Članek
Vozniki, pozor! Dars gre v akcijo, pričakujte zastoje
Objavljeno Sep 06, 2015

Naslednji teden se bodo na odsekih primorske in gorenjske avtoceste začela obnovitvena dela. Na primorski avtocesti bo potekala obnova vozišča na odseku med Logatcem in Uncem, medtem ko bo na gorenjski avtocesti potekala obnova vozišča med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Lesce, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

"Vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore, vendar so dela nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste," so zapisali na Darsu.

Na odseku Logatec-Unec bodo predvidoma do četrtka potekala pripravljalna dela v okviru načrtovane obsežne obnove nekaj več kot štirikilometrskega smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom.

Zaradi zapor posameznih pasov bo do četrtka zmanjšana pretočnost prometa na tem delu avtoceste, občasno lahko pride tudi do zastojev, in sicer v smeri Ljubljane zlasti v torek in sredo predvidoma med 8. in 13. uro, proti Kopru pa predvsem v četrtek zjutraj predvidoma med šesto in osmo uro.

Promet bo potekal le po dveh pasovih

Poleg tega bo tudi v nočeh na sredo in četrtek med 19. in šest uro zjutraj promet proti Ljubljani zaradi postavljanja začasne jeklene ločilne ograje potekal zgolj po enem pasu.

Beri dalje...