Članek
Slaba banka: En teden, dva dokumenta, dve povsem nasprotni stališči
Objavljeno Jul 22, 2015

V uredništvo Žurnala24 smo prejeli dva dopisa Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) glede načrtov, ki jih ima slaba banka s kranjsko družbo Sava. V prvem poudarjajo, da je treba vso Savino premoženje do leta 2017 prodati, družbo pa nato likvidirati. V drugem pa diametralno nasprotno trdijo, da je njihov namen prestrukturiranje podjetja in zagotovitev njegove plačilne sposobnosti.

V dopisu, ki ga je DUTB prek odvetniške pisarne Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji 7. julija 2015 poslala upnikom, so zapisali, da so njihovi načrti sSavo jasni: Prodaja premoženja do konca 2017, končni cilj pa je likvidacija Save, d. d.

Le teden dni kasneje so prek iste odvetniške pisarne na okrožno sodišče v Ljubljani vložili pritožbo glede imenovanja upniškega odbora v prislini poravnavi, v njem pa med drugim poudarili, da želijo družbo finančno prestrukturirati tako, da se zagotovi njeno kratkoročno in dolgoročno plačilno sposobnost. 

Ko smo pristojne na slabi banki vprašali, katera različica njihovih načrtov drži, torej likvidacija ali prestrukturiranje, so nam odgovorili le, da bodo zaradi zavez o poslovni zaupnosti procese upravljanja konkretnih primerov komentirali, ko bodo ti zaključeni.

Beri dalje...