Članek
Ta vikend vas bo policija poostreno nadzirala
Objavljeno Jul 16, 2015

"Med 17. in 19. julijem 2015 bomo policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirali voznike motornih koles in mopedov. V nadzorih bomo ugotavljali predvsem kršitve, povezane z: neprilagojeno hitrostjo, neustreznim psihofizičnim stanjem voznikov, neuporabo zaščitne čelade in tehnično brezhibnostjo vozil," so sporočili s policije.

Vse to so dejavniki, ki lahko bistveno povečajo nevarnost nastanka prometnih nesreč. Posledice v takšnih prometnih nesrečah pa se lahko končajo s hudimi telesnimi poškodbami ali celo smrtjo udeležencev.

"Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in svojim sposobnostim," poudarjajo na policiji.

V prvem polletju letošnjega leta je na slovenskih cestah življenje izgubilo že osem voznikov motornih koles, 91 se jih je hudo telesno poškodovalo, 251 pa lahko telesno poškodovalo.

Najpogostejša vzroka za prometne nesreče z najhujšimi posledicami še vedno ostajata neprilagojena hitrost in nepravilna stran oz. smer vožnje.

Beri dalje...