Članek
Direktorja bi razrešili, bitko bo dobil kirurg
Objavljeno Jul 16, 2015

Svet Onkološkega inštituta (OI) je pri analizi dela generalnega direktorja Janeza Remškarja ugotovil odklone v realizaciji sklepov sveta OI. Remškar ima zdaj 30 dni časa, da se o odklonih izjasni.

Člani sveta so analizirali delo OI oziroma delo Remškarja v časunjihovega mandata, torej v obdobju zadnjega leta in pol. Odločitev o odklonih v realizaciji sklepov pa so svetniki sprejeli soglasno.

O ugotovljenih odklonih sicer predsednica sveta Darinka Miklavčič ni želela govoriti, saj je po njenih besedah prav in korektno, da z ugotovitvami sveta najprej seznanijo generalnega direktorja.

"Po 30 dneh bomo preučili njegov odgovor in ugotovili, če so odgovori Remškarja zaradi odklonov utemeljeni. Na osnovi tega se bomo odločili o nadaljnjih ukrepih," je dodala predsednica sveta OI.

Svet zavoda začel postopek razrešitve

Na vprašanje, ali je svet zavoda torej začel postopek razrešitve Remškarja, je Miklavčičeva odgovorila, da si je to mogoče razlagati v tem smislu. "Zakon pravi, da se mora direktorja razrešiti po določenem postopku, ta postopek pa, lahko rečemo, da se je začel. Ali je utemeljen ali ne, je težko reči," je pojasnila.

Beri dalje...