Članek
Voznik na Ptujski gori izsilil prednost, zbil kolesarko in pobegnil
Objavljeno Aug 03, 2015

Voznik je pri vključevanju v promet izsilil prednost 43-letni kolesarki, z zadnjim delom osebnega avtomobila je trčil v kolesarko in pobegnil.

36-moški je vozil osebni avtomobil po asfaltirani dovozni poti stanovanjske hiše na Ptujski gori. Nato je zapeljal vzvratno, proti regionalni cesti, kjer vozišče poteka v klancu navzdol in v lev nepregleden ovinek.

Pri vključevanju v promet je izsilil prednost 43-letni kolesarki, ki je takrat prikolesarila po desnem smernem vozišču, iz smeri Majšperka v smeri Lovrenca na Dravskem polju.

Trčil v kolesarko in pobegnil

Kolesarka se je trčenju skušala izogniti tako, da je s kolesom zapeljala v levo, proti sredini vozišča, vendar je voznik z zadnjim delom osebnega avtomobila vseeno trčil v desni bok kolesarke.

Ta je po trčenju padla na levi bok, pod zadnji del osebnega avtomobila in se hudo telesno poškodovala. Voznik osebnega avtomobila je s kraja prometne nesreče, ne da bi ustavil in ne da bi udeleženi kolesarki nudil pomoč, odpeljal v smeri Lovrenca na Dravskem polju. 

Kolesarko, ki je pravilno uporabljala varnostno čelado in ki v organizmu ni imela alkohola, so z reševalnim vozilom odpeljali v SB Ptuj.

Beri dalje...