Članek
Uradnik za "prednostno" reševanje vlog od strank zahteval denar
Objavljeno Jul 16, 2015

"Uradnik G. K., ki je zaposlen pri Geodetski upravi (GU) Maribor, je za hitrejše reševanje vlog od strank zahteval podkupnine. Z reševanjem elaboratov je odlašal tako dolgo, da se je stranka po nekajmesečnem zaostanku telefonsko obrnila na pristojnega uradnika, ki je njeno zadevo reševal," nam je sporočil bralec.

"Uradnik je stranki nato povedal, da je z delom preobremenjen, da pa lahko strankino odločbo napiše popoldan v svojem prostem času, vendar želi za svoj trud honorar. Ena od strank, ki je plačala "prednostno" reševanje geodetskega elaborata in izdajo odločbe, je zadevo prijavila policiji," nam je še povedal bralec.

Pri tem navaja, da je policija je zadevo preiskala in našla več strank, ki so uradniku plačevale za "hitro" reševanje zato so sprožili preiskavo.

Zagrožena kazen je do pet let zapora

Policisti zaradi interesa preiskave in varstva osebni podatkov podrobnosti ne želijo razkrivati, potrdili pa so nam, da so kriminalisti v začetku tega meseca na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve večih kaznivih dejanj jemanja podkupnine.

Beri dalje...