Članek
Tsu.co - Facebook je izbrisal več kot milijon objav s to besedo
Objavljeno Nov 09, 2015

V največjem družabnem omrežju so izbrisali več kot milijon objav v katerih se pojavlja beseda Tsu.co. Gre za relativno novo družabno omrežje. Se pri Facebooku bojijo konkurence?

Če želijo uporabniki Facebooka objaviti povezavo do Tsu.co, ki je majhno družabna mreža kamor se lahko včlanite le, če dobite povabilo, vam bo gigant objave ne bo prikazal, poroča CNN.

Na zaslonu se vam bo prikazalo naslednje sporočilo: 

Prav tako ne bo deloval Facebook Messenger, izbrisali so vse starejše povezave, ki so vodile do Tsuja.

Portal Mashable sicer poroča, da ne gre za strah pred konkurenco, pač pa za preprečevanje nezaželenega "smetenja" po uporabnikovih straneh.

Uporabniki Tsu.co so finančno nagrajeni, če delijo vsebino. Desetino prihodkov od oglasov podjetje obdrži, ostalo razdeli med najbolj aktivne uporabnike.

Pri Facebooku poudarjajo, da so uporabniki Tsuja pri njih ustvarjali lažne profile in tako Facebook uporabljali za dvigovanje statistike na tem omrežju. Obenem so zabeležili velik porast prijav neželenih vsebin pri drugih uporabnikih.

Iz Facebooka so še sporočili, da so pri Tsuju kršili pravila objavljanja vsebin na njihovih straneh.

A Tsujevi uporabniki so prepričani, da so se pri gigantu neupravičeno spravili nanje, saj so izbrisali vsaj milijon objav v katerih je bilo tonovo omrežje omenjeno.

Beri dalje...