Članek
Banke zahtevale razlastitev: Mirko Tuš je moral prodati zemljišča v Braziliji
Objavljeno Sep 09, 2015

Eden od pogojev, da so bankirji pristali na preventivno prestrukturiranje Tuša, je bil prodaja osebnega premoženja Mirka Tuša. Ta naj bi zato že prodal naložbo v Braziliji. V Tušu medtem pravijo, da se zdaj osredotočajo izključno na trgovino, njihovi rezultati pa da se izboljšujejo.

"Tuš dobaviteljem dolguje zelo malo. Vseh dolgov, tudi tistih, ki še niso zapadli in so torej znotraj plačilnega roka, je okoli 25 milijonov evrov. Zapadlih pa je le za okoli tri milijone evrov, kar je za trgovsko družbo relativno malo," pravijo naši viri blizu Tuša in dodajajo: "Vseh dolgov, ki jih ima družba do bank pa še zdaleč ni 400 milijonov evrov, kot pišejo nekateri mediji, številka je kvečjemu tam okoli 250 milijonov evrov." 

Ključna težava, ki jo ima Tuš, je vrednotenje nepremičnin. Zadolževali so se za gradnjo novihtrgovskih centrov, ki so jih pri bankah zastavili za posojila. Njihova vrednost je danes od 30 do 40 odstotkov nižja kot takrat, kar je tudi jedro diskusije z bankami pri prestrukturiranju dolga.

Tretjino dolga bi poplačali z odpordajo premoženja

Beri dalje...