Članek
Lep pozdrav!
Objavljeno Jul 15, 2014

Nenavadno, ampak v nasprotju s svojimi, oziroma, tudi svojimi pričakovanji, občutim v tem novem stanju, v kakršnem smo se znašli, upanje in celo malo veselja. Kot da bi se res nekaj zgodilo. Seveda sem še vedno nezaupljiv. Še vedno se namreč celo bolj kot tagrdih in taneumnih, bojim tistih, ki so na videz prijazni in sladkobesedni, pa se v njihovi senci dogaja še več grdobij, kot jih skupaj spravijo oni taprvi. Poleg tega smo sedaj ravno glede temnih, zlobnih sil malo v težavah. Ta gospoda je pa prav zares popolnoma izgubila kompas. Že tako stalno jokavo, kalimerovsko samopomilovanje je v kratkem času nadgradila do popolnoma klovnovske, patetično uboge glume. Celo tako se mi zdi vse skupaj podobno pogrebu, da se sprašujem, kdo bo v kratkem prevzel vlogo tako prepotrebnega negativnega akterja na slovenski politični sceni.

Ampak to ni tako pomembno. Ravnovesje se bo že na nek način vzpostavilo. Vprašanje je le, ali bo končno od polarizacije sil kakšna korist ali bodo vsi skupaj še naprej živeli od in za razdeljenost samo po sebi.

Kot sem omenil, nekaj stvari me navdaja s pozitivnimi čustvi. Najboljši podatek je, da se dve tretjini parlamenta zamenja z novimi facami. Upam, da je končno odslužilo tudi nekaj okostenelih sil v zakulisju, čeprav je popolno suverenost političnih organov seveda iluzorno pričakovati, dokler je denar v drugih žepih.

Kakorkoli že, čeprav baje nimam pravice veliko modrovati, ker se glasovanja nisem udeležil, si zares želim nekaj stvari. Želim si, da bi zavladalo nekaj kar bi bilo podobno redu. Ja, red je edino, na kar lahko upamo. Prišli pa smo celo tako daleč, da nam mora počasi ratati vseeno, kako in v kakšnih barvah bomo prišli do njega. Upajmo, da bodo nove face mogoče znale bolje prestopati polena in kazati zobe.

 

Ja, res sem rad optimist. Vendar pa sem ta zapis začel z drugimi nameni. Komunikacija na blogih zadnje čase ni po moji meri. Vzdušje na RTV name ne deluje ravno blagodejno. Na Siolu je komunikacija borna, na PublishWall-u je preprosto ni.  Zato si bom dal malo oddiha. Poleg tega itak prihaja dopust. Ta čas bom mogoče objavil nekaj svojih starih, meni najljubših zgodbic in si malo zresetiral mozak.   

Upam, da ne boste medtem še tisti, ki me občasno pozdravite, odšli kam daleč stran. Lep pozdrav! Dare