Članek
Soteskanje v Bovcu
Objavljeno Feb 12, 2021

Potrebujete injekcijo čistega adrenalina? Želite poizkusiti nekaj drugačnega, norega in edinstvenega? Vabljeni na soteskanje v Bovec! V Bovcu in okolici imate na razpolago vrsto pritokov reke Soče, ki so primerni za izvajanje soteskanja. 

Canyoning (soteskanje) v Bovcu predstavlja adrenalinsko aktivnost se odvija v kanjonih in soteskah pritokov reke Soče daleč proč od gneče ponorelega sveta. Gre za spust skozi sotesko (kanjon) in premagovanje naravnih ovir in preprek. Za dodatno zanimivost poskrbijo naravni tobogani in slapovi čez katere skačete v tolmune, napolnjene s kristalno čisto vodo. Ves čas aktivnosti vas obdaja le neokrnjena narava – vsekakor občutek, ki ga je vredno doživeti!

Kanjoning Sušec

Med obiskovalci je najbolj priljubljena soteska kanjon Sušec, saj od gostov ne zahteva posebnega predznanja. Kljub temu, da velja za manj zahtevnega, pa kanjoning Sušec ponuja prvovrstne adrenalinske užitke.

 

Sotesko Sušec priporočamo vsem, ki se te aktivnosti udeležujejo prvič. Ostali kanjoni so tehnično nekoliko bolj zahtevni, za spust preko mogočnih slapov do višine 50 m je vrv nepogrešljiva oprema. 

Vsaka kanjoning avantura se prične s kratkim vzponom proti izviru potoka, nato pa sledi adrenalinski spust skozi sotesko polno presenečenj.

 

Canyoning PROGRAMI v Dolini Soče

Vaša avantura se prične z vzponom proti vrhu potoka. Sledi spust po soteski, skoki, plezanje in osvežitev v kristalno čisti vodi. Po poti adrenalina vas bodo vodili izkušeni vodiči in vam na zahtevnejših predelih tudi pomagali. 

 

Če znate plavati in v rokah že držite brisačo ter kopalke, potem se pridružite na nori dogodivščini, polni adrenalina,. Ne bo vam žal!

Kamniti objemi sotesk skrivajo vznemirljiva doživetja. Podajte se na kanjoning po reki Soči v Bovcu in sledite nepopustljivi moči vode.

Gladki skalni tobogani, strme stene in globoki tolmuni nudijo nekaj več adrenalina. A brez skrbi, vaš živahen utrip bodo spremljali naši izkušeni vodniki.

 

Za soteskanje ali kanjoning po Soči potrebujete le malo poguma in veliko željo po novi avanturi.

 

Kanjoning SUŠEC

 

Idealna izbira za prvo soteskanje v Bovcu. Kljub nezahtevnosti ponuja Sušec vse, kar od kanjoninga lahko pričakujete: skoke z različnih višin, drsenje po naravnih toboganih, skok presenečenja in spust z vrvjo po 12-metrskem slapu. Predhodno znanje ni potrebno.

 

Kanjoning FRATARICA

 

Adrenalinski navdušenci, pozor! Nekoliko bolj tehnično zahteven, zato pa toliko bolj zanimiv, je kanjoning v soteski Fratarice. Tehnično zahtevnejša soteska Fratarice leži znotraj Triglavskega narodnega parka in velja za najlepši kanjon v Sloveniji. Ponuja visoke skoke in dolge naravne tobogane. Skoki in naravni tobogani so v tem kanjonu višji, zato je potrebna uporaba vrvnih tehnik. Najvišji slap v tem kanjonu je visok kar 50m. Kanjoning Fratarica predstavlja tisto pravo doživetje kanjoninga in vam zagotavlja polno mero adrenalina. Ta soteska ne bo pustila ravnodušnih niti največjih adrenalinskih navdušencev.

 

Kanjoning KOZJAK

 

Vznemirljiv canyoning za ljubitelje skokov v vodo. Pečat mu daje magičen 25-metrski slap Kozjak, ob njem pa vas čaka še niz skokov, med katerimi jih je kar nekaj višjih od 10 m. Na tehnično zahtevnejših predelih boste uporabili vrv.