Članek
Ikea bi začela graditi leta 2017, Zoki pa po enem letu še brez dokumentov
Objavljeno Oct 15, 2015

Prej kot ljubljanska občina sprejme potrebne odločitve, prej bomo lahko začeli graditi, poudarjajo predstavniki Ikee. Eden od pogojev, ki so jih postavili za prihod v Ljubljano, je sprememba občinskega prostorskega načrta. A v enem letu se na tem področju ni premaknilo čisto nič.

"Ljubljanski projekt Ikea poteka v skladu s pričakovanji. V memorandumu, ki smo ga podpisali z mestom Ljubljana, so jasno definirani pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, preden začnemo pridobivati potrebna dovoljenja za gradnjo," so nam povedali predstavniki Ikee.

Švedski pohištveni velikan torej še vedno čaka, da bodo veljaki na ljubljanski občini spremenili občinski prostorski načrt in zgradili potrebno infrastrukturo, kot je denimo primerna cestna povezava. 

O spremembah prostorskega načrta še nič

Spomnimo, pred skoraj natanko letom dni sta ljubljanski župan Zoran Janković in Vladislav Lalić, ki v Ikei vodi sektor za razvoj v jugovzhodni Evropi, podpisala memorandum za začetek gradnje nakupovalnega središča.  

Janković je takrat dejal: "Mestna občina bo vse dokumente pripravila naslednje leto. Pričakujem, da bova z g. Lalićem skupaj odprla Ikein center leta 2017."

A po malo več kot enem letu o dokumentih ni ne duha ne sluha.Na Magistratu obljubljajo, da bodo ljubljanski mestni svetniki občinski prostorski načrt obravnavali predvidoma konec letošnjega leta. 

Beri dalje...