Članek
“Begunci. Ti necivilizirani, primitivni divjaki so mi vzeli otroka.”
Objavljeno Sep 06, 2015

Tako je Faila Pašić Bišić, ki je sinoči skupaj s peščico jeseniški humanitarcev okoli 150 beguncem - ti v Gorici, tik ob meji s Slovenijo upajo na boljše življenje - napisala v zapisu na Facebooku. In nadaljevala: “Objemali so ga, se z njim igrali, pogovarjali in šepetali. Nekdo je molil in z eno roko pazil, da moje dete ne pade s tobogana. A vsaka njihova beseda je zabolela. Kot bi hodil po ostrih črepinjah. Nekdo mora kričati, “Pomisli, začuti, ukrepaj!”

"Ti ljudje spijo na odprtem, premraženi so in prezebli, mokri, z glavoboli, zoboboli. Prosili so nas za tista najbolj osnovna zdravila in obutev za v teh hladnih dneh, ki prihajajo. Prosili so tudi za streho nad glavo. Ne želijo si ničesar drugega, kot enake obravnave – radi bi se izobraževali, želijo zaposlitev," nam je povedala Faila Pašić Bišić, ki je s prostovoljci beguncem razdelila tri kombije humanitarne pomoči. 

"Nekateri so tam že nekaj mesecev, nekateri nekaj dni. Odhajajo in prihajajo novi, pričakujejo nov naval, lahko tudi 500 ljudi. Lokalna skupnost se ne odziva, pomagajo le nekateri posamezniki. Mi smo jih zdaj preskrbeli za nekaj mesecev, a ti ljudje rabijo pomoč države, ne more jih reševati neka organizacija," na pristojne oblasti apelira Pašić Bišičeva.

Beri dalje...