Članek
Z letalom iz Evrope v ZDA za 60 evrov
Objavljeno Oct 07, 2015

Norveški letalski prevoznik Norwegian Air načrtuje leta 2017 uvesti letalsko povezavo med Evropo in Združenimi državami. Cene za enosmerno vozovnico bi se lahko začele že pri pičlih 60 evrih, zagotavlja šef družbe.

Bjørn Kjos, predsednik uprave tretjega največjega evropskega nizkocenovnika pojasnjuje, da bi njihova letala letela iz Edinburgha in Birminghama v Veliki Britaniji ter Bergna na Norveškem. Na drugi strani Atlantika pa bi pristajala na manjših ameriških letališčih, ki imajo malo mednarodnega prometa, kot se denimo Westchester County Airport v New Yorku, piše britanski Telegraph.

(Foto: EPA)

Povprečna cena takšnih letov bi znašala okoli 250 evrov, poudarja Kjos, kar je krepko manj kot zneski, ki jih morajo Norvežani, pa tudi drugi Evropejci, plačevati za čezoceanske polete. Velik del cene predstavlja visoke dajatve, ki jih morajo letalske družbe plačevati velikim letališčem. 

Ta poteza norveške družbe je le del njenih širših načrtov, da premeša štrene na trgu letalskih družb, kjer kraljujejo nacionalni prevozniki. 

Na pot čez ocean brez postanka

Velika večina letalskih družb ponuja potnikom pot v ZDA s postanki, Norvežani pa načrtujejo vzpostaviti direktno linijo na drugo stran Atlantika. 

Beri dalje...