Članek
Na račun Darsa služita tudi Pop TV in TV Slovenija
Objavljeno Sep 23, 2015

Pred letom in pol je Dars za serijo desetih prispevkov o varnosti na avtocestah družbi Pro Plus, ki med drugim izdaja program Pop TV, plačal dobrih 85 tisoč evrov. TV Slovenija pa je z Darsom sodelovala v 235 tisoč evrov težkem projektu petih prispevkov o varni vožnji po avtocesti.

"S širitvijo avtocestne mreže se je povečalo število voznikov, ki se v avtošolah niso seznanili z nasveti in pravili za varno uporabo avtocest. Zato je osveščanje o tem, kako ravnati ter kaj zahtevajo pravila in bonton pri uporabi avtocest, za višanje varnosti uporabnikov potrebno," odločitev za sodelovanje s Pop TV pojasnjujejo na Darsu

Šlo je za serijo desetih prispevkov, ki so bili dolgi okoli štiri minute, na Pop TV pa so bili objavljeni ob torkih neposredno po informativni oddaji 24 ur.

Vrednost pogodbe med Darsom in družbo Pro Plus je brez DDV znašala 70 tisočakov. 

"Poljudne in poučne televizijske oddaje, so še vedno dosegljive preko naših socialnih mrež, uporabljamo jih na več dogodkih, prireditvah, delimo na zgoščenkah in podobno," so nam pojasnili na Darsu. 

Je šlo za kupovanje medijskega molka? 

Zakon o javnem naročanju za produkcijo oziroma koprodukcijo programskega materiala TV postaj in zakup časa oddajanja predvideva izjemo, zato zanje ni treba objaviti javnega naročila. 

Beri dalje...