Članek
OŠ Šibenik: Kot prvi na Hrvaškem uvajajo šolske uniforme
Objavljeno Sep 09, 2015

Približno 550 učencev ene od osnovnih šol v Šibeniku bo novembra začelo k pouku hoditi v enakih polo majicah z grbom šole, kar je prvi korak k uvedbi šolskih uniform. Šibeniška šola bo prva na Hrvaškem, ki bo uvedla šolske uniforme s ciljem zmanjšati socialne razlike med otroki ter spodbuditi enotnost med njimi.

Starši so spomladi sprejeli predlog ravnatelja šole, da bi uvedli šolske uniforme za vse učence matične in podružničnih šol. Dogovorili so se, da bodo najprej kupili po dve polo majici z dolgimi rokavi, naslednje leto pa naj bi osnovnošolci dobili tudi majice s kratkimi rokavi. Na vseh majicah bo grb šole. Kasneje si bodo prizadevali za nakup celotnih šolskih uniform.

"Smo prva šola na Hrvaškem, ki uvaja takšne uniforme. Polo majice so poceni in dobra rešitev," je dejal ravnatelj šole Natko Duvnjak. Dodal je, da bi bilo idealno, če bi imeli šolske uniforme, kakršne imajo v nekaterih državah zahodne Evrope, a si tega zaenkrat ne morejo privoščiti, je poročal novičarski portal index.hr.

Beri dalje...