ob cesti) tam, kjer se je je odrekel lastnik sosed, zaradi ekscesnega poplavljanja njegovih kmetijskih površin. Od vsake odgovorne osebe vpletene v projekt Vodo-oskrbe Medljana zahtevam sto tisoč evrov kazenske odgovornosti na dan izvedbe projekta, hkrati milijon evrov kazenske odgovornosti od vpletenih podjetij javnega značaja, nadzornih služb RS za gradnjo in za investicije v javno infrastrukturo, ki so bile o črni gradnji in posledicah obveščene. Zneski so podvrženi nastajanju zakonitim obrestim od dne zaključka črne gradnje, torej od nezakonite preplastitve Medljana z asfaltom.

3)Od Rižanskega Vodovoda v tej kazenski zadevi z dopolnitvami zahtevam 20 000,00 evrov odškodnine za ne-zagotavljanje minimalnih pogojev pritiska in s tem pretoka dobave na mojem odjemnem mestu z obrestmi od dne vzpostavitve vodo oskrbe. Ker pa sumim, da gre za le še eno naklepno dejanje več odgovornih oseb podjetij pod tedanjim okriljem do mene splošno sovražne Brede Pečan(z dejanji proti meni me je zatirala tudi na delovnem mestu v pisarni v Izoli). Pečanova je bila tesne zaveznice moje sosede Tatjane Kodarin na 40-letnem pohodu v smeri mojega vsestranskega propada in moje razlastitve v njeno korist. Ona ne bi postala lasnica moje kmetije, ona bi po nakjučju lahko vzelale to v najem od Občine Izole, ki si je do moje kmetije vpisala predkupne pravice. Te bi nastopile v večdesetkratni izvršbi na moje premoženje(glej vse ovadbe in dopolnitve teh ovadb, ki so bile vložene iz moje strani od leta 2014, ki jasno izkazujejo organiziran kriminal državnih ovratnikov. Takšni japiji se še vedno rojevajo, npr. v poskusih zanikanja obstoja usklajenega delovanja kriminalne združbe javnih ovratnikov. V tej zadevi ob tej zahtevi vlagam dopolnitev ovadbe, ki vključuje kazensko odgovornost (po enakih zneskih kazenske odgovornosti po funkcionarju in po podjetju javnega prava) tudi ostalih odgovornih oseb OI in RV vse do danes, ki niso odpravili nezakonitosti s strani RV in OI kljub pisnemu pozivu. Komunala Izola ima pri tem naklepnem dejanju "okrasno" vlogo: kot vzdrževalka te ceste v lasti OI je opustila vsako vzdrževanje odtokov ceste Šared - Medljan, tudi v tistem delu, ko bi to bilo možno. Predstavnik KI je opustil medijacijo med občino in lastniki takoj, ko sem zahteval prisotnost neodvisnega kompetentnega strokovnjaka za nizke gradnje: Npr. sodnega izvedenca, ki je izdelal študijo(izročeno županu Markočiču), ki jasno izkazuje, da je projekt Vodo-oskrbe Medljana s preplastitvijo na črno meteorno nevzdržen že brez upoštevanja meteorne vode iz bregov ceste, in ponuja tudi rešitve. Najlaže si boste predstavljali diskriminacijo med mano in drugimi, če si ogledate klančini dveh podobnih javnih cest: na hribu Medljan in hribu iz Šareda proti Kocini.V kontekstu pa ne gre le za diskriminacijo pač pa za naklep z veliko vzporednimi dejanji.
Pred nekaj leti je kot rečeno razbremenilni vodovodni rezervoar pod "terapevtsko skupnostjo" na Medljanu zamenjal razbremenilni ventil, ki je podvojil pritisk na mojem odjemnem mestu. Prenizek pritisk je ves čas pred tem onemogočal normalno uporabo vode, vgraditi smo morali hidrofor, da je ta zagotavljal normalno tuširanje, pri čemer so nastali stroški in hrup. Stanje pretoka se je konstantno slabšalo, pritisk pa je bil ves čas nižji od dveh barov, kar sem lahko pokazal uslužbencu vodovoda z merilcem pritiska. Ko so namestili redukcijski ventil sem se strinjal z rahlo povečanim pritiskom od predpisov, ta ni povzročal škode, kot jo sedaj povzročajo udari in padci pritiska in zračni mehurji na hišnih vodnih napravah.

4)Stanje danes ob omejevanju dostopa do pitne vode po kriminalnem dejanju odgovornih oseb RV in KI, RS in EU:
Poraba vode v gospodinjstvu:

  • curljanje vode iz omrežja, ki niha v pritisku od 4h do 0 barov(merilec na sistemu hiše napajanja z vodo )

  • vsakokrat, ko se odpre kateri koli ventil, povzroča slišno tresenje cevi v steni,

  • kar bo imelo lahko za posledico v času kriminalnega dejanja RV,KI, RS in EU ali kasneje razrahljanje spojev v steni ali kakršno koli poškodbo napeljave pod ometom.

  • Ko se uporablja vodo pri enem porabniku, vsi ostali ne delujejo, oz. ne deluje nobeden več.

  • Pralni stroj se sam ustavlja zaradi velikega nihanja pritiska, ki se konča z nič pretoka vode.

  • Ponovno ga je treba zagnati toliko krat, kot se vklopi točenje vode na posamezno pranje

  • Občasno presostat na pralnem stroju preskakuje, vsekakor pa udari vode in zraka že škodujejo pralnemu stroju.

  • Onemogočeno je koriščenje nizkega toka za pranje.

  • Kotliček za WC kaže znake poškodovanosti ventila saj občasno voda teče preko roba. En kotliček že redno pušča zaradi okvare ventila.

  • Izgube delovnega časa in prostega časa je če seštejem težave z uporabo in dostopom do pitne vode gotovo ena ura po članu družine na dan, ko gre za pralni stroj pa še veliko več.

    Poraba vode na kmetiji:

  • neposredno je onemogočena ali zelo ovirana.

  • Onemogočena je kakršna koli neposredna uporaba napeljave za kmetijske namene.

  • Čas izgubljen za nadzor curljanja in nato pretakanja vode je enormen

  • Čas za vzpostavitev spet novega sistema napajanja hiše in kmetije z vodo prilagojeno curljanju je cenovno drag in zahteva vsak dan nove prilagoditve glede na potrebe kmetije,

  • kot tudi enormno izgubo časa.

  • pretok, ki ga zagotavlja RV je tako majhen, da tudi v primeru nenehnega curljanja in sekundarnemu sistemu upravljanja z nalovljeno vodo v poletnem času pomeni onemogočanje kmetovanja in osebni napad name in na mojo kmetijsko dejavnost, prek izsiljevanja uravnilovke med ljudmi tam, kjer je v naravi nikakor ni.

  • Izguba delovnega časa in nezmožnost namakanja sta že do sedaj povzročila škodo, ki se že in se bo poznala v tisočih evrov na vseh pridelkih. (tisti ki so to škodo naklepali bodo imeli priložnost za obžalovanje, vendar, kolikor vem, kesanje, igrano ali iskreno, ne bo imelo učinka v teh časih)

    Dostop do pitne vode:

  • Kmetija in gospodinjstvo ne razpolagata s pitno vodo iz rižanskega vodovoda, ker

  • sistem zbiranja curljajoče vode ne zagotavlja čistoče, pač pa kroženje vode prek rezervoarja, in tudi zato, ker

  • cevi niso polne, zato mehurji zraka omogočajo razvoj bolezni.
    pitno vodo si moramo zagotoviti drugače.

    Omejevanje dostopa do pitne vode prek diskriminacije, zaslužkarstva, komunistične uravnilovke in agende 2030, ki zahteva izselitev določene kategorije ljudi iz podeželja v "petnajstminutno Izolo" je nacifašistično dejanje terorja in sodi med zločine proti človeštvu.

    Če ima za to dejanje RS kakršno koli upoštevno zakonodajo je država zdrsnila v kategorijo najhujših diktatur v zgodovini človeštva, ki so jih tako kot je v tem primeru v Sloveniji in EU zdaj, upravljali psihopati in sociopati, ki sodijo v strogo dosmrtno bolnišnično oskrbo ali dosmrtni zapor, dasiravno je bila njihova usoda po izteku njihove vladavine praviloma drugačna.

    RV, KI, RS in EU usklajeno delujejo proti meni s terjatvami za storitve, ki jih zagotovo ne rabim, jih ne zagotavljajo, in jim jih neobstoj infrastrukture onemogoča zagotoviti. Sočasno je njihova utemeljitev terjatev na več nivojih pavšalna in diskriminatorna, lažna in neutemeljena, poraba teh sredstev pa nenamenska in celo kriminalna. Sam sem eden prvih v državi, ki z vsemi dejanji iščem najbolj ekološko možno rešitev za vse ravni bivanja in pridelave hrane že od srednje šole, to je 35 let, četudi sem bil od vseh naštetih v tej ovadbi pri svojih prizadevanjih ves čas oviran in izčrpavan po njihovih kaznivih dejanjih. Številne elemente tako imenovane trajnostne okoljske agende, ki se ji slovenski prodani funkcionarji klanjajo, pa najostreje obsojam, ker so ne-osnovani in lažni, ter so del zavajanja in manipulacije v zaslužkarstvo elite in multinacionalk, z nasprotnimi učinki od propagiranih za ljudi in okolje. Nacifašizem na pohodu pretežno navidezno levičarskih dogmašev.

    Izsiljevanje k plačilu neobstoječih storitev EU, RS in RV/KI je kaznivo dejanje onkraj same poslovne goljufije, saj vključuje domnevne javne strukture, sodni in upravninsistem in ga preganjam pred mednarodno skupnostjo v kazenskem postopku. Vsi ki v RS in EU ne bodo odzivni na ovadbo in ne bodo odpravili nepravilnosti, ki ne bodo izvedli ustreznih uradnih dejanj v KP, bodo po tej ovadbi v kazenskem postopku obravnavani kot sodelavci v kaznivem dejanju kategorije zločinov proti človeštvu in s tem kot člani tolpe organiziranega kriminala z enako kazensko odgovornostjo, osebno in po njihovih podjetjih. Vključno s tistimi, ki bi morda izterjevali položnice KI ali RV, tudi Tušmobila, na sodiščih ali izvršitelji, neodvisno od tega ali bodo pod prisilo in izsiljevanjem takšne kriminalne strukture organiziranega kriminala v paradržavni strukturi REPUBLIKE SLOVENIJE te nezakonite terjatve kdajkoli plačane.

    Zahtevam dosmrtni zapor za vse odgovorne osebe v tej agendi pogojevanja plačila dajatev na vodo z oskrbo s pitno vodo, saj gre za eksplicitno diskriminacijo do mene in meni podobnim brez priklopa na javno komunalno infrastrukturo, glede na ne izvajanje storitev, ki so drugim iz teh prispevkov zagotovljene. Hkrati pa gre za lažno zagotavljanje zaščite okolja, saj se (če denar ni preusmerjen v domače in globalne pedofilske in odvisniške projekte globoke države) gradijo s tem denarjem projekti namenjeni povzročitvi splošne nevarnosti in milijardnih škod javnim financam, zdravju ljudi in okolja kot dokazuje C0, ki je v parlamentarni preiskavi, na dan pa je prinesel kazensko vpletenost in odgovornost več deset javnih uslužbencev državne in lokalne oblasti. Med njimi kmetijska ministrica, ki si brez tega že prej zasluži deset dosmrtnih zaporov(glej vse dosedanje ovadbe in dopolnitve).


    Danijel Mivšek, lr