Članek
Na Obrežju le še peščica, v Rigoncah jih je približno 150
Objavljeno Sep 21, 2015

Na mejnem prehodu Obrežje je bilo davi še okoli 20 prebežnikov, ki so jih policisti že odpeljali v sprejemni center v Brežicah, v Rigoncah pa čaka približno 150 tujcev, ki želijo vstopiti v Slovenijo.

"Na obrežju je nmorda še kakšen posameznik, še pred kakšno uro jih je bilo na okoli 20, a so jih že odpeljali," je okoli 7.30 povedala Alenka Drenik s PU Ljubljana. "V Rigoncih jih je okoli 150".

Begunce z Obrežja so zvečer in ponoči razvažali v različne sprejemne centre po Sloveniji. "Peljali so jih s 13 avtobusi," je povedala Drenikova. Če ima vsak avtobus okoli 50 sedežev, to pomeni približno 150 beguncev.

Ponoči protest za odprtje meje

V brežiškem sprejemnem centru je v postopku evidentiranja približno 160 tujcev. Mednarodni železniški promet na mejnem prehodu Dobova je zaprt. Ponovno pa so odprli mejni prehod Obrežje, potem ko je bil zaradi protesta, v katerem so zahtevali odprtje meje, v nedeljo zvečer za določen čas zaprt. Begunci so se prijeli za roke in naradili verigo. Vpili so, da ne želijo hrane in vode, ampak le svobodo - da jih spustijo naprej. Po tem so prišli avtobusi.

Beri dalje...