Članek
"Hal mBills je mejnik v načinu plačevanja položnic"
Objavljeno Nov 12, 2015

Družba Halcom je razvila aplikacijo za plačevanje položnic Hal mBills, s katero boste lahko račune za elektriko, plin, mobilne storitve in podobno poravnali le z dvema klikoma na vašem mobilnem telefonu. In to poceni.

Osnovno vodilo pri razvoju aplikacije Hal mBills je bilo, da bi odpravili "bolečino" pri plačevanju mesečnih položnic, pravijo pri Halcomu. Kar dve tretjini ljudi jih namreč še vedno plačuje na poštah, bankah …

Če izdajatelj položnice sodeluje v sistemu, uporabnik dobi račun na svoj telefon in ga  z dvema klikoma zelo enostavno tudi poravna.

Uporabnik lahko račun izdajatelja poravna tudi če ta v sistemu ne sodeluje. Položnico mora le fotografirati, aplikacija pa s fotografije samodejno prebere potrebne podatke. Podatke s položnice pa je mogoče vnesti tudi ročno.

"To je mejnik v razvoju plačevanja računov, kar nekatere skandinavske države že uzakonjajo. Namreč pravila brezgotovinskega poslovanja. Trgovina se lahko, če tako želi, odloči, da ne bo več sprejemala gotovine," pojasnjuje predsednik upravnega odbora Halcoma Matjaž Čadež.

Za plačilo ene položnice 25 centov provizije

Aplikacija Hal mBills je pravzaprav mobilna denarnica; z bančnega računa si lahko vanjo nakažete denar. Brezplačen je en prenos mesečno, vsak naslednji vas bo stal 25 centov. Z denarjem lahko nato plačate položnice – provizija, ki si jo za plačilo vsake vzame Halcom, znaša 25 centov. Če denarja v mobilni denarnici nimate, bo aplikacija za plačilo vsake položnice neposredno dostopala do vašega bančnega računa, kar pomeni dodatnih 25 centov stroškov.

Beri dalje...